Декемврийчета 2013

• 33 602
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Най-вероятно да. Питай лекаря.

# 676
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз се обадих на моята АГ, след като ми дойде, но тя каза, че така или иначе иска да направим първо изследвания и тогава да сложим спиралата, така че нямаше как да стане с този цикъл. И да, трябва да имаш цикъл  Peace  На мен след като ми свърши ходих да ми вземе цитонамазка и да направим една микробиология - каза, че всичко трябва да е чисто и тогава ще сложим спиралата  Peace Сега на 25-ти имам пак час, ако всичко е наред след като ми свърши този месец ще я сложим, ако - не първо ще се лекуваме и тогава пак изследвания и след цикъл ще я сложим. До колкото разбрах след цикъл се слага  Peace  Също поставянето не се поема от ЗК  Peace
Сега с талон минах - за преглед при АГ от ЛЛ, като писа нещо, че се съмнява за някаква инфекция, за да може после АГ да ми пусне цитонамазка и МБ по ЗК. Като отидох при АГ цитонамазка и АБ ги минахме по ЗК  Peace Но сега като отида ако слагаме спиралата и поставянето ще си ги плащам  Peace

# 677
  • София
Два бързи въпроса:
    Има ли друго бебе, освен нашето, което да ръмжи? Mr. Green По-скоро издава едни зомби-подобни звуци, след които се хили. Явно и е забавно, но пак се притеснявам.
    Фиксира ли се вече цветът на очите? Нашата е още със сиви и леко мътни и не знам какво да очаквам. Пише, че при 95% от бебетата се променял до 6-тия месец.

# 678
Моето ръмжи по цял ден  Laughing. За очите- нашите са тъмно сини, избистрени. Не мисля, че ще се променят.

# 679
О, и малкия ръмжеше преди няколко седмици и аз се бях филмирала, но премина. Даже не се хилеше след това  Shocked 

Да ви се похваля, захранвам го вече, плющи картофи и се кефи жестоко, след всяка лъжичка куфее  Simple Smile

# 680
моето АГ ми каза че за спиралата трябва да отида последните дни на цикъла ми,когато вече е кафяво,не трябва напълно да ми е свършило,и на мен ми взима цитонамазка,тази седмица ще звънна за резултатите..... да се похваля и тук  Laughing   вече имаме едно проболо зъбче  Laughing newsm44   другото до него също много хубаво се белее и май скоро и него ще видим Simple Smile 
tanya_milcheva вие на колко месеца сте?
и Марти от време на време ръмжи и продължава на моменти да си "бучи" главата в възглавницата,не разбирам защо го прави,бибата си му е в устата а той си забива цялото лице в възглавницата  newsm78

# 681
  • UK
Добър ден

Станислава честито ви зъбче  Hug

Вио и аз още нямам МЦ чак взех да се плаша защо така, кърмя малко повече сме на АМ, не се бях замисляла, че това може да е причината newsm78

tanya_milcheva Hug браво, как го приготвяш Crazy в смисъл само картоф?

За очите и на мен ми е любопитно значи има още време за цвета, ние се родихме с тъмно сини очички сега стават по-светло сини, ама знам ли, дали ще останат и такива
Praynig

# 682
  • БУРГАС
Да разказа за нашите одисеи с малката Соня. От 26.02 след 2-3 изкашляния, след един преглед казаха о трябва антибиотик, отидох на 2 лекар веднага каза а вие сте за болница. изтръпнах. Направихме снимка двустранна пневмония ТОВА СЕ СЛУЧВА В Пазарджик. Веднага е прибрахме в Бургас и я заведох на частно къде водя и каката. Каза нямате нищо, но тъй като бях почнала на обяд антибиотика Панцеф, каза имате леко зачервено гърло пийте го 5 дни. Пихме го, като нямахме нито температура, кашляхме мн малко, спеше си съвсем спокойно. След като го спряхме, след 5 дни пак се почна на кашляне. Пак на доктор каза е сега имате хришчета и дори сте за болница. Веднага в спешното снимка пак пневмония. Приеха ни 5 дни инжекции, след което 7 дни аугоментин. Ужас голям. Изпихме го и след 4 дни пак същото, аз вече ни жива ни умряла. Пак на доктор този път доктора от болницата който я следеше. Каза е хубава работа пак има лек хрип почнете клацид. След 2 дни искам да я чуя. Е след 2 дни каза пак снимка искам и познайте пак пневмония.  и и пита така ли връща . НЕМОЖЕХ ДА ПОВЯРВАМ пак в болницата пак 5 дни с абоката и 6 дни зинат. През това време докторката е видя как изтича мляко от устата и мляко и ме попита така ли връща викам да. Не повръща а се изтича. Заведох я на уши нос гърло видя и каза вие имате ГЕР, и каза след всяко ядене да даваме Гастротусс да затваря изпитото мляко и д ане се връща. На кърма сме. След като ни изписаха втория път реших че трябва да я види гастроентириолог. За щастие на 12 идва детски в Бургас от Варна и успяхме да се уредим. Докторката каза как може такива глупости пневмонии без никакви симптоми, изследвания добри , секрети отрицателни, микоплазмена пневмония отрицателна. Вие каза имате може би по тежка форма на рефлукс нищо че не повръщате. Много трудно се храни, до 125 гр и то рядко изяждаше. и то все в спящо положение. Доц.Георгиева каза искам ви вЪВ вАРНА СЛЕД 2 ДНИ ДА И направим ПХ метрия за киселинността и една много сериозно изследване потен тест, за много сериозно заболяване. пРОСТО НЕ БЯХ НА СЕБЕ СИ. Е отидохме във Варна направих всичко, минахме уши нос гърло каза имате мн сериозна задна хрема и ни изписа 2 вида капки. Сериозното заболяване за щастие го нямаме, но след пх метрията се оказа че сме с мн тежък рефлукс. От него като се връща млякото киселинността ни е високо раздразва всичко правим хрема и кашляме. Пулмолога видя снимките и каза нямате никакви пневмонии и тези антибиотици са раздразнели страшно много рефлукса. Казаха че трябва да спра кърмата и ни дадоха една торба специално мляко. След 2 седмица контрола на пх метриятя. Дано се повлияе от млякото, ако не ще ни включат и лекарство. Това мляко се сгъстява много бързо и ако не го изпие като го приготвя става мн гъсто. Е момичета детето започна да яде без да спи, яде с апетит, казаха ми повече от 4 лъжици да не правя за сега, рядко изяжда 120, но то е тежко мляко. За сега не изтича мляко, дано успеем само с него. Пием силни пробиотици. Толкова ме е яд на тукашните доктори хем  не разбират, хем не те насочват, колко пъти казвах искам капки за нос всичко идва от носа. Кашлицата е била от киселините и секретите също. Доста дълго стана , но може да помогна на някой който се лута като нас 2 месеца почти. Изтровиха ми детето. Аман от некадърно доктори в Бургас.

# 683
  • БУРГАС
Вилхелм Тел, връщането при бебета е напълно нормално, ето, за твое успокоение:

Цитат
Ако вашето бебе качва тегло добре, повръща без дискомфорт и е доволно през повечето време - то повръщането е главно  социален проблем  и ви създава проблеми с прането, а не толкова медицински въпрос.

Цитат
Симптомите на ГЕР (Гастроезофагиален Рефлукс) са:

•   Често повръщане или повръщане на фонтан; дискомфорт, когато повръща бебето.  Някои бебета с ГЕР не повръщат - тихият рефлукс се появява, когато стомашното съдържимо стига до хранопровода и след това бива отново погълнато, което предизвиква болка, но не и повръщане.
•   Гадене, задавяне, често оригване или хълцане, лош дъх.
•   Бебето може да е нервно и да спи по-малко заради дискомфорт.
Оттук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=76874.0

Не се панирай излишно  Peace

И ние наддаваме добре, не плачем, много активни сме и леко връшаме, но се оказа че сме с тежък рефлукс. На апаратчето което и сложиха, не трябваше да пада пх под 6 а ние бяхме все към 3-4 дори 2

# 684
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Анита, преживели сте някакъв ужас просто! Кажи кои са тези "доктори" да не си водим децата при тях. И колко АБ сте изпили  ooooh! как може! Тук в Бургас наистина са много зле, ние за всичко ходим в Пловдив  Peace

# 685
anita, за съжаление се случват грешни диагнози при малки бебета. Дано най-лошите неща са зад гърба ви и след Великден нещата потръгнат с теб и бебето.

Само не мога да разбера защо непрекъснато се говори в първо лице множествено число, когато става дума за бебе. Много ме затрудни това 'ние това', 'ние сме', докато четох историята. Не е само при теб, всички така говорят, което ме дразни.

# 686
Анита, ужасно е това, което ви се е случило  Tired Дано вече да е здравичка малката Соня и всичко да е наред  Praynig А защо трябва да спирате кърменето, аз не разбрах?

# 687
  • БУРГАС
защото е рядка кърмата и се връща.Пиша в множествено число защото навсякъде сме 2-те и всичко изживяваме 2-те дори 3мата с баща и.

# 688
Анита, пожелавам ти бързо възстановяване на малката и дано повече не ви се случва да попадате на некадърни доктори.

# 689
  • БУРГАС
Анита, преживели сте някакъв ужас просто! Кажи кои са тези "доктори" да не си водим децата при тях. И колко АБ сте изпили  ooooh! как може! Тук в Бургас наистина са много зле, ние за всичко ходим в Пловдив  Peace

Ами може ли за едно изкашляне да ходим до Варна, София Пловдив. Как може 3 снимки и на 3 след толкова антибиотици все пневмонии. Питам докторката ама как може ами може аспирираща пнвмония от това връщане. Ами добре все в болница ли ще лежим с антибиотици. Ще го израсте. Как не каза никой заведия веднага на гастро. Ако и аз не се реша да я заведа, така ще накшляме, ще сме със задни секрети. Интерсното е, че Соня не дава никакви симптоми, освен изтичането н а мляко. Спи си много добре пу пу вечер в 20,30 и ако аз не и дам в спящо в 12 изцедена кърма може и до 6 да не мръдне. Не плаче, смее се, не се свива, но не яде лесно изяжда 65 и толкова.Като чета тук по 200 как изяждат вашите бебета, просто не виждам това да стане при нас Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт