"Селски" номера и пинизи

• 5 179 369
  • 49 908
  •   2
Отговори
# 18 000
За велоалеите най-селският номер е от страна на общините. Булевард Сливница, целия го изринаха, направо го построиха наново. Вместо да сложат велоалеята в локалното, където скоростите са на половина и движението минимално в сравнение с това на булеварда, изпраскаха велоалеята на самия булевард.
Не можеш просто да намажеш тротоара с жълта боя и да кажеш, че е велоалея, както е на повечето места в София.
И аз това го мисля, ама за Пловдив. Миналия ден минавам по "Мария Луиза" и гледам как хубавия, широк булевард става от три на две ленти. Третото платно - велоалея и паркинг лента. Лошо ми стана. Локално няма, но това е натоварен булевард.....
Ето защо Пловдив става столица на културата, както и за София се мисли повече - отдавна вече по по-заможните държави се опитват да ограничат автомобилите за сметка на велосипеди и пешеходци. А при нас в момента ударно се правят велоалеи, като се отнема от тротоарите...

# 18 001
1000 пъти предпочитам да съм селянка в автобус. За 1 левче може да се мине прилично много разстояние, не се налага да се чудиш къде да паркираш, на мен ми се струва по - безопасно, колата се кара само когато трябва да се купят много и тежки неща.
Когато родиш и поведеш детето на лекар или на училище, ще откриеш, че колата е полезна не само при купуването на много и тежки неща.

# 18 002
Благодаря за мнението, в това отношение ще също разчитам на места където може да се стигне пеша или с автобус. А за много тежките случаи кола ще се ползва, дано не се стига до там. Тези същества бебе и дете не ми попадат за първи път в ръцете, знам какво е да реват, крещят, повръщат и да се водят в януарски студ на лекар.
Голяма защита за една ламарина на 4 гуми.

# 18 003
1000 пъти предпочитам да съм селянка в автобус. За 1 левче може да се мине прилично много разстояние, не се налага да се чудиш къде да паркираш, на мен ми се струва по - безопасно, колата се кара само когато трябва да се купят много и тежки неща.
Когато родиш и поведеш детето на лекар или на училище, ще откриеш, че колата е полезна не само при купуването на много и тежки неща.

За лекар е 100% ясно, ама за училище защо? Защото детето ти ще умре от срам, че не го возят с кола ли? Пълна селяния е паркирането ТОЧНО на входа на училището, детската градина...., какви задръствания спретват само  - и пешеходец да се чуди, откъде да мине.

# 18 004
  • Ямбол
Училището на децата ми има автобус, който ги взима и оставя от и до дома ни. А на лекар не ходим всеки ден, понякога с кола, понякога пеш.
Но това не пречи на някои селяни да държат да оставят децата си точно на входа, където маневрират автобусите.

# 18 005
  • тук-там

Голяма е, защото с тази ламарина се закарвам до офиса за 15 мин. Автобуси -  трябва да сменям два. В час пик. И на обратно.  Поне 45 мин. Не съм толкова богата и толкова луда! Peace
А и външния вид ми е важен. Моят! Както и миризмата - тяхната.
За велосипеди - приветствам идеята, но все пак не всички отиваме на работа по дънки и маратонки....
Сега сигурно за "в цял свят" ще се изкажете.

# 18 006

За лекар е 100% ясно, ама за училище защо? Защото детето ти ще умре от срам, че не го возят с кола ли? Пълна селяния е паркирането ТОЧНО на входа на училището, детската градина...., какви задръствания спретват само  - и пешеходец да се чуди, откъде да мине.
Защото, ако от дома до училището на детето са 12км и за да стигнеш с градски транспорт сменяш 2 превозни средства, колата е най-естественото решение. Не малка част от живеещите в София возят децата си с кола именно заради това практично съображение. Признавам, че идеята ти, че детето би умряло от срам, ако не го возят с кола, не ми беше дошла на ум. Пълна дивотия.

# 18 007
  • Другата България
Наистина ли се налага някой да дава обяснение защо използва собствената си кола когато и за каквото на него самия му е нужно? Shocked

# 18 008

Защото, ако от дома до училището на детето са 12км и за да стигнеш с градски транспорт сменяш 2 превозни средства, колата е най-естественото решение. Не малка част от живеещите в София возят децата си с кола именно заради това практично съображение. Признавам, че идеята ти, че детето би умряло от срам, ако не го возят с кола, не ми беше дошла на ум. Пълна дивотия.

Аз не съм в София, макар че софиянци смятат себе си за мерило за цялата държава, аз не говоря за столицата. Нали се сещате, че има и градове, в които разстоянията не са толкова големи? Да не говорим, че варненци, живеещи в новите квартали са облагодетелствани за сметка на близкия център. Към крайните квартали има множество автобуси, които водят до центъра/ЖП гарата/морето. Единствено в Чайка и Левски минават по 2-3 линии през половин час. Но въпреки това задръстванията стават все по-ужасни, а колите все повече и повече, нищо че през годините добавиха ленти на няколко булеварда/по-дълги улици.

# 18 009
  • София

А след училище, едното е на кънки, другото на футбол, на 10 км. от училището. Сигурно трябва да лиша децата от това, за да не ползвам кола.  ooooh!
sinergon2, говорехме за София!

# 18 010
  • при късмета
Трудното с деца пътуващи за у-ще в ГТ е, че пътуват в час пик и буквално го смачкват. Не друго, особено по-малките.
На мен тези разстояния са ми пешеходни в момента, но пред нас има у-ще. Децата които слизат от тролея, нали пътуват с тръгващите за работа. Не малко, че ги бутат, смачкват и не знам още какво им се налага и страшно тежки раници да носят.  Става ми жал за някое дете, което видимо едва носи раницата, не го оправиха това с тежките раници.
А иначе наистина паркират много лошо около у-ща/градини. Но това все пак не го правят децата, възрастните го правят, няма нужда те да са виновни и някой да изисква да пътуват с ГТ.
За лекар, ако му е по-тежко състоянието на детето, не мога и да си помисля да го водя с транпорта.
През деня съм без кола, мъжа ми оди с нея на работа. Ако се наложи на момента хващам такси. Ходил е пеша до лекарката, дори на 2 години. Но като има висока Т и е много отпаднал, не бих му причинила нито ГТ в това състояние, нито да го карам да ходи пеша. И без друго понякога едва издържа и чакането при лекарката

# 18 011
Това, последното беше излишно.
Макар и на село да ми се налага да ползвам кола, защото от вилата ни до наличните два магазина, макар и пешеходно разстоянието преминава през натоварен главен път.
В столицата ползвам с дете два пъти седмично ГТ в час пик и е малко приключение. С кола обаче няма да го заменя, защото и в близък контакт със сульо и пульо, контактът продължава 10 минути. С кола ще вися 40 минути в задръстванията и поне 10 ще се въртя да паркирам.

# 18 012
  • тук-там
В правилата на форума не е казано, че е разрешено да се говори единствено за София! Форумът е даже за българи в чужбина.

Е, аз съм от Пловдив. В един от централните квартали  влиза  един № автобус. По булевардите около него - да, но - вътре - цъ. А и той не е от "оборотните".
Детето съм го прежалила - ходи 10 мин до някоя от спирките, себе си обаче, не мога. Особено в жега или студ - как се предполага да стигна до работа - плувнала в пот и обрала миризмите от двата автобуса, или с апрески до колената, пак с миризмите и с 30 мин закъснение.... newsm78
Паркирам от врата до врата. За отрицателно време. Как пък не съм се напънала да спонсорирам намусените лелки - кондукторки... Peace

# 18 013
Добре де, защо се наострихте така с тези коли? Всеки ползва това, което му е най-удобно. С удовлствие бих ползвала колело, ако имаше истински велоалеи вместо тази пародия. И ГТ бих ползвала, ако беше удобен. С кола пътувам 25 мин, а с ГТ би ми отнело час и половина, Това при положение, че набутам количката вътре. 

# 18 014
  • София
Благодаря за мнението, в това отношение ще също разчитам на места където може да се стигне пеша или с автобус. А за много тежките случаи кола ще се ползва, дано не се стига до там. Тези същества бебе и дете не ми попадат за първи път в ръцете, знам какво е да реват, крещят, повръщат и да се водят в януарски студ на лекар.
Само питам без да се заяждам. С кола до работата 15 мин с подземен транспорт час ,наземен минимум 1,30. Детската градина е до блока ти. Работно време от 8 до 5. Пак ли ще обясняваш как колата е излишна?

Общи условия

Активация на акаунт