Математически турнири - 27

• 95 503
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
Бе какви спорове , пошегувах се . Laughing
Забавно е ,че и родителите /някой от нас / се затрудняваме със задачите на първолаците ни .

# 31
И аз обърках 11-та и мъжът ми ме скъса от бъзик. По съвсем друг начин разбрах въпроса. Въобще не ми мина през ум, че това е верига, с повтарящи се елементи.

# 32
Задачите ме кефят максимално, защото хем изглеждат лесни, хем има уловки дори за родителките Simple Smile
Очаквам изненади и при пренасянето на малкото листче на отговорите Mr. Green

# 33
Бе какви спорове , пошегувах се . Laughing
Забавно е ,че и родителите /някой от нас / се затрудняваме със задачите на първолаците ни .
Да, да така си е. Аз не съм се засегнала. Математиката никога не ми е била силната страна, а на състезания се записват сами и с желание, а за жалост не мога да им помогна особено - хем съм от нервно обясняващите, хем някои задачи не ги разбирам.

# 34
Ох, да, пренасянето се оказа неочаквано препятствие. Особено с букви на латиница. За горен клас това е нищо работа, но за първи си е една допълнителна, сериозна задача  Laughing

# 35
О, моя се е справил чудесно с пренасянето .Абсолютно точно си е пренесъл отговорите на решените вярно шест задачи . Laughing

# 36
Може да е пренесъл грешно някое от сбърканите и да се е оказала вярно отбелязана, така че да финиширате с повече верни отговори от очакваното  Wink

# 37
Не е , за Русе има резултати вече .

# 38
Някой ако има отговори за 7 клас, може да си ги сверим.

Не знам задачите, но ако някой ми ги изпрати (на пощата в профила) ще пусна мои отговори.

Знам само две задачи (единствените, за които синът ми се сети):

29-та (за жабата) - отговор 16
 4   12   5    3
 8   10   7    9
15  13  16  14
 1   11   6    2

и 30-та (за плочките) - отговор 5. Ъгловите плочки имат поне по една външна черна страна. Ако имаме само 4 външни черни страни, то всички "външни" страни на вътрешния квадрат 3х3 трябва да са черни, което означава, че деветте вътрешни квадратчета трябва да са долепени по двойки бяла-бяла страна, а това е невъзможно, защото броят им е нечетен. С 5 лесно се намира пример.

P.S.  От това състезание до миналата година можеха да се вземат стипендии от националния кръг (за учещите в държавни/общински училища) от 5-ти клас включително нагоре. (Точка 2.45. от линка.)
http://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&so … jHNo1yJ4hIPU7Lrrw).

Тази година, ако се вярва на писмото на СМБ, (т. 3): http://www.math.bas.bg/smb/Math_competitions/2014/oblasten_Kenguru_2014.pdf, стипендиите ще се дават от 8-ми клас нагоре, а 5/6 клас са отрязани изцяло.

7/8 клас се състезават на едни и същи задачи, т.е. ако 7-мокласник влезе в тройката няма стипендия, а ако 8-мокласник успее да го направи – има.

Последна редакция: пн, 24 мар 2014, 12:35 от Ant12

# 39
Здравейте. Аз съм само от четящите, а не от пишещите мами, но сега ще помоля някой да ми изпрати задачите /ако може и отговорите/ за 3-4 клас на ЕК: ljusimsh@abv.bg  или  personal@gwg-gabrovo.com
Благодаря предварително Simple Smile

# 40
Къде мога да намеря повече информация за Австралийското Кенгеру?

За тази година не откри инфо, но тук е съобщението от миналата година. Може да ви е полезно

Благодаря ти, ще го разгледам подробно

# 41
Малко в страни от темата (предварително се извинявам ако въпроса ми не е за тук).
Освен математическите сайтове, в които има олимпиади от минали години, може ли да ми препоръчате сборници и помагала за първи, втори и трети клас по математика - за допълнителни занимания и за подготовка за олимпиади, в които са обяснени задачите (или поне е обяснена по една от вид)?
Попаднах на две стари теми от 2007 и 2009 по въпроса, но ми се искаше някаква по-актуална информация.

# 42
Малко в страни от темата....

Учебниците, по които се подготвят трето и четвъртокласниците в СМГ.
Първа математическа читанка, да речем.

Моля, за задачите за 3-4 клас- albenafilva@yahoo.com

Моето дете вероятно има 90 точки. Решило е задачите до 18 и после е излязло да повръща.  Mr. Green Не е издържало.

# 43
  • София
Дали могат някъде да се намерят задачи от минали издания на Азиатското математическо състезание?

# 44
Ами да си предложа услугите за задачите на първи и втори клас, та да отменя малко другите! Пишете лични, няма проблеми!

Общи условия

Активация на акаунт