Математически турнири - 27

• 95 500
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Наградите лично ли се получават или може и от друг? 

От моя опит - отговорът е ДА.
Може би след още 20 години организаторите за град София ще се сетят да разпращат наградите по училищата или да организират някакво награждаване. Схемата на провеждане на състезанието (само в няколко училища), изключително "удобната" им за справки интернет страница (освен това липсва всякаква история и задачи от състезанията) и условието за получаване на наградите (грамотите) е нещо, което не прави добро впечатление.

Извинявам се, но понеже исках да си напиша и мнението не забелязах, че въпросът не е много "математически" и по инерция отговорих на втората му част. Може да се получат и от друг човек.

# 661
  • София
Благодаря  Simple Smile

# 662
А какви са наградите? Миналата година изпуснахме да си вземем награда, интересно ми е какво изпуснахме Simple Smile

# 663
А какви са наградите? Миналата година изпуснахме да си вземем награда, интересно ми е какво изпуснахме Simple Smile
Миналата година за първо място наградата беше само грамота.

# 664
Вече има и обобщени резултати от ЕК 2014

http://www.math.bas.bg/smb/kenguru/2014/kengouru_2014.htm

# 665
  • София
Не видях обаче класираните на национален кръг.
По-късно ли ще излезе списъкът?

# 666
  • София
Да, и мен живо ме интересува  Rolling Eyes

# 667
Според информацията тук:
http://smbsofiagrad.wordpress.com/ класираните за национален кръг ще бъдат публикувани след 25 май.
По спомени от миналата година някъде към края на май имаше списъци.

# 668
  • София
Моля за съдействие, ако някой е запознат.
Фамилията на сина ми е сгрешена. Към кого трябва да се обърна за корекция? Детето е в четвърти клас и не искам да имаме проблеми в последния момент с рейтинга.
Знам със сигурност, че грешката е тръгнала от нашето училище, защото и там в списъците беше с грешна фамилия.

# 669
  • София
Моля за съдействие, ако някой е запознат.
Фамилията на сина ми е сгрешена. Към кого трябва да се обърна за корекция? Детето е в четвърти клас и не искам да имаме проблеми в последния момент с рейтинга.
Знам със сигурност, че грешката е тръгнала от нашето училище, защото и там в списъците беше с грешна фамилия.
Да похваля организаторите. Писах им снощи за проблема и днес вече имам отговор, че ще направят корекция.  Heart Eyes
Благодаря за niliev за подадения контакт.  Peace

# 670
  • Пловдив
Здравейте!

Някой знае ли откъде мога да изтегля задачите от минали състезания по математика за 4кл. в СОУ "Свети Патриарх Евтимий", Пловдив?

# 671
Задачи от Математика без граници - пролет 2014

http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=66

Отговори и класиране все още не са активни, но предполагам скоро ще са. Иначе официално обявения краен срок за резултатите е 7 май.

# 672
Задачите за това състезание "Математика без граници" с какъв първоизточник са, в смисъл като език?
Сега разглеждах задачите за 1ви клас и нещо не можах да схвана условието на една от задачите, 13та.
Три еднакви балона струват с 12 стотинки повече от
един такъв балон. Колко стотинки струва един балон?

Аз ли нещо изпускам тук или преводът е неточен?

# 673
  • София

Три еднакви балона струват с 12 стотинки повече от
един такъв балон. Колко стотинки струва един балон?

Аз ли нещо изпускам тук или преводът е неточен?

Имаше подобни задачки навремето за 1кл. на коледното или великденското.
2 балона струват 12 ст.=> 1 балон е 6 ст.

# 674
EliG, схванах го, благодаря, но ако не беше твоето обяснение, щеше да продължава да ми изглежда като недовършено изречение. Май думата "такъв" ме обърка. Зачудих се за какъв точно балон ме питат, без нея щеше да ми е по-ясно  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт