"Селски" номера и пинизи

• 5 185 290
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 49 290
  • София
Ако нямаше толкова много индивиди, за които е ок да се неглижира една кухня /и не само/ и в нея да се вършат антилогични неща, в разрез с всякакви хигиенни и морални норми, нямаше да има и толкова гнусливи хора, които да се чудят постоянно къде са се допирали храната и приборите им, преди да стигнат до тях.

ПП:
Gerrch искам да видя как отиваш на ресторант, вадиш прибори, идва келнерът и бурташ 2 чинии и купичка и казваш - искам да ми сипете в тях Satisfied Ама то ще трябва и тиган/тава да им донесеш да ти сготвят вътре Satisfied

# 49 291
Афродита, относно твоя казус - от любопитство, кой беше първи на плажа на първа линия, ти или пушачката? 🤔

# 49 292
  • София
Аз, ама в случая няма особено значение. Когато действията ти биха причинили дискомфорт на околните, би следвало да направиш така, че да не съсдаваш неудобство на околните. Обаче явно не всички са възпитани така. И аз можех да лапна цигарата, ама не го направих точно там на хавлията, поради факта, че и окло и зад мен имаше хора. Заведения на плажа по пясъка бол.

# 49 293
Това няма връзка.
По закон са длъжни в ресторанта да ти сервират чисти прибори, точно както са длъжни по закон да спазват чистота при всяка храна която ще ти сервират - дали ще е в заведения за бързо хранене или в ресторанти няма значения.
Българинът не е свикнал да търси правата си.
Американецът за всяко дребно нарушение ходи на съд и извлича пари. Може да ни се струва пресилено, но там си знаят правата.*
Отделен е въпросът, че лично аз не ходя през ден на ресторанти, защото сметката за един човек в нормален софийски ресторнтd, да се нахраниш и да пийнеш нещо малко, без да искаш лукс, (разни десерти) ми е към 20 лева, а ние сме петима. 100 .определено не можем да даваме на хранене.

П.С. когато ножът или вилицата ми в ресторант паднат на земята или видя, че ги налазва буболечка ги сменям.

*т.напр. когато Питър Джаксън направи Властелинът веднага се появи наследница на Толкин, която каза че филмът е правен без нейно съгласие, заведе дело, спечели го, и взе маса пари. На нас може да ни се струва комерсиално защото  при нас никой не си търси авторските права, но на запад не е така.

Последна редакция: вт, 03 сеп 2019, 09:51 от Лорд Сняг

# 49 294
За сладоледа, хич и да не облизват лъжицата, гаранция няма каква хигиена се поддържа.
https://www.24zdrave.bg/Article/7566220
Купувам само пакетиран сладолед преди да подозирам за казаното в статията.

# 49 295
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Как изобщо на някой би му хрумнало да каже, че не е толкова голяма работа, някой да оближе сладоледа и после да сложи на клиентите? И как може да се призовава за толерантност, да търпим простотииите? Защо да сме толерантни с простаците и вдигащите шум в извън регламентираното време, защото "все нещо ни пречело"? Дали това не е една от причините, да сме на това положение?
Все въпроси, на които нямам отговор.

# 49 296
  • София
И аз това се чудя, Seanon.

Интересно е, че държавите, по които масата хора все въздишат, имат доста по-строги правила от тук, и гражданите им подават оплаквания много по-често от българите - знаят си правата и не се притесняват да си ги търсят. А тук трябва да махнем с ръка на всяка простотия, мхм.

# 49 297
  • Mediterraneo

Селски номер от онлайн магазин - исках да върна една поръчка, не паснаха размерите на децата. Тук задължително трябва да се пише на Обслужване на клиенти, за да дадат код за изпращане по пощата....

Къде е това?

# 49 298
сладолед последният път като ядох, го правиха пред мен.
поръчах си ванилия, киви, ягода и за около 10- 15 минути ми го направиха пред очите.

П.С. да по западните държави има строг ред и жестоки глоби за всякакив нарушители. Минаваш на червено - в края на месеца ти идва снимка с колата и солидна глоба  и отгоре за всяко нарушение.
Кучето ти ака на тревата - полицаят наблизо идва, пише ти акт за 500 долара, и те кара да си събеерш акото в пликче.Не се отнасятш добре с кучето и то тормози съседите - идват и ти го отнемат. Ама пари си давал - да не си давал. Деца имаш, но не ги гледаш както трябва - отнемат ти ги и ги дават на приемно семейство.
В тези държави има ред. Много неща не са идеални, но ако някой направи подобна простъпка като близането на кутията, която продава веднага ще има последици за него.
в къщи може да си ближеш каквото исакаш, храна която продаваш (подаряваш) - ke

# 49 299
  • София
Имахме познато семейство, с което няколко пъти ходихме на заведение
и сметката се плащаше по равно.Обърнах внимание на ММ, че нашата
консумация е под 1/3 от сметката и излиза, че им поемаме един значителен разход.
Последния път казах на сервитьора на две отделни сметки и се уверихме, че не е скъпо ! Joy
Неудобно е с плащането на повече хора, но с отделна сметка е ок,защото всички те нямат
дребни пари и после ще се оправим ...... чисти сметки - добри приятели.
Мразя тарикатлъци и се радвам, че от години нямам тарикати около себе си- промених се.

Също подкрепям отделните сметки - така човек не поема чужди задължения, може да си направи сметката и може да остави бакшиш.
Имам познат, който винаги държи той да плати сметката - всички му даваме пари на ръка, а той плаща с карта. Тъй като е обща сметка и много внимавам да не прецакам човека, винаги оставях преди парите за моята, за бакшиш и закръглено след това нагоре. Той всеки път прави коментар, как “сметките малко така се плащат, не излизат винаги...” и подобни неясни фрази. Обаче винаги оставяше безобразно нисък или никаквъв бакшиш и се налагаше аз отново да додам нещо накрая, защото не мога да допусна някой да ни прислугва цяла вечер на 10-ина човека без пари. Толкова се бях ядосала единия път, че следващия си направих труда да погледна колко е сумата, събрана за общата сметка и колко плаща той и се оказа, че около 40-45 лв. си е пробрал отгоре! (Големи сметки са, да). Събиранията са полу-служебни,
Последната година ми писна и си искам сметката отделно, всеки път без изключение. Даже докато си я искам, се чудя как ли изглежда отстрани и дали не съм за тази тема...

# 49 300
Преди време дадох пари назаем на приятелка, за да си оправи зъбите. Не бяха малко, а тя се беше засилила да ми ги връща преди новогодишните празници. Съжалих я, понеже е самотна майка и й опростих заема, за да купи подаръци и лакомства на детето и да празнуват без притеснения.

Чуваме се след празниците и тя ми се хвали как ходила по спа и хотели извън София /вероятно с опростения заем/. Доста тъпо се почувствах и за мен си е селски номер отвсякъде.

# 49 301
при общите сметки и много важно кой какво е ял.
Ако общо се плати сметката на келнера, после трябва всеки да си плати неговата част, защото иначе гадно се получава - един може да хапне салатка и кола, друг да нагъва като свиня и накрая по равно да делят. Ако сте семейство- няма проблем - парите така или иначе са общи, но ако сте по-голяма компания вече става проблем.

# 49 302
Ох, и аз дадох февруари месец 250 лв. на една самотна майка, щот и аз съм цъфнала и вързала, с уговорката да ги върне след месец. Дръжки- чак ме блокира във фейса.
На бившия й мъж, който ми е съсед му е неудобно / казах му/, на нея не. Сега я чакам да се наработи в чужбинско, току- виж напечелила и ми се издължи. Mr. Green

# 49 303
Имам прясно диагностициран хеликобактер и сериозно изписано лечение за него. Колебая се дали да го проведа, предвид че в първото заведение мога да се заразя пак.
Няколко пъти сме лежали и в инфекциозна болница, а уж внимавам много и кукувам само пакетирано,от хладилника и прочие.
Не знам на какво закони разчитате, аз съм гнуслива и почти не купувам готова храна или да посещаваме заведения. Просто почти не съм виждала свястна кухня.

# 49 304
чушки ще ти се издължи. Имах един такъв съученик навремето.
Идва при мен да му дам История на България т.4 - голяма дебела книга струва 80 лева (днешни пари). Давам му я, въпреки че тя много трябваше на родителите ми със заръка да я върне след седмица, като му свърши работа за урока.
минава седмица-две, три не я връща а на нашите много им трябва.
Звъня му, уговоряме се за ден и час да си я взема...него го няма
"Ох забравих"
Втори път, пак се уговараме...пак го няма
на третия път го издебнах без да се уговаряме и отидох пред блока му - там беше, хеле върна ми я.
След още един-два такива случаи престанах да му давам книги.

и в унивирестите съм имал подобни проблеми - една състудентка остава курс под нас, давам й Тракологията, която вече не ми е нужна. тя си взима изпита. А днеска да ми я върне, а утре - станаха  три години, аз си купих още една Тракология за 6 лева. Е, след 5-6 години ми я върна, ама вече каква полза?

Общи условия

Активация на акаунт