Пролет, птички пеят- ЯНУАРЧЕТАта гукат и се смеят! Тема 22

• 37 786
  • 734
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте,
Панадол ни казаха и ние превантивно да пием преди ваксините, но не съм давала. Не мисля, че има нужда, когато няма ясно изразени симптоми.
Сега и за Ротарикс ме убеждава да слагаме.. Мислих си, че е ок, но като се поразрових за инфо в нета доста се замислих. Аз и преди ви питах, но никой не отговори. Има ли някой, който е слагал/ще слага Ротарикс? Това, което ме накара да си помисля да я сложа е един случай на моя позната, където каката заразява бебето (4-5 месечно)  и се налага да постъпят в инфекциозно отделение. С баткото сме лежали в болница, беше на 35 дена и не мога да ви опиша какъв кошмар изживяхме. Всеки, който е бил с бебе в болница ще ме разбере. Та затова сега съм се шашнала много. Гледам да мисля положително и да не се филмирам, но съм притеснена. От друга страна разбирам какви може да са вредите  и последствията от една незадължителна ваксина, и без това достатъчно тровим децата си със задължителните. Моля, изразете и вашето мнение.  Hug
Иначе моята госпожица държи играчки в ръчички, но не се обръща по корем. Само се набира все едно за коремна преса, никак не обича да лежи. Simple Smile
Зелено човече, и нашето оченче като че ли се изчисти. Тъкмо бях решила да я водя на очен и на следващия ден спря да секретира. (пу-пу). Дано вече няма проблем, че много неприятно беше.
Да ви се оплача от няколко дена зверски ме болят зърната като кърмя, че и след това. Явно са се претрили, защото между зърното и ареолата имам  като сцепена кожа и като засуче е много болезнено. Мажа с Лансинох. Някой нещо друго да препоръча?

# 571
sunflower бъди много редовна в мазането и за няколко дни би трябвало да мине. Те почти всички подобни кремчета са на основата на чист ланолин,така че би трябвало да ти мине. Иначе аз бях много доволна от пурелана на Медела.
Аз ротавирусна няма да слагам. Чисто професионално не виждам смисъл тук. Щамовете във ваксината всяка година са едни и същи,но ротавирусите са изключително изменчиви и всеки сезон се появяват нови и нови и за мен ваксината не е застраховка. То дори самата ваксина не предпазва от заразяване,а от ...как да кажа...да не се прекара по-сериозно заболяването.

Зеленко тези пъзели за земята как точно се водят,защото като ги търся по сайтовете не успявам да ги намеря. И аз искам на земята,за да се тренираме по-ефективно.

Иначе играчки хваща,в повечето случаи обаче некоординирано и случайно. Като му дам някоя хваща я,но така да я разгледа,да си я дрънка или поднесе към устата-не. Ръцете му са по-интересни или по-точно по-вкусни.  Joy . Като е в легнало положениев шезлонга все се набира да става,но от напълно легнала позиция не може още.От гръб по корем все още и дума не може да става. Мъчи се настрани,но не може да си засили дупарката. От корем по гр ъб може,но чат пат само,защото си разперва ръцете настрани и не се сеща да ги свие обратно.

Много се замислям за ЗВБ,само ме спира риска от задавяне. Но от готовите пюрета тотално се отказах след като прочетох статията на зеленкото.  Имам още 2 месеца да реша как,но даже и да не се водя по ЗВБ,пюретата аз ще ги правя,само малко с кашите ми е тъмна Индия,но предполагам,че има рецепти за приготвянето им в домашни условия
зеленко а има ли опция за нещо средно между пюретата и ЗВБ ,напр. сварен морков,но да е намачкан на едро,вместо пасиран... newsm78

Лек ден момичета  Hug

# 572
Здравейте!
Имам въпрос към ЛЛЛ относно кърменето и наддаването на бебето.  Ния е на 3.5 месеца и е изключително кърмено бебе. Храни се на поискване като напоследък забелязвам, че си прави паузи от около 3 часа, ако сме навън се събират и 4 часа понякога. Нощем задължително има пауза от 5 часа. Но ме притеснява, че качва доста (поне на мен ми се струва така), пък и бузките и гривничките по крачетата и ръчичките не лъжат.  Тя е родена 3.360 кг. Днес я теглих и показа 7.5 кг., т.е. 0.7 кг.за две седмици от последната консултация. По принцип за месец качва около 1-1.2 кг. Но се притеснявам, че е доста стремглаво и да не си навлека някое усложнение. Има ли някяква норма, по която да се ръководя,  и трябва ли да и налагам режим на хранене? Благодаря предварително !!!

# 573
Панди, не съм се изразила правилно, Калоянката в Швейцария си ядеше пюрета, по същество не е захранван с парчета зеленчуци, мисълта ми беше, че родителите му се водят по него, не са го насилвали за нищо, докато нашия дивак ядеше под час, слагаха го да спи под час, АКО не заспи, то количката се буташе до припадък докато не заспи. Та това ми беше мисълта, може ЗВБ да не е нашето захранване, ако го видя, че не иска или пък, че се дави минавам на пюрета, важното е детето да си остане спокойно  Hug

И чудно как (макар че съм чувала за такива майки) ще дадеш кюфте или кебапче или нещо приготвено за големите, на 6-7 месечно... Най малкото трябва да е без подправки...

# 574
 Ето още една хубава среща се задава.

Русенски мамита !!!
Среща в Сряда около 12:00ч.- 12:30ч. (който, когато успее), пред "Лайното" Във фейсбук има постнато събитие. Гуш, цун, мечки, таралежи доскоро! Mr. Green

# 575
Относно ЗВБ и задавянето - рефлексът за избутване на бебетата не е в гърлото, като при нас, а доста по-напред на езичето. Именно за да може да избута случайно попаднали неща оттам, без да ги допусне достатъчно навътре, че да има опасност от задушаване. Ако случайно някое парче храна попадне навътре, не е като да няма какво да се направи. Просто човек трябва да е запознат с това какво може и не трябва да дава на бебето си. Какви признаци трябва да са налице, да знае какво да прави в случай на задавяне и тн... Голямото дете, като беше бебе, не искаше да яде пюрета. Пробвала съм. За сметка на това пердашеше броколи като професионалист  Mr. Green

Но идеята определено не е за всеки вкус. А и наистина - трябва да се знае подробно. Не е достатъчно днес да се реши - ще му давам парчета и да се дава каквото попадне подръка...

# 576
Здравейте,

Пандо, да захраних. 3 зеленчука вече дадох. Отказва млякото. Даже пропуска и закуска. Та от другата седмица ако не ще и на закуска мляко мнава на оризова каша.

Бебо не се обръща. Сега като ви чета и му обърнах внимание. Иначе държи и сменя предметите, държи главата по корем, набира се яко. И много говори:-) 

Това със захранването нещо ми писна и да го мисля и да го пиша. Но ето ви нещо смешно. Бебето на кума ми го захраниха с кво ли не. На гости сме и то е на 6 месеца. Мама му чупи от една питка и дава да яде. Викам- ма с глутен ли я захранихте. Ау, не, моля ти се, без глутенови бисквити яде и т.н. И аь отговарям- ми питката с безглутеново брашно ли е:-)
Та така. Още поне 4 месеца ще обсъждаме захранване. Ама аз спирам, че ще ме обявите за луда:-) Simple Smile Simple Smile

# 577
Здраве желая Wink

И аз ще споделя малко за захранването. Като цяло не съм строг привърженик на една или друга схема. Мисля и този път да комбинирам. Радвам се, че попрочетох това-онова и имам знанието и за ЗВБ и за по-свободното педагогическо захранване.
Косара е захранена едно към гъотъоря, както би казала баба ми Simple Smile ама аз нея не я и питам за да ми го каже...
Много ми хареса идеята за експеримента, защото всъщност първото ми момиче е захранено педиатрично и с Косара исках... ммм, да си поиграя Grinning
Почнах я с оризова каша само от кумова срама. После мина през дежурните сварени моркови, картоф, броколи... хранеше се сама. И разбира се това не можеше да се нарече хранене - тя опитваше. На пък мен това много ми допадаше.  Понеже беше пролетта директно я подпуках с череши и оттам насетне само пресни плодове (праскови, кайсии, пъпеши, дини, домати пресни, после круши, грозде, чушки прояде) Simple Smile. Избрах, че няма да давам пюрета, нито купешки, нито правени докато не опита всякаквите храни и докато менюто й не премине предимно на твърда храна. Реших, че е важно като опитва, да поеме освен баластрата и всички витаминчета на съответната храна. Защото сварени и пюрирани повечето храни освен, че си приличат нямат пълноценна хранителна стойност.

Минусите на ЗВБ са многото фира, която отива по пода и по намазаната маса. Много малкото количество, което детето изяжда, което значи, че ще иска да си суче, пие мляко повечко. Но май това е. За мен задавянето не е фактор, защото нито едно от двете ми момичета не се е задавяло до задушаване докато се е хранело само. Задействал се е рефлекса за повръщане и дотам.

Интересното също така е че се научи много хубаво да дъвче. Първоначално предимно осмукваше и притриваше с езиче, но после започна и да дъвче - може би още преди годинката.
С Яна ще е същата джаста-праста Wink

бай-бай, че вяяяу Яна.

оу и още нещо:) при ЗВБ се ядат много кюфтета  ppp зеленчукови

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 18:07 от Nuriii

# 578
Елг, Joy за глутена, иначе са осведомени, четат етикетите, чували са за това чудо глутена и се пазят  Joy

Тонито 7, за пъзелите за земя - ето за това става дума http://www.kristaltoys.com/pyzeli-meki-pyzeli-eva-c-78_289.html И аз му купих на моя докато бях още бременна, обикаляйки магазините, обаче и аз се страхувам още да го пусна на пода. То аз едва сега се осмелих да го сложа с шезлонга на пода, пък камо ли нещо друго. И гимнастиката ми е още на дивана. Ще трябва да я махна обаче като започне да се обръща, че лошо.

В тази връзка моят от гръб се обръща само настрани, още не се обръща по корем сам. От няколко упражнения почна да си надига главата като е по корем, даже се вдига и без ръце - от коремните мускули нагоре, голям смях. Иначе успява вече да си координира ръцете и хваща висяща над главата му играчка - и с една и с две ръце едновременно. Още не прехвърля от една ръка в друга. Но пък освен ръцете, му харесва да пъха в устата си парцалчета и меките книжки. Най му харесва лигавника - като си го сложи върху лицето и започне да пръхти отдолу е много смешен. Приспивам го понякога като го сложа върху себе си и "четем" от една шумоляща книжка на Tiny love - шумът му е много занимателен, според ММ му доскучава  hahaha Важното е, че заспива така. От месец вече си "говорим" като си гукаме насреща.

# 579
  • София
Здравейте и от мен!
И аз захраних. До тук-картоф, морков, тиква, тиквички. Замених обяда и следобедното хранене. По назад съм обяснила защо го правя, нямам намерение да се повтарям.
Елг, за закуска какво мислиш да даваш освен оризова каша? Малката не харесва оризовата каша.

# 580
Здравейте и от мен!
И аз захраних. До тук-картоф, морков, тиква, тиквички. Замених обяда и следобедното хранене. По назад съм обяснила защо го правя, нямам намерение да се повтарям.
Елг, за закуска какво мислиш да даваш освен оризова каша? Малката не харесва оризовата каша.

Представа си нямам. Една дружка купила много ориова каша и се оказва, че беба не я ще( доста по големи са от над), та ще се сдобия с две каши. Най- проблемно ми е сутрин. Яде в 5-6 и после в 10 цоква до 30мл. И така о 12-13ч. Та тогава яде пюре и пие около 150-180 мляко. Ще го видя как ще реагира на оризовата каша, ако не я ще има бананова.Simple Smile

# 581
Извинявам се предварително, че ще ви досадя, но имам едно въпросче Simple Smile
Някоя от вас ще се заеме ли да направи първата тема за бъдещите "Януарки 2015" или сами да се заемем ?

# 582
Някоя от вас ще се заеме ли да направи първата тема за бъдещите "Януарки 2015" или сами да се заемем ?
Ау, много сме зле. Извинявам се от името на всички. До 10 мин я пускам

# 583
Ау, много сме зле. Извинявам се от името на всички. До 10 мин я пускам

Благодаря !  Hug

# 584
tonniny благодаря много за сайта и азпък  днес за пръв път свалих гимнастиката на земята. И мен все ме е страх да не му духа от някъде.

Аз едно голямо ОФфффф да кажа. Нали сме при наште и днес физиотерапевтката на баща ми само ми разправя:тва дете никакъв хватателен инстинкт няма,ръцете му са все настрани,не трябва да му позволяваш така. Той вече трябвада посяга целенасочено. Занимавай се с него. С децата,с който не се занимаваш физически изостават психически.
А аз си се занимавам с него ...не съм го оставила на самотек.
Много криво ми стана сега Cry

Общи условия

Активация на акаунт