За свекървите, децата и още нещо...

• 60 872
  • 975
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Неин си е, на никой не го е "писала" - дала им го е временно, докато си купят свой.  Flutter

Точно така. Те временните неща са най-постоянни, ама нейсе.

Госпожа, дотук всичко изчетох надлежно и се опитах да ви вляза в положението, да разбера гледната ви точка. Но когато поставихте на кантар "цена" и "любов към детето" падението е тотално..., не се сдържах да прочета до края. Ще го направя после. Там където се предполага, че има любов и мисъл за добруването на детето, не може да се говори за цена, която трябва да се плаща. Сега вземете да определите и една цена, която синът ви да ви плати, че сте му оказали честта да го родите ooooh!
Ужасявам се, че дори и сред по-младите и уж съвременни родители, все още битуват тия простотии. На вас не ви е важно синът ви е да е щастлив, важно ви е вие да контролирате. Пък се опитвайте да ни убеждавате в противното, колкото си искате. Всеки ваш пост ви опровергава отново и отново. Дано наистина снаха ви чете тук, па се спаси докато е време. А и да не успее на време, спасение за нея все ще има. Горко на сина ви.
Отвратена съм от самонадеяното ви убеждение, че вие сте тази, която трябва да коли и беси в едно чуждо семейство, па било то и на сина ви.  Хубаво си помислете какво правите, защото единственото, което ще постигнете е да скапете живота на детето си!

Госпожа, започвам да се съмнявам в качествата ви да интерпретирате прочетеното? Думата "цена" само дрънкане на пари ли ви предизвиква като асоциация? Май грешката не е в моя телевизор... Wink

Изобщо не ми е минавало през ум за пари. Оная другата цена, не паричната, може да бъде доста по-висока.....Парите се печелят, но отношенията са много по-важни.
 Интерпретирам прочетеното чудесно, благодаря за загрижеността. Както написах и в предния си пост, опитах се многократно да вляза в положени и да ви разбера. И всъщност разбирам, при това много добре. По принцип сте права, искате да предпазите детето от грешки, искате да е добре, да постъпва разумно. Това е, което всеки нормален родител иска за детето си. Въпросът, обаче, е как ще постъпите. Не знам дали сте споделила мнението си със сина и снаха си, както го споделихте с нас, дано не! Но това тропане с краче, дори то да е само тук, в темата, "говори" достатъчно. За никого не е приятно да му се месят по този начин, пък дори да е само с добри намерения. Нали я знаете онази приказка за пътя до Ада....
Нямаше да реагирам така, ако не беше постоянното ви натякване за тоя пусти апартамент, за това какво и как сте дала, пък какво очаквате. Грозно ми е. Факт е, че да дадеш покрив на едно младо семейство е огромна и неоценима помощ, за което адмирации! Но да го натякваш и държиш като коз при всяко несъгласие...пардон, "неуважение" на мнението ви.... съжалявам, но това е емоционален рекет. Ето това, е нещото, което един родител не бива да прави. Но, апартаментът си е ваш, синът - също, ваша воля! Аз сам изказвам мнението си, нали това беше целта на темата? Оставете ги да си строшат главите, пък ще си имат обеца на ухото.

# 241
Авторката ме диви във всеки пост. Още не мога да разбера какъв й е проблемът. Някакси не вярвам 2 дивана -да, разбирам,  че са големи диваните, да я дразнят толкова.  Дала жилище - ама нейно било, да не живеели по квартири, да са й благодарни, ззащото си имало цена всичко. Да си счупели главата - ама тя снахата била на нейното мнение. Тогава кой ти е крив - синът ли не те слуша?
Явно всичко си е наред при вас и с отношенията ви, според последвалите ти постове, обаче защо е цялата драма с пускане на тема, остава загадка.

# 242
Обаче хем да иска (неотказът от даден предмет, услуга, предложение означава, че е поискана) да му се дава

Така и не ми стана ясно те искат ли пари или ти си решила да им дадеш(от добро сърце Mr. Green)?

Защото може те да си мислят, че мама е много "ларж" щом предлага пари и да не подозират какво ще им се случва  занапред.

# 243
Ако съм на мястото на сина на авторката и прочета темата, няма да ми се вярва какви ги е натворила майка ми, правейки се, че безкористно ми помага... "мога да реша, а мога и да не реша" .. направо бих й метнала "пачката" обратно и толкова. Страшно обидно отношение на майка към син.

Не мога да си представя родител да говори така за помощта към детето си.

15 страници й се обяснява колко идиотски се държи, тя не и не..  Crazy

# 244
Явно всичко си е наред при вас и с отношенията ви, според последвалите ти постове, обаче защо е цялата драма с пускане на тема, остава загадка.

За да предупреди нас, майките на все още не пораснали деца, да ги запишем на курс по интериорен дизайн, защото една неподходяща и несъобразена с площта на жилището покупка може да съсипе семейните отношения и да развали всяка връзка. Особено ако към всичко това има и драматична липса на холна маса.

# 245

Ами тя може и да не може да разбере!
И ... аз се поставям на нейно място- явно обича да е двигателят на всяко действие у дома. Трудно може и отстъпва мястото на друг.

# 246
у дома. Трудно може и отстъпва мястото на друг.

Кое "у дома" обаче Wink Защото младите едва ли искат да стоварят "огромните грозни и ужасно скъпи дивани, половината от които тя ще плаща, горката", в нейния хол.

# 247
Аууу, 2 Bad, за една майка домът е там, където е детето й!  Mr. Green

# 248
Не съм чел нищо, освен първия пост, затова, ако звуча неадекватно, извинете.

Който плаща, той поръчва музиката. Ако от авторката се очаква да финансира някакви покупки, естествено, че ще си дава мнението. Парите винаги са били власт, независимо дали става за семейни отношения или за междудържавни. Избор на децата е дали ще ползват парите на мама или ще търсят други начини Simple Smile Могат да теглят кредит, примерно. Банката със сигурност няма да им даде отрицателно мнение за мебелта Wink

# 249

Ами тя може и да не може да разбере!
И ... аз се поставям на нейно място- явно обича да е двигателят на всяко действие у дома. Трудно може и отстъпва мястото на друг.
Еми, както викат в турските сериали -"жалко за нея".
А ако снахата прочете темата,  отношенията на сериал ще станат.

# 250
Искаш да кажеш че още 3-4 години ще им висиш на главите?
Синът ти си има глава на раменете, ти защо се месиш, това не ми е ясно. Ясно е, че искаш да го предпазиш, но не е това начинът.
От колко време са заедно, ако не е тайна?

Няма да навлизам в повече подробности, не мисля, че е необходимо. Ще трябва да ми се доверите на писанията до тук. Ако ли не - ваша воля е и да не ми се доверявате. Sunglasses Wink
Ясно. А брак те ли решиха да сключват, или и това е тайна. Нова ще да е приятелката, щом другите са избягали.. Whistling

# 251

Кое "у дома" обаче Wink Защото младите едва ли искат да стоварят "огромните грозни и ужасно скъпи дивани, половината от които тя ще плаща, горката", в нейния хол.

Точно в нейния хол ще ги стоварят, авторката вече уточни, че им дава жилище да живеят, но не го подарява. Peace

# 252
  • София
Не, мили дами, отговарям ви просто, защото съм любезна. По принцип ми е ясно как вървят такива теми, като развален телефон. Никой не чете каква е темата, а всеки проектира своите емоции, нагласи, опит на подобно място. Доста е напоително. А тези от вас, които все пак искат да разберат за какво става въпрос, ще помоля да прочетат пилотния пост. Всичко останало е мои отговори на конкретни потребители с конкретни питания - разговори в разговора. То така става, когато много хора четат и пишат. Кой какво прочел, разбрал и написал няма нищо общо с темата в един момент.

# 253
  • Бургас

Точно в нейния хол ще ги стоварят, авторката вече уточни, че им дава жилище да живеят, но не го подарява. Peace

То един живот..... Rolling Eyes

# 254
Ако авторката се съмнява, че синът и още не е узрял достатъчно, за да си играе на семейство - изборът на двата нелепи дивана навежда донякъде на тая мисъл - би трябвало толкова повече да се отдръпне и да му позволи да поеме главна роля в собствения си живот, отколкото да го саботира.

В случаи на толкова властна и контролираща майка е по-добре синът да е съвсем отделно, иначе цял живот си остава едно мамино чедо, а това не е от полза за никого...  щото майките сме до време.

Иначе казано, предоставила си апартамент - за останалото им дай шанс да си подредят живота сами.

Общи условия

Активация на акаунт