Математически турнири - 27

• 95 476
  • 738
  •   1
Отговори
# 45
Някой да има опит с 1-во СОУ?Дали качват резултати на сайта си или ще трябва да ходя да издирвам на място в училището?

# 46
Те май излязоха всички отговори вече, но за всеки случай от нашето училище са ги пуснали на  сайта си също http://56sou.info/my_public/Sustezania/EuropeanKangaroo2014.pdf.

# 47
Дали могат някъде да се намерят задачи от минали издания на Азиатското математическо състезание?

Това, което открих в чужд сайт, изискваше парола, която се получава след плащане на такса-участие.

# 48
  • София
P.S.  От това състезание до миналата година можеха да се вземат стипендии от националния кръг (за учещите в държавни/общински училища) от 5-ти клас включително нагоре. (Точка 2.45. от линка.)

7/8 клас се състезават на едни и същи задачи, т.е. ако 7-мокласник влезе в тройката няма стипендия, а ако 8-мокласник успее да го направи – има.

Или ако в тройката са само седмокласници!? Mr. Green Аз лично веднага се сещам кои биха могли да са тримата ....

Според мен ще има преразглеждане - няма логика Thinking

# 49
Аз днес сутринта видях резултатите, но задачите не ги открих. Има ли ги изнесени официално вече? Моето дете не изнесе никакви задачи, каза, че всичко му били събрали и толкова по въпроса.  Laughing

# 50
Аз днес сутринта видях резултатите, но задачите не ги открих. Има ли ги изнесени официално вече? Моето дете не изнесе никакви задачи, каза, че всичко му били събрали и толкова по въпроса.  Laughing

Задачите след месец горе-долу. По регламент трябва да се проведат във всички страни и тогава да се изнесат. Всяка страна участник има право да смени само по 5 от задачите в 7-те групи. Т.е. останалите се припокриват с тези, давани по целия свят.

# 51
  • Димитровград
Ако някой има задачите за 2-ри клас,имейла ми е kanesta@abv.bg

# 52
  • Варна
Интересно ми е в по-горните класове децата излизат ли преди да е свършило указаното за състезанието време?
Моят син този път излезе 15минути преди края, но е бил един от последните излезли от стаята - 2клас е. Според мен това пускане на децата преди края на указаното време не е редно, разсейват се другите, които решават. Бил е в стая с първи клас. А на друго състезание, не помня кое, след първия час направо ги бяха организирали да излизат всички деца от стаята. Ако мога да разчитам,че информацията е правилно предадена от сина ми .

# 53
Изпратих задачите за 3-4 кл. на поискалите на последните 2-3 страници.  Peace

# 54
  • Варна
А като поискат да излязат децата,какво,да ги спрат ли?! И това не ми се струва редно.Те пак ще си пречат,и да останат. Peace

# 55
Срам- не срам - да попитам : кой е отговорът и защо ( т.е. решението)  на 21 задача за 2ри клас ( тази с разрязания квадрат)

# 56
Интересно ми е в по-горните класове децата излизат ли преди да е свършило указаното за състезанието време?
Моят син този път излезе 15минути преди края, но е бил един от последните излезли от стаята - 2клас е. Според мен това пускане на децата преди края на указаното време не е редно, разсейват се другите, които решават. Бил е в стая с първи клас. А на друго състезание, не помня кое, след първия час направо ги бяха организирали да излизат всички деца от стаята. Ако мога да разчитам,че информацията е правилно предадена от сина ми .

На Коледното направо са си ги изкарали първи и втори клас след първия час

# 57
Аз днес сутринта видях резултатите, но задачите не ги открих. Има ли ги изнесени официално вече? Моето дете не изнесе никакви задачи, каза, че всичко му били събрали и толкова по въпроса.  Laughing

Задачите след месец горе-долу. По регламент трябва да се проведат във всички страни и тогава да се изнесат. Всяка страна участник има право да смени само по 5 от задачите в 7-те групи. Т.е. останалите се припокриват с тези, давани по целия свят.

Благодаря. Дано не забравя до след месец да ги потърся пак.
 Simple Smile
Кога приключва това състезание във всички държави? То ли беше това, дето му изтичаше информация по нета предварително? Извинявам се, ако е обсъждано, но не съм влизала в темата от много време насам.

# 58
  • София
Срам- не срам - да попитам : кой е отговорът и защо ( т.е. решението)  на 21 задача за 2ри клас ( тази с разрязания квадрат)
Отговор Е.
Аз пък не мога да схвана, защо отговора на 22-ра задача отново за втори клас е 31, а не е 50, ще съм благодарна, ако някой разясни.

# 59
Здравейте!
Може ли да ми изпратите задачите за 1 клас на dorisdm@abv.bg
Предварително Ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт