Математически турнири - 27

• 95 664
  • 738
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Съдейки по класирането предните години, бих направила следния извод:
Търсената бройка от клас е около 20 деца. Ако не се запълни тази бройка /съобразно регламента/, до националния кръг се допускат и деца, изкарали по-малък от изисквания резултат.
Възможно е наистина да се допуснат повече от 20 деца. Но като че ли идеята е да не са по-малко. Или поне - много по-малко.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 00:03 от Elfi

# 286
  • София
Ако се търсят 20-тина деца значи 90 точки за първи клас и 85 точки, даже ще станат повечко.

Класиралите се първокласници миналата година са били 40 на брой. Третокласниците обаче са били точно 30 (с актив 120 и 110 т.). Така че явно е според зависи.

Предполагам, че веднъж направили изключение за 1 клас, това ще се превърне в традиция. Лично мнение.

# 287
  • София
  А някой да има задачите от областният кръг миналата година за първи клас?
  П.П От вторият кръг имах предвид.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 09:15 от Aila

# 288
  • София
  А някой да има задачите от областният кръг миналата година за първи клас?

Тук има всички задачи за доста години назад.  Peace

# 289
а задачите от националния кръг за първи клас миналата година, някой знае ли от къде може да се намерят?

# 290
Няма ги никъде качени. Не знам защо. И аз бих искала да видя какво е имало на националния кръг.

# 291
# 292
само 7 ли са задачите от Кенгурото - финално за 1 клас newsm78

# 293
  • София
само 7 ли са задачите от Кенгурото - финално за 1 клас newsm78

Броят задачи на кандидат-студентски изпит е 4.  Mr. Green
Важното е съдържанието, не бройката, не ли?  Wink

# 294
  • София
Излязоха резултатите и в 107мо - София. Закачени са на входа.

Има вече и първият максимален резултат при второкласниците!

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 13:28 от Jiema

# 295
  • София
mimiska благодаря ти много  Simple Smile
Седем са да и определено са много хубави.
Ще ги пробваме довечера с децата, но съм сигурна, че поне няколко в момента няма как те да ги решат.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 10:36 от Aila

# 296
Няма ги никъде качени. Не знам защо. И аз бих искала да видя какво е имало на националния кръг.
Напротив. Задачите от националния кръг на ЕК - 2013 за всички класове са качени на страницата на МОН, само че са пропуснали да напишат от кое състезание са.  Grinning

Национален кръг - 2013

# 297
Покрай тези задачи се наложи да обясня какво е уравнение, заместване и как се сменят знаците като се мести от едната към другата страна на равенството .. Детето ме разбра..
В четв. задача от националното обаче отговорът е >20, и това определено ще ги обърка , можело е да спрат на 5-тата фигура

# 298
  • София
Аз отдавна, след като се мъчих да обяснявам как се открива неизвестно в квадратче се отказах. Въведох и х и прехвърлянето със смяна на знака и вече ми е по-лесно. Това с 21 и аз го забелязах, но ако са стигнали до там, надали числата над 20 ще ги притесняват толкова, стига да не решат, че няма как да е верен отговор след като е повече от 20.
В случая според мен дори и последната задача може да я сметнат без да знаят тези неща, въпроса е да се досетят от коя част от условието идва основната информация и как да изключат единият вариант. Довечера ще видя какво биха могли да решат, но съм убедена, че без да им обясня няколко от тях няма как да се справят с опита си дотук.

Последна редакция: пт, 28 мар 2014, 11:51 от Aila

# 299
  • София
Имате ли идея къде ще се провежда?

Самото провеждане за 1 клас е под въпрос, тъй като е изключение, така че единственото, което мога да кажа е, че миналата година беше в СМГ.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт