Математически турнири - 27

• 95 623
  • 738
  •   1
Отговори
# 615
Да се запиша и аз като майка на по-големичък.  За Шумен - 8 клас, индивидуално, е имало някакво разместване в класирането в последния момент. В публикувания линк  с резултати най-вероятно ще нанесат корекциите по-късно днес.
А майките на по-големите може и да не пишем често, но сме тук и се вълнуваме. Успех на всички.

# 616
на някой да му се намират задачите от преглед на знанията по математика за 2013г.? днес ходих до МГ Варна, нямат книжки

И аз се интересувам от задачите от ПМЗ за 2013г. Моля, ако някой има за втори клас да ми ги прати на milena_boneva@abv.bg

Аз имам задачите от преглед на математическите знания от 2006 до 2012г. от 1 до 7 клас. Който желае може да ми даде имейл да му ги изпратя.

# 617
Май през 2013г. не е имало състезание, щом няма и следа от задачите Simple Smile Ако някой все пак ги има ще съм благодарен ако ги пусне на rumen_s@abv.bg, интересуват ме 2-ри и 4-ти клас, благодаря!

# 618
За ВАРНА -

Конкурсните задачи от всички възрастови категории от осмото поред издание на математическото състезание „Малкият принц“ , както и отговорите, ще бъдат публикувани на страницата на училището на 29 април, вторник, а резултатите и класирането на състезателите – на 30 април, сряда, след 17:00 часа.

# 619
  • София
Magi D , поздравления за детето!

Моето така не се е дънило до момента, чак ме е срам да пиша.  ooooh!  Mr. Green Всъщност се надявах да му се натрие носа в един момент, но снощи беше толкова нещастен, че и на мен ми дожаля. Дано все пак се присети, че без труд няма да се получават нещата занапред.

Поздравления за всички медалисти от Шумен!   Състезанието беше страхотно, задачите-впечатляващо сложни, поздравления и за авторите им. Дано повечето сериозни състезания станат такива!    bouquet

# 620
  • Sofia
 А къде мога да видя задачите за 4 клас? Търсих на сайта на състезанието, но не ми отваря нищо.
 Поздравления за всички участици - и спечелили, и загубили. Сигурна съм, че децата са дали всичко от себе си.

# 621
  • София
При мен се отварят, с Хром съм. Може би е от браузъра или са променяли нещо.

# 622
  • Sofia
При мен се отварят, с Хром съм. Може би е от браузъра или са променяли нещо.
С Хром стана, благодаря   bouquet.

# 623
  • Варна
За състезанието в Шумен, 4 клас - има ли някой обяснение за 5 задача? Благодаря.

# 624
  • София
Черна Станция, така е всичко, което пишеш Peace
Единствено за отборите ми иска да допълня, че всъщност по-важно от това дали децата са много добри по отделно, е това дали могат да работят заедно. Понякога има конфликтни деца, които се налагат и така губи целия отбор в крайна сметка. Въобще екипната работа е слабо застъпена в училищата, за жалост.

# 625
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
За състезанието в Шумен, 4 клас - има ли някой обяснение за 5 задача? Благодаря.
Аз съм Янислав Херолд от 6 клас и ще ви обясня как се получават 14 квадрата : намираме квадратите със страна 1 , а те са 7 на брой . После намираме квадратите със страна 2 е 1 . Останалите 6 са обърнати :  .     и намираме 4 такива малки квадратчета . Дотук са 7+1+4=12 квадратчета .
                .       .
                    .
После намираме по-големи квадрати от този тип със страна 2 пъти по-голяма от схемата , а те са 2 . => Общо : 7+1+4+2=14 квадратчета .  bouquet

# 626
  • Варна
  bouquet

# 627
ЗА ВАРНА
Медали и грамоти от ЕК се раздаваха днес в МГ, в стаята на зам. директорката, предполагам, че който не е усял, може и през седмицата да мине. Също там може да се разгледат и състезателните талони, но това се отнася само за децата, явили се на ЕК в МГ.

Неполучените грамоти и медали могат да бъдат получени на 11 май 2014г. от 9:30 до 11:00ч.(На този ден от 9:00ч. ще се проведе прегледа на знанията по математика )

# 628
Здравейте.
Може ли да дадете идея за някакъв сборник или материали, по които да занимавам дете, завършващо първи клас с по-интересни задачки.

Този  не е за първи,а за втори ,но  доста от задачите,които могат да се решават и преди втори клас-подобен е на този на Рухова за 1 клас .
Моля препоръчайте ми сборник за трети клас от рода на Рухова и Георгиев . Тази и предната учебна година решавахме от тях и съм много доволна.

# 629
Задачи + решения от състезанието "РИКИ-кандидатгимназист 2014" [...]

Общи условия

Активация на акаунт