"Селски" номера и пинизи

• 5 176 641
  • 49 908
  •   1
Отговори
# 16 200
На мен пък ми е необяснимо също така защо жени /най-вероятно майки/-шофьорки, често НЕ отстъпват път на майка с количка/с малко дете. Видя ли жена зад волана обикновено спирам да пресичам дори на пешеходна пътека, защото риска да ме отнесе е реален. Виж, мъжете обикновено спират и дават предимство.
Според мен го правят тези, които не са достатъчно добри шофьорки и ги е страх, че ако спрат няма да могат да потеглят и още повече ще се паникьосат.  newsm78
аз сутринта пресичам на една пешеходна пътека, боядисана в червено, ясно поставени знаци, зад мен 20 китайци.. гледа ме един идиот с камион и даде газ.. Ама аз го очаквах и отскочих,  но горките китайци.. сигурно поне двама получиха ИНФАРКТ,  а един така се притесни, че тръгна след мен,  вместо с  групата.

# 16 201
  • София
Малко са добрите жени шофьорки,има и такива,но са изключения. Аз също съм шофьор,но винаги мога да разпозная мъж или жена кара,само 2 мъже обърках ,че са жени Mr. Green .

# 16 202
Над една определена възраст повечето мъже карат като жени.  Laughing

# 16 203
  • Другата България
Абе,  жена ли е на волана - почти никога не спира на пешеходна пътека и ужасно много от тях бързат на завой да минат пред пешеходците, когато на пешеходците им е зелено.
Аз, като спирам винаги на пешеходната пътека и изчаквам пешеходците при завой, когато на тях им е зелено, да взема да си направя операция за смяна на пола?
И аз това го правя, задължително. Защото съм и пешеходец.
Но не мога да кажа, че не правя други нарушения. Дребни, ама ги правя.

# 16 204
некадърния шофьор си е некадърен, независимо от пола. Същото като със селяндурщината
Баща ми беше невероятен шофьор, но не можеше да стъпи на малкия пръст на леля ми по шофьорски умения.

# 16 205
Абе,  жена ли е на волана - почти никога не спира на пешеходна пътека и ужасно много от тях бързат на завой да минат пред пешеходците, когато на пешеходците им е зелено.
Аз, като спирам винаги на пешеходната пътека и изчаквам пешеходците при завой, когато на тях им е зелено, да взема да си направя операция за смяна на пола?
Всяко правило си има изключения, ама човек наистина трябва да гледа в колите и наистина масово жените шофьори не им пука за пешеходците и това, че ти караш добре,  не значи че следващите десет зад теб или преди теб карат добре. То вече и на зелен светофар трябва да се оглеждаш, кой е решил че непременно държи да мине пръв ...

# 16 206
Честно казано, не ми е направило впечатление мъже или жени са некадърниците и безотговорниците. Аз не твърдя, че карам добре. В смисъл, не мисля, че мога да правя виртуозни номера в стил "Шумахер". И точно затова гледам да карам безопасно. По-добре да пусна някой идиот да ми отнеме предимството като държи толкова, отколкото да се удари в мен докато съм с предимство. Като ме удари, няма да ме топли много мисълта, че съм била с предимство и че вината е негова.

# 16 207
Реших, че младите са много мили, противно на всеобщото виждане.
Най-груби софиянци /по моите наблюдения!/ са жени и мъже на средна възраст.

И аз останах с много положителни впечатления от младите хора в София.
Най-груби ми се видяха възрастните хора, уж разбирам, ама не съвсем причините..
Напълно подкрепям. На мен обаче това ми е напълно необяснимо. Ако някой има теория, би ми било интересно да я прочета.
На мен пък ми е необяснимо също така защо жени /най-вероятно майки/-шофьорки, често НЕ отстъпват път на майка с количка/с малко дете. Видя ли жена зад волана обикновено спирам да пресичам дори на пешеходна пътека, защото риска да ме отнесе е реален. Виж, мъжете обикновено спират и дават предимство.

Жаве, това не е български феномен. Много пъти съм го констатирала, на различни места...

# 16 208
Честно казано, не ми е направило впечатление мъже или жени са некадърниците и безотговорниците. Аз не твърдя, че карам добре. В смисъл, не мисля, че мога да правя виртуозни номера в стил "Шумахер". И точно затова гледам да карам безопасно. По-добре да пусна някой идиот да ми отнеме предимството като държи толкова, отколкото да се удари в мен докато съм с предимство. Като ме удари, няма да ме топли много мисълта, че съм била с предимство и че вината е негова.

е, то това е да си добър шофьор.

# 16 209
  • София
Разбрахме се за кои "Златни" става дума, но пак не разбирам драмата със сядането. Аз съм ползвала този транспорт 30 години, включително и с дете и не е такава драма, а и 50% са деца вътре, няма как всички да седнат.

Понеже в поста беше споменато, че и голяма част от пътуващите са били "бабички" и вероятно и част от тези бабички са били прави, аз се чудя с какво едно 5-годишно дете е в по-лоша физическа кондиция от бабичките, че да се ползва с някакво предимство.
Аз ще ти отговоря - понеже едно 5г дете стига до кръста на всеки възрастен! И ако наистина е голяма блъсканица то дефакто няма как дори да диша! Защото около него има само наблъскани тела!
Много  си права. Аз съм 1,60 и в тълпата преди един футболен мач имах чувството, че ще ме задушат. Стана ми лошо от липсата на кислород. А си представям детенце около 1,20 как се е чувствало. Sad

# 16 210
О, Боже, какви са тия драми. 160 см не са 140, чак пък задушавания... аз самата съм съвсем малко по-висока и дори не се смятам за ниска, пък камо ли да се задушавам в тълпа... особено като се има предвид колко е средния ръст на българите.  ooooh! Моля ви се, стегнете се. ooooh!
Както казах, грозно е да се моли седнал човек да стане при каквито и да било обстоятелства. Ако беше помолила да наместят детето някъде, никой нямаше да казва нищо.

# 16 211
Скрит текст:
Разбрахме се за кои "Златни" става дума, но пак не разбирам драмата със сядането. Аз съм ползвала този транспорт 30 години, включително и с дете и не е такава драма, а и 50% са деца вътре, няма как всички да седнат.

Понеже в поста беше споменато, че и голяма част от пътуващите са били "бабички" и вероятно и част от тези бабички са били прави, аз се чудя с какво едно 5-годишно дете е в по-лоша физическа кондиция от бабичките, че да се ползва с някакво предимство.
Аз ще ти отговоря - понеже едно 5г дете стига до кръста на всеки възрастен! И ако наистина е голяма блъсканица то дефакто няма как дори да диша! Защото около него има само наблъскани тела!
Много  си права. Аз съм 1,60 и в тълпата преди един футболен мач имах чувството, че ще ме задушат. Стана ми лошо от липсата на кислород. А си представям детенце около 1,20 как се е чувствало. Sad

Не ми се ще да влизам в спорове, но само да отбележа, че ставаше дума за маршрутка/микробус. Аз лично дори не мога да стоя изправена в подобно нещо, без да съм поприведена. Познайте на каква височина има повече въздух и място при това положение - на 1.60 м или на повече.

# 16 212
Жените по принцип са с презумпцията, че като по-слаб пол, имат право на предимство. Зад волана обаче трябва да осъзнават, че не са слаби и управляват сила. Жените по-често пибипкат и не дават предимство на какво ли не, а очакват да са с предимство.

Моля никой да не се припознава в поста. Има добри и лоши шофьори и от двата пола, но както за силния пол е характерно да проявява повече риск, така пък слабия зад волана смята, че са й длъжни другите.

А по отношение на условията за пътуване в обществения транспорт -не забравяйте, че е обществен
и ще се натъквате на какво ли не.

# 16 213
  • София
О, Боже, какви са тия драми. 160 см не са 140, чак пък задушавания... аз самата съм съвсем малко по-висока и дори не се смятам за ниска, пък камо ли да се задушавам в тълпа... особено като се има предвид колко е средния ръст на българите.  ooooh! Моля ви се, стегнете се. ooooh!
Както казах, грозно е да се моли седнал човек да стане при каквито и да било обстоятелства. Ако беше помолила да наместят детето някъде, никой нямаше да казва нищо.
Къде съм написала, че е е България. Просто твоето е откровено заяждане. Който ме разбрал какво имам предвид -разбрал ме е. Човек, който твърди, че е грозно да се помоли друг да стане заради дете, наистина не може да разбере.

# 16 214
Човек, който твърди, че е грозно да се помоли друг да стане заради дете, наистина не може да разбере.

Може да помолиш, ама защо при условие, че са отстъпили място на детето, след това трябва да се нищи какви били тези, които не били отстъпили (бабички, лелки и пр.), пък какво били казали и пр. Отстъпването на място не е задължително.

п.п. Аз специално винаги имам вътрешен порив да не направя това, което ме молят, ако начинът по който ме молят, звучи императивно, все едно проформа ме молят за нещо, което им дължа. Със сигурност няма да отстъпя място нито на някоя намахана майка с дете, която едва ли не ми заповядва да си стана от мястото (което не е специално отредено за майки с деца), нито на подобна нахална "бабичка". Винаги, когато съм преценила, съм го правила, без изобщо да ме молят.

Общи условия

Активация на акаунт