Лятото се бързо приближава, Дюкан пък ни вталява - 274

• 47 421
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • UK
GalaEluard- мерси за рецептата   bouquet всичко е ясно. Планувам утре да ги изпека, в ПЗ съм от днес. Ти по каква схема караш, 5/5 ли?

ronicat- салатите и зеленчуците в ПЗ са само добавка към протеините, внимавай с това. И аз от първа фаза ям по 3 с.л. на ден, обикновено на палачинка само с едно яйце (без вода, извара и т.н.) или с гореща вода, подсладител и 1с.л. обезмаслена сметана на прах.
Влез в темата с рецептите или тази на Смайлс и черпи идеи, успех!

овесено човече-купи ли?

Останалите, държите ли фронта?   Party

Ходите ли по 30мин на ден?

Аз съм си все така обездвижена  Sad иначе в талията видимо изтънях. Целта ми е поне 45 мин на крос-тренажора всеки ден. Накупих си спортни дрехи за стимул, но без успех за сега. .

# 646
Привет Simple Smile
Teriyaki, 1вия път правих 5/5, сега започнах с 1/1, после 3/3, правих и малко 5/5, но най-ефикасно ми е 1/1  newsm78 Последния месец карах на 4/3 като това е форумна интерпретация и не се препоръчва  Naughty От началото на тази седмица пак започнах 1/1, много често сменях схемата, за да видя кое как ще ми действа и противно на моите очаквания най-добре (като отслабване) ми е 1/1 особено сега като се стопли толкова. Яхвай тренажора момиче, успееш ли 1 седмица да си редовна, после такова пристрастяване става  Laughing 2011г. започнах с по 200м за няколко минутки, просто нямах вътък за повече, бях 121кг. постепенно започнах да правя по 1км, 2... и когато бях стигнала 72кг. правех по 30км. на ден за час и половина, отделно си правех и загрявка преди това, а след това отпускащи упражнения. Този път започнах с дюканстването и упражненията от самото начало, тренажор 5-6км. като се стараех да поддържам висока скорост (за кардио, да се изпотя) и пак загрявка и отпускане. Обачее си счупих тренажора  Embarassed още чакам да ми го поправят, но през това време си правя някакви упражнения за корем, бедра, дупе. Днес си изтеглих и нова йога за тонус и отслабване (прави се сутрин по 25мин.) Ходенето по 30мин. на ден го имам, като си сложа и постоянното качване и слизане по витите стълби вкъщи след сутрешното ми пиене на вода (1.5л. от 8 до към 10 сутринта)  Laughing Без движение не оставам.
Иначе тези дни нямам промяна в килограмитв и в мерките, но си е нормално да си има и малки задържания Simple Smile Доволна съм от резултатите, при условие, че повтарям режима, да не говорим за неколкократните безуспешни опити да го започна миналата година  Embarassed
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet

# 647

овесено човече-купи ли?

Ходите ли по 30мин на ден?

Купих, купих  Laughing!
А за ходенето - ходя или карам колело, но не всеки ден, а през ден, когато не съм на работа. И когато няма потоп навън.
Момичета, от известно време се пристрастих към едно сиренце с извара, мнооого ми харесва. Правя си една доза, но я разделям за четири дни, защото отделно на ден ям по едно кисело мляко, да не минавам позволеното. Сиренцето много ми върви с яйца на очи, страхотно е.
http://dukanskirecepti.wordpress.com/2008/07/19/%D1%80%D0%B5%D0% … 0%B0%D1%80%D0%B0/
Поздрави на всички  Hug!

# 648
  • Плевен
Привет, сладурчета!
Аз отново нямам време, но само да вмъкна -
Овесено човече, млечните са ти позволени до 1 кг на ден (в това число 200 мл прясно мляко. Така, че ако си правиш доза от 250 гр.извара и ядеш само 1 кисело мляко - 400 гр., можеш да си изяждаш и цялата дозичка за деня.
При мен има задържане от вчера, но лекичко смъквам с по 200 грама надолу тази седмица. А и като включих в менюто си смляното ленено семе - по 1 с.л. вечер в кисело мляко и взе, че ми се върна МЦ. Та сега съм така! Може и от това да е задържането.
Тери, аз си ходя пеш към в къщи с умерено темпо всеки ден, но имам нужда от по-силно раздвижване, липсва ми фитнеса и ще се връщам скоро в залата!
Поздравления за свалените килца на wasntme и за успешната трета на Врабчо!
Успех на всички!

# 649
  • UK
Здравейте,

Минусчетата винаги радват, макар и грамове. Особено в ПЗ  Party
Да ви кажа особено мъчещия ме ПМС почти не го почувствах този месец. Май е вярно всичко което се пише против бялата захар, белия хляб и т.н.

GalaEluard- на мен 1/1 винаги ми се е струвала подозрителна схема, интересно е, че при теб работи, и от други съм чувала де.
За фитнеса от собствен опит знам, че е така. Пристрастяващо е да се чувстваш добре  Peace Да видим кога ще преодолея психическата бариера. Преди правех 20 мин интензивни упражнения и започнах по два пъти дневно, но един ден се нараних и спрях. Болката под колената беше ужасна, към 2 седмици мъка. Мислех, че никога няма да се оправя..

Коя е тази йога, дали я има в youtube, да погледна.

овесено човече- лесно изглежда сиренцето, мерси за линка.

ArhMih- интересно за МЦ.

Общо взето всички се движите повече от мен. Аз доста бързо се изморявам и знам, че е от килограмите.

Ще ги преборим! Успешен ден ви пожелавам   bouquet

# 650
  • Sofia, Bulgaria
Привет. Чета ви и се радвам на постиженията ви. Отдавна не съм се разписвала, защото няма с какво да се похваля. Не мога да мръдна под заветните 82 кг, а почти ги бях достигнала още на 1 май. Обърках и схемата П- ПЗ. При мен схемата работи, когато остана, да речем, пет дни на П. Но ми се струва доста натоварващо и ме хваща страх за бъбреци, жлъчки и тем подобни органи заради преклонната ми възраст. Почти не готвя, карам на кисело мляко с трици и печени меса или омлети с малко пресен лук. А и времето едно гадно Sad

# 651
  • Плевен
Момичетаа, ще заспя направо! Ама, че време! Затиснало ни е - ужас! Днес имам 100 грама нагоре ... Дано само по толкова да вдигам тези дни!
Тери, и на мен ми е много интересно с това завръщане. От септември месец беше изчезнал! А колко добавки съм минала... пък къде бил ключа!? Като минаха 10-14 дни от началото на приема на смляното ленено семе и първо изчезнаха всякакви вълни (имах, макар и само х 3-4 пъти на ден за кратичко), после се появиха леки симптоми на ПМС...викам си - ако не знаех, че го няма от миналата година - щях да си помисля, че ще дойде всеки момент... и накрая без никакви предупреждения или болки нещо... хоп! Сега ще видя другия месец дали ще имам, но може и така да бъде известно време - по 1-2 пъти в годината... Laughing Да не знае човек кога ще го изненада!
И на мен ми е трудно на чисти П повече от ден-два, затова бих казала, че сега съм на схема 2П/5 ПЗ. Гледам да не вечерям по-късно от 18-19 часа и да е малко. После само 1-2 чаши вода. Към 20 часа си ям чашата с кисело мляко, лененото семе, подсладител и 1 ч.л.ябълков пектин. Може би е по-добре сутрин да се взимат барабар с триците, но така си свикнах - като десерт да ми е и така. Ще видим какво ще излезе от тази схема!?! Засега не съм преминала под 80-81 кг. Дано да стане и това скоро, че да се зарадвам най-после! Много ми се ще да се прочистя от толкова продължително време на протеини, но ... чудя се още!
Хайде, до скоро, че окъснях!

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 10:14 от ArhMih

# 652
  • Плевен
Добро утро, момичета! То не е чак толкова добро навън с този омръзнал ни дъжд, но пък за мен от кантарна гледна точка е отлично! -1 кило си е добър повод за празнуване, нали?
Ще ви дам малко четиво за размисли днес и ви оставям! На работа съм и нещо не ми се работи много много, ноо ... ще трябва! Ще се молим дано шефа да ни освободи някой и друг час по-рано - а дано, ама надали! Все пак си имам приятна работа и ще се задълбая след малко в нея, та ще мине и работния ден. Имаме си и една рожденичка тук - ще се разсеем с поздрави и почерпки! Хапнах си триците с прясно мляко преди да изляза тази сутрин и след този хубав минус едва ли ще ме изкуши нещо! Абе, явно друго си е да си има човек цикъл! Жената, де! То тя нали не е човек!?! А желязо!
Приятен режимен ден!
А ето и четивата: http://www.bb-team.org/articles/4827_koe-e-po-vazhno-za-otslabva … vid-hrana-chast-i
http://www.bb-team.org/articles/4828_koe-e-po-vazhno-za-otslabva … -ii#ixzz33HAhgbu7
http://www.bb-team.org/articles/4788_mastnite-kletki-i-tyahnata-pamet
http://www.bb-team.org/articles/4892_kak-da-otslabna-gid-za-netr … ast#ixzz33HIHpPtF -  и това последното е много добро и показва, че все пак трябва да се придържаме към протеинов режим щом искаме да отслабнем. Но ако тялото е привикнало към него вече, и както е при мен - задържам или свалям само кило на месец, много е важно и самите порции протеини да намаля! Тази седмица така направих и ето го резултата - 2 кг за 7 дни!

Последна редакция: сб, 31 май 2014, 11:04 от ArhMih

# 653
  • UK

Много ми харесаха статиите, браво на авторите.
Това си го записах:

''Въглехидратите не са есенциален макронутриент, или казано по-просто - не са нужни за съществуването. ''  Wink

ArhMih-Поздрави за минуса  bouquet
Явно на тебе естрогена (освен порциите) ти забавя отслабването, но както виждаш може да го пребориш. Браво.

На мен ми остават още 3 дена и изглежда ще завърша този месец с минус 5кг. Целта за следващия е още 5кг, които ще се опитам да боря и със спорт.

merybo- успех ти желая!

Отивам да пускам рецепта  за чипс  Mr. Green

# 654
Здравейте момичета,

Аз още съм в редиците ви. Днес правя два месеца на режима и резултата е -10 кг.  Flutter

Честит Празник на всички запазили детското в себе си   party006

# 655
  • Luxemburg
ronicat- салатите и зеленчуците в ПЗ са само добавка към протеините, внимавай с това.
Позволените зеленчуци в ПЗ нямат ограничение стига да не се прекалява, а не са само добавка. Пише си че могат да се ядат колкото поискаме, сурови или варени и да ги комбинираме както пожелаем стига морковите и цвеклото да не са еднно след друго хранене.

ronicat, книгата можеш да си изтеглиш от 1ва страничка на темата, на български език е. Триците и от предния път на режима и сега са ми по 3 супени лъжици всеки ден, не съм мерила грамажа. А мъжа си не го гледай, гадините му с гадини смъкват много по-бързо от нас и си задържат без особен проблем  #Cussing out Не съм обърнала внимание дали си споменала мерките и годините си, и каква ти е целта, но ако спазваш стриктно ще имаш много задоволителни разултати. Всичко го казвам от собствен опит  Peace
Книгата си я изтеглих още преди да почна с режима, но не е много точен превода. Аз подробно и многократно изчетох първите два стадия и намерих няколко грешки. Напр. пише че може да се ползва капка зехтин при печенето и вино като правим риба на фурна на едно място, а на друго е написано че може да се яде кьопоолу което ястие го има само в българската и турската кухня и няма как  да го е написал Дюкан, а никъде не е написано че това е превод на редактора, както и още др. грешки, но няма смисъл да ги изреждам и затова реших да си продължа с френската. Там пише че могат да се ядат плодови млека ако са с плодови аромати а не с плодови парченца (всъщност пише и тези с парченцата могат да се ядат но ако искаме да имаме най-добри резултати да ги забравим за сега) което в БГ версия не го пише. Тук прочетох че макс 200мл. прясно мляко да се пие на ден,  а в книгата никъде не го срещнах.
Аз реших да сваля 10кг. и да достигна заветните 47кг., но и ако 50кг. достигна (килограмите ми преди да родя първото дете преди 6г.) пак ще съм доволна. Дадох си срок от 2м. но нещо не виждам как ще стане след като цели 4 дни бях само на П и не съм свалила и грам, а единственото което съм яла допълнителното от ударния период е 3с.л. овесени трици с 50гр. к.мляко и то не всеки ден. Всичко останало си е същото. И кантара ми ми дава същите проценти мазнини както преди (32%). Чудя се дали да не сменя схемата ПЗ и П, но не знам с каква. Мислих че тази  4/3 ще ми дойде добре че по-бързо ще сваля, но не се оказах права. А вода пия със сигурност над 1,5л. тъй като всеки ден си изпивам 1 бутилва Вител и още 1-2 чаши допълнително, и отделно сутрин си правя капучино около 300мл. и следобед понякога си сипвам чаша кола лайт или чаша чай. Кантара показва 50% вода в тялото ми което е добре. И порциите които консумирам не са големи, по 1 стек с малко лимон печен на грил тигана и в ПЗ дните малко зеленчуци. Ако много прегладнея а не е дошло времето за хранене хапвам морков, парче шунка или едно млекце  125гр.  Някакви идеи къде бъркам? Приемам всякакви съвети. Сега отивам да направя една мусака на GalaEluard която и се точа от 2 седмици. В събота си взех телешка кайма с ниско съдържание на мазнини-само с 2% и освен мусаката мисля и едни кюфтенца да метна от нея.

# 656
  • Плевен
Привет, сладури!
ronicat , ами невиждам грешки. Освен да ти е пък малко храната. Колко кисело мляко на ден изяждаш - само 50 грама ли? и то през ден...Не трябва да се лишаваш от позволеното количество млечни. Друг е въпросът дали имаш излишни килограми щом си 57 кг. Колко си висока? Може би искаш невъзможното от тялото си и то да се "дърпа", защото знае по-добре от нас кое е правилно за него. Много пък ти е умен кантара, но и той греши - какви са тези 32% мазнини на тези килограми, бе сладур?!? Направо ме застреля! Хайде пак дай мерки и теглилки, че нещо почвам да се обърквам. Що не пробваш и ти схема 1/1. За превода - и в първата бълг.книга си пише за плодовото мляко същото... Гледам, че хапваш морков - ако е в ПЗ - добре, но пак внимавай с количеството - той води до покачване; И спри колата лайт или само я опитвай - и от нея се задържа при някои.
Just Lora, поздравления за успеха! Страхотен резултат!   bouquet Дано всички съумяват наистина да запазят детското в себе си докрая на живота!
Тери, и ти се движиш много добре с отслабването! Браво! Да - ако се отучим от въглехидратите - бързите, де - си е най-добре!
merybo , докъде стигна, душко? Полека-лека ще се справиш!
Аз кааакто свалих и в неделя още 600 грама, така съм ги качила днес нагоре, че и още 200, т.е. +800. Но нищо, иначе пък много се учудих какво е това стремглаво смъкване... Пиша и гледам таблицата си - така си поиграва теглото няколко дни с разни грамове +; - и после смъкне по цяло кило...Уф! Но нещо днес ми е гадно, стомахът ме боли... вирусът ли ме наобикаля, какво е - незнам! Снощи хапнах малко китайска храна - пиле с гъби, моркови и бамбук. Сигурно си е е блажно и нережимно, но боцнах малко от пилешкото и 1-2 гъби... Абе, то ще се чуе!
Хайде, момичета - доскоро! Умната и режимната!    

Последна редакция: пн, 02 юни 2014, 15:42 от ArhMih

# 657
  • Luxemburg
ArhMih, к.мляко наистина не ям всеки ден, а сигурно през ден по 500гр. Това се дължеше на факта че при нас е много скъпо обезмасленото мляко ( по 5.50€/кг.), но събота ходих до Германия и си накупих доста кисело мляко на нормална цена. Така че всеки ден ще хапвам с триците. За килограмите не мисля че ми е нереална оценката. Калкулатора на Дюкан ми даде 50кг. за 44 дни. Висока съм 155см. А кантара ми е този   http://www.amazon.co.uk/Beurer-BG17-Diagnostic-Bathroom-Scales/d … ywords=B0046REGEE тук е по-хубава информацията http://www.amazon.de/Beurer-769-25-BG-17-Glas-Diagnosewaage/dp/B … ords=waage+beurer. Има таблици в зависимост от годините,ръста и двигателната активност колко са нормалните стойности на мазнини и мускули в тялото. Всеки ден се тегля и записвам показанията. Моркова е в ПЗ. През П дни ям само месо/риба, яйца и мляко. Дреболии и морски дарове не обичам и немисля да експериментирам с тях. Дори като добавка не си позволявам лук или к.краставичка или подобни. Дори и яйцата леко намалих че нещо ми се видя много всеки ден омлети за закуска. Колата я писах защото тук се изнизаха няколко почивни дни и като излезем не върви всички да пият и ядат а аз на празна маса и си поръчвах все кока кола лайт. А иначе в къщи много рядко купуваме газирано. Но ще го имам в предвид за в бъдеще. За сега ще продължа с режима 4/3 но ако в края на седмицата няма пак никакъв резултат или много минимален ще гледам да сменя схемата. А защо точно 1/1 е схемата? Не може ли 2/2 или 3/3? Как точно се определя. В книгата препоръчват 5/5 или за по-малко килограми 1/1, но аз много се чудя с какво да продължа.

# 658
Много ми е приятно да ви виждам минусите, мотивира ме! Успокояват ме, че сме на правилния път. Днес правя точно 30 дни на Дюкан и е време за отчет. Моля да не се смеете на малкия ми минус от 2 кг., за мен си е прекрасен Laughing. Предполагам, че оттук нататък нещата ще се забавят още, но хич не ми пука - свалям ли, свалям; добре ли се чувствам - направо отлично; гладувам ли - хич! Намалила съм обиколките на талията и бедрата само с 1 см, ама как се усеща, не е истина. Просто си влязох в дрехите от преди две лета, много съм хепи!!!
Стигнах до извода (лично за себе си), че при протеиновите диети се сваля бавно на килограми, но видно на обиколки. Няма го това скорострелно сваляне от 3 кг. на седмица като при високовъглехидратните диети, но това не трябва да отчайва никого.
Поздрави на всички, без да посочвам, хубав ден, момичета  Hug!

# 659
  • Плевен
Привет, сладурчета!
ronicat , Ооо, за схемата - важно е П дните = ПЗ дните и това е! Може и 2/2; 3/3; 4/4; 5/5, както и 2П/5ПЗ(в рамките на седмицата - за удобство според мен трябва да са 5 ПЗ, не както той посочва 7ПЗ) или 2П/0 (5 дни - нормално ядене без прекаляване) - ето и цитат за последните две:
• Има и трето решение за неголямо наднормено тегло - ритъмът 2/7 - два дни чисти протеини, седем дни протеини, съчетани със зеленчуци.
   • Вариант на 2/7 е 2/0, тоест два дни чисти протеини седмично и пет дни нормално хранене, но без прекаляване. Този режим и този ритъм подхождат най-добре на жени с целулит, които често са слаби в горната част на тялото - бюст, лице, и са много закръглени в ханша и бедрата. Ритъмът 2/0 позволява, особено ако се съчетае с локални манипулации (мезотерапия), да се получат най-добри локални резултати, като се щади горната част на тялото.

Важно в края на месеца - да са изравнени или повече ПЗ дните от чистите протеинови!
Ами да не би да се е задал цикъл някакъв тогава? Хайде като приключиш месеца и видиш колко килца си свалила тогава да видим как стоят нещата със свалянето. И вярно много скъпо това к.мляко! Даа, не е нереална крайната ти цел! Но имаш малко за сваляне и ще е бавно!
Овесено човече , браво миличка! Хей такива оптимисти обичам аз! Два килограма са си два килограма! Щом са си в минус - какво по-добро от това! Супер си! И много права - за обиколките - повече се сваля на см!
Аз и днес съм с леки болки в стомаха и абсолютно същите теглилки като вчера - соншожмо! Дано да ми мине скоро стомахчето, пък мерките ще спаднат! Скоро не съм била на рибка и довечера ще е тя на дневен ред! Днес съм тук на разни чайчета и не смея да ям много...може би и затова задържам - и без ядене не става, момичета!
Желая прекрасен и режимен ден! Целувки!

Общи условия

Активация на акаунт