Математически турнири - 27

• 95 484
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте, неоткривам отговори на националния кръг на европейско кенгуру 2013. Търся за групата 2.3.4 клас

# 316
Разград още не са качили резултати, сигурно е имало най- много участници  Mr. Green

Задачите от великденското за първи клас ми се струват по- трудни  newsm78, така ли е наистина?

Искам помощ за тази задача  Embarassed Embarassed

Разгледайте трите колони:
18 19 20
13 16 18
5     3  -
Неизвестното число е: 2,8,4 или друг отговор

Още нещо ме смути от задачите от 2006  примерно /ох, тя не е била родена тогава  Laughing/, има поне 3 задачи с обиколка на триъгълник, а моята не е чувала още за обиколка  Rolling Eyes

# 317
Имам въпрос относно продължителността на Великденското математическо състезание - за втори клас 90 минути ли е или 120? На различни места пише различна информация. Вероятно, ако има промяна е от тази година, но къде може официално да се види? Благодаря предварително!

# 318
  • Бургас
Отговора е 2.
5 е разликата между 18 и 15
3 е разликата между 19 и 16
И съответно 2 трябва да е третото число.
Поне така мисля аз.

# 319
  • София
Разград още не са качили резултати, сигурно е имало най- много участници  Mr. Green

Задачите от великденското за първи клас ми се струват по- трудни  newsm78, така ли е наистина?

Искам помощ за тази задача  Embarassed Embarassed

Разгледайте трите колони:
18 19 20
13 16 18
5     3  -
Неизвестното число е: 2,8,4 или друг отговор

Още нещо ме смути от задачите от 2006  примерно /ох, тя не е била родена тогава  Laughing/, има поне 3 задачи с обиколка на триъгълник, а моята не е чувала още за обиколка  Rolling Eyes

2 e отговорът.
18-13 = 5
19-16= 3
20-18 =2

Обиколки на триъгълник  и на правоъгълник смятат от много време вече

# 320
В първи клас, обиколки  Shocked
По кой учебник сте?

Уф, вярно, това е логиката  Peace

# 321
Великденското и коледното са най-масови и лесни.
Каква беше класацията по трудност на ЕК,СМТ, Салабашев и др. не си спомням.

# 322
рая_никол, дай ги на детето то ще намери логиката, защото сега пишат в едни таблици
умаляемо
умалител
разлика .. та на тях логиката им е позната

# 323
  • Sumen, Shumen, Bulgaria
честно да ви кажа, понякога на коледното и великденското състезание, синът е допускал повече грешки ,отколкото на Салабашев например, зависи от концентрацията, вида на задачите и фактора- "друг отговор". Уловката на това състезание е именно -другия отговор. В един момент ако си натрупал 4-5 други отговори се разбира, че някъде има грешка и търсиш ,къде е тя, това те разконцентрира, бави и прави несигурен. Иначе най-труден е Салабашев; Черноризец Храбър; СМТ. Трудни състезания в другите градове са "Хитър Петър"-Габрово; "Роман Хайнацки"-Ямбол; Шумен-особено отборното.Това са по-масовите има и в Кърджали едно състезание, което също не е за подценяване

# 324
рая_никол, дай ги на детето то ще намери логиката, защото сега пишат в едни таблици
умаляемо
умалител
разлика .. та на тях логиката им е позната

След като и "преведох" какво значи обиколка нямаше никакъв проблем да намерим страната, въпроса е, че не са го учили като материал въобще, не е честно

# 325
Разгледай учебника при нас го има и ще се учи веднага след ваканцията

# 326
Ние чак септември като станем първи клас ще почнем да ходим на математически състезания. Всеки път ще я пращам,че не е добре с математиката. Grinning

# 327
За родителите на децата в предучилищна: http://www.book.store.bg/search?srchstr=%D3%D7%C5%C1%CD%C8%D6%C8 … mp;p=s&sin=0- Препоръчвам тези учебници. Аз вече ги слагам в раничката на Марина,когато е на детска градина да си решава и вкъщи също. Ето примерно ние за английски и математика вече ги имаме и много ни помагат! Сега остава да си купим по български и една книжка с кръстословици и сме наполовина готови за 1 клас!   Пожелавам ви късмет! Flutter

# 328
честно да ви кажа, понякога на коледното и великденското състезание, синът е допускал повече грешки ,отколкото на Салабашев например, зависи от концентрацията, вида на задачите и фактора- "друг отговор". Уловката на това състезание е именно -другия отговор. В един момент ако си натрупал 4-5 други отговори се разбира, че някъде има грешка и търсиш ,къде е тя, това те разконцентрира, бави и прави несигурен. Иначе най-труден е Салабашев; Черноризец Храбър; СМТ. Трудни състезания в другите градове са "Хитър Петър"-Габрово; "Роман Хайнацки"-Ямбол; Шумен-особено отборното.Това са по-масовите има и в Кърджали едно състезание, което също не е за подценяване
Така е! Концентрацията е важна, но състезанията си имат своята трудност. Дори от курсовете за СМГ не препоръчват/настояват за ВМС и КМС защото били лесни. А всеки си решава и ходи където прецени.

# 329
  • София
Всеки път ще я пращам,че не е добре с математиката. Grinning

newsm78 Не смятам, че това е начин да се напредне с материята. По-вероятно е при невъзможност да се справи да й се увеличи несигурността и недоброто отношение към математиката като цяло. Но най-важното според мен е да не се говори пред / на детето какво й върви и какво не. нека тя самата сподели какво й се удава и какво не съвсем.

Общи условия

Активация на акаунт