Вегетарианска шеста - кой какво ще готви днес?

  • 69 654
  • 847
  •   1
Отговори
# 750
  • Мнения: 463
Вчера закусвах с едно смути с броколи, банан и коноп...  Sick

от броколито е станало такова Sick
Зная. Ама нали уж полезно. Изпих си го от инат, ама със зор.
Смутитата ми стават или полезни и гадни, или вкусни, но с прекалено много захар. Само от кореноплодни ги докарвам хубави. нещо с тези зеленики не успявам да се справя добре.

# 751
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
ризото и черен корен (незнам как се казва на български)
днес ще правя рагу от зеленчуци - каквото има в хладилника. отделно макарони или кус-кус...

# 752
  • гр. София
  • Мнения: 397
От тези дни - ориз с царевица, картофките на Джейми Оливър, тортили, палачинки с брашно от спелта, супа с леща, ризото, картофи с гъби на фурна, шницели от червена леща, булгур и брашно, спагети с броколи и кашкавал, а за днес съм планирала боб и яйца на очи.

# 753
  • Мнения: 463
Ася, какво може да се прави с този черен корен? Все го гледам в магазина и все не го купувам, понеже не зная какво да го правя. Като ряпа ли е, като целина, до кое се доближава най-много?

# 754
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
води се "аспержите на бедните"....
като аспержи се готви, но се бели с ръкавици, че цапа.

аз вчера го обелих, измих и нарязах на парчета и сварих с малко вода. стана леко сладникъв и го ядахме към ризотото. не ми се рискуваше да го слагам в ризотото, но се прие добре.

може тарта да се прави с него - общо взето каквото и с аспержи, но коренът не е толкова крехът като тях и суров не се яде....

# 755
  • Мнения: 463
Благодаря много   bouquet Ще го пробвам, отдавна му се чудя.

# 756
  • Мнения: 9 992
Изплагиатствали са ми личната модифицирана рецепта за фалафели, с булгур.


http://xligon.com/?p=261

# 757
  • Мнения: 327
Изплагиатствали са ми личната модифицирана рецепта за фалафели, с булгур.


http://xligon.com/?p=261
Как са я открили, писали им?  newsm78 #Cussing out #2gunfire

# 758
  • Мнения: 9 992
Изплагиатствали са ми личната модифицирана рецепта за фалафели, с булгур.


http://xligon.com/?p=261
Как са я открили, писали им?  newsm78 #Cussing out #2gunfire

Дори за мен е удоволствие да я хареса и ползва, ама да я представя за негова, вече не ми допада,а явно това му е бизнес. Сега разбирам защо съфорумка отказваше да си дава рецептите, че дори се бяха скарали. Публикувала съм я тук открито, неговата публикация е от 20-ти, моята от 7-ми.  Flutter  chef ooooh!

# 759
  • Мнения: 463

От мен днес зеленчуци на тиган - праз, гъби, броколи, карфиол, лук, синьо сирене и яйца.

И едно адски свежо смути - агнешка марула, мента, лимон, мед и джинджифил.

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 23:38 от Имате поща

# 760
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
а снимката на рецептата и тя ли е твоя

# 761
  • Мнения: 9 992
а снимката на рецептата и тя ли е твоя

Не. Фалафели с булгур и брашно е моя, не съм го чела другаде, променени са му подправките.

Намерих и другаде, явно съм си мислила, че само аз съм го измислила.  Hug Не е взета от мен, от другаде е взета, пак не е негова.  Peace

http://hranene.framar.bg/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D1%81%D1%8A%D0%BD

Последна редакция: сб, 21 фев 2015, 21:02 от adelinda

# 762
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
грах на яхния

имам и половин тиква, правих супа от нея, чудя се какво да правя с другата.
в сладък вариант никой не я яде. освен да я стържа и на мъфини да я правя  newsm78
някой да има други идеи?

тиквеник и пай отпадат, никой не ги яде.

# 763
  • Sofia
  • Мнения: 29 117
тази рецепта за тиква със сирене много ми харесва http://www.bonapeti.bg/recepti/Pechena-tikva-sas-sirene/

# 764
  • Мнения: 463
Днес две смутита/ Едно от цвекло, морков и грейпфрут. Второто от мента, агнешка марула, лимон, джинджифил и мед. Свежи и леки, доволна съм.

За закуска филийки с домат, авокадо, малко лук, съвсем кратко запечени с гауда отгоре.

Правих много сполучливи шоколадови курабийки с пълнеж от фъстъчено масло. Ползвах рецепта от нета, която промених към малко по-здравословна. Ще повторя непременно.  Peace

И за вечеря къри от карфиол, броколи, манго, кокос. За гарнитура басмати ориз.

Общи условия

Активация на акаунт