НВ-ВМХ, част 76

  • 41 412
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • Мнения: 1 849
Привет! Ето моето меню за последните два дни. Ще се радвам, ако коментирате какво не ми е в ред! Hug
ден 1
закуска - 2 яйца в тигана с малко масло, домат и маслини, кафе (273 ккал)
обяд - рибена супа със зеленчуци и много сьомга (298 ккал)
сл. закуска - 50гр. сурови бадеми (299 ккал)
вечеря - пиле с кисело зеле (357 ккал)
пред тв - 50гр. печени семки (296 ккал)
ден 2
закуска - 2 домата, 50гр. маслини, 100гр. сирене
обяд - 2 яйца на тиган с кокосово масло, салата от краставици, орехи и копър
сл. закуска - шоколадов шейк (него го пия рядко преди или след по-продължителна тренировка)
вечеря - 200гр. печена сьомга, печени тиквички с копър и чесън, чаша сухо бяло вино

Сега по същество!  Laughing
Yoya, щом аз съм успяла да стигна до тук и ти ще успееш! Търпение и постоянство му е майката!  Hug А това, че не качваш е много добър знак! Представи си иначе се качват по около 2кг. на година... Rolling Eyes
Шоки, ще се радвам да ми коментирате с Кам менюто.   Hug Иначе - да, тахановия хляб визирах, но понеже е доста мазен и калоричен съм сложила ей това  Mr. Green . Ясно е, че не става за всеки ден, но защо не 2 пъти седмично по една филийка от него, ако човек държи да яде сандвич на закуска.  Wink
yulinga, като бях млада и зелена ходих при Лидия Ковачева да говорим за лечебното гладуване (имах здравословен проблем). И като изслушах всичко й казах, че няма да издържа. А тя ми каза, че ще успея и ми разказа следната история. Дошла една баба при нея и тя я питала какви плодове обича. Бабата казала, че обича диня и Лидия й казала - значи почваш да ядеш само диня и след седмица идваш пак. Бабата обаче се опънала, че тя динята я яде с хляб, защото без хляб не може. Лидия й казала да яде тогава само хляб 1 седмица. А бабата я попитала - хляб ама с какво.  Laughing Та постът ти ми напомни за тая случка.  Joy Реално погледнато хората, които не искат да се погрижат за себе си винаги реагират така. ДОкато самите те не осъзнаят, че искат да направят нещо за здравето си и да говорим, и да обясняваме, файда няма да има.  Peace
Ассос, успех, гледай тогава да не претренираш, докато ти се съберат мускулите.  Hug
Виви, май и при мен мазнините не стигат над 65-70%, но като че ли са в диапазон 55-65%.  newsm78 А не е като да не ям мазнини. Ям маслини, авокадо, масло, ядки, семки... Rolling Eyes Но и аз не смятам мазнините за приготвяне и тези в салатата и по зеленчуците. Може би за това ми излизат така малко мазнини. Иначе и аз гледам да броя калориите, защото само това остана като опция.  Wink
Жижи, всичко ти е ок. Не си пуснала андрогени, но вероятно нямаш показания за това, щом двама лекари са преценили да не ги пускат.  Peace



# 181
  • Варна
  • Мнения: 283
Благодаря ви!! Всички дадохте страхотни идеи!
Определено ще се възползвам от много от тях.
А как се стерилизират буркани с месо? Това най-много ми допадна, но не знам как се прави. Зимнина приготвям само от плодове и зеленчуци и не ми се е налагало да варя буркани, а само сипвам горещото сладко или лютеница и тя капачката стяга. А сега си мисля как ще си направя 2-3 буркана с ребра и ще си хапвам като бял човек Laughing
Няма проблем за тежеста на консервите. Ще имаме придружаваща кола с нас, така че в раничката ще нося само хапването за съответният ден.

# 182
  • София
  • Мнения: 10 858
Ехе, Радост, ми така кажи  Wink
Мятай бурканите  Heart Eyes

Сега сериозно, аз никога не съм правила такова нещо, но не ми пречи да разуча. Само съм яла, ако някой ми подари от някое село (че аз село нямам  Sad ).
Предполагам, че се сварява месото, нарязва се и се добавя сол на вкус, затваря се плътно натъпкано в буркани и се вари за хлътване на капачката поне едно 20-30 мин. но дали е така, не съм сигурна. Това го пиша от домакински опит с друга зимнина.
Но ще разуча и ще пиша пак  Hug
През това време ако някои от момичетата знаят нещо по въпроса - ще ми е интересно да го науча  Heart Eyes

Янче, ами твоето меню е по-изчистено, на мен ми се вижда доста добро! А и като се сметнат мазнините за готвене и салата - ми ето ти го  Hug
Да видим Шоки и Кам какво ще кажат  Thinking
Хареса ми историята на Лидия Ковачева!

# 183
  • Мнения: X
По спомен от свекървата
Месото се натъпква с даф.лист, черен пипер и бахар в буркан, отгоре се слага мас
Вари се 2часа

# 184
  • Мнения: 600
В Пикадили видях разядка с сусам.. интересно ми се видя и взех, но от чесън не се яде..  Sick

# 185
  • Мнения: 562
 Radost Nezemna,бабата на мъжът ми ни прави телешки буркани ,слага нарязаното месо в тенжера без вода в сопствен сос до полу готовност ,после  натъпква в буркани още топлото и овкусеномесо и после вари  запечатаните буркани един час . Издържат много имаме буркани от коледа още .Казвала мие че така са консервирали месо преди години като е нямало фризери ,става с всякъкво месо

# 186
  • SA
  • Мнения: 3 347
Ние тези дни или ток нямаме, или интернет.  ooooh! Поне повечко време отделих за обиколки из околността и доста километри пеша навьртях.  Simple Smile
Яна, менюто ти ми изглежда добре като цяло. Но ако повечето дни се храниш като ден 1 и нямаш резултати с отслабването, аз малко бих намалила количеството на ядките за сметка на друга режимна храна. Някак не ми се вижда много правилно при общо приети 1500 ккал за деня , 600 от тях да идват от ядки и семки.

А иначе и аз като повечето от вас няма с кого да си обсьждам режима и темата ми е много полезна в това отношение. 
Добре дошли на всички нови попьлнения и успех !  Hug

# 187
  • Варна
  • Мнения: 3 953
А да не би прекалено рязко да си увеличила мазнините? Това може да доведе до стомашен дискомфорт, но не би трябвало да ти пада кръвното Embarassed Затова те попитах за солта - ако ядеш много безсолно, може да се получат такива симптоми.
Май съм вдигнала мазното повече от нормалното, ама нейсе.
Солта даже ми е в повече май. А иначе като се омагьосам от
ниско кръвно се наливам с аран и се оправям.

Сдобих се с 2 кг свинска мас - домашна. Голям кеф  Embarassed

# 188
  • Пловдив
  • Мнения: 44 185
И аз имам мас...ама какво я правиш?Готвиш ли с нея?

# 189
  • Мнения: 131
Аз готвя с домашна мас или кокосово масло  Heart Eyes а яйца на тиган с мас стават превъзходни  Crazy млясссссс

Благодаря Ви за топлото посрещане Simple Smile

# 190
  • Мнения: 1 849
Кам, тези ядки са, за да си набавям мазнините. Иначе не виждам как ще стане. Не мога да поливам зехтин с шишето. Това го правех образно казано в началото и ме болеше жлъчката, нали си имам камъче.  Wink Та ако изям много мазно нещо, ми се появяват проблеми, дори ако прекаля с авокадото. Но от ядки и семки не е така. Странна работа.  Rolling Eyes Имаш ли някакви конкретни идеи за този проблем? newsm78

# 191
  • Мнения: 270
Привет и от мен!
Много е уютно при вас! Следя ви, макар че не пиша.
Но се старая да съм по-наблюдателна, а не да пиша глупави неща.
Има много за четене и учене по тази тема:)

Banani-Banunko, радвам се да те видя и тук:)
За какво го ползвате това кокосово масло/мляко?
Аз никога не съм купувала такова чудо. Ползвам само зехтин.
Хора, аз не спортувам, не е ли прекалено да се ядат толкова мазни неща- кашкавал с масло, яйца с масло и т.н.
Свикнала съм да не закусвам. Може ли да има някаква незавършеност или за предпочитане ли е да имам само две хранения в деня?
За бурканите и аз знам, че се правят, както другите момичета са писали. Само незнам колко време се варят.

# 192
  • Мнения: 6 425
Jana Ina, не знам какво да ти кажа Embarassed Аз също мисля, че семките пред телевизора можеш да ги махнеш, ако искаш да оставиш ядките. Евентуално би могло да намалиш броя на храненията до 3 дневно, но да хапваш повече на трите основни.

# 193
  • SA
  • Мнения: 3 347
Яна, забравила сьм за това, че имаш камьче в жльчката.
Ядеш ли други меса, освен пиле и риба? Забравила сьм тези подробности за теб.
Ами например вместо ядки следобед може да хапнеш 2 яйца с половин авокадо ( може варени, или като палачинка...), или 2 яйца с 50 гр. сирене/кашкавал - това пак ще дойде кьм 300 ккал. И ако вместо пиле, на вечеря ядеш някое по-тльсто месце, мисля, че едва ли ще са ти малко мазнините. Стига обаче да ядеш подобни храни и те да не ти сьздават някакви проблеми.
sea_flower, кокосовото масло може да се ползва за различни неща - добро е за пьржене, задушаване на храни, може да се слага в различни десерти, в кафе. Кокосовото мляко аз основно в кафето си го слагам, но сьщо могат да се приготвят различни десерти с него.

# 194
  • София
  • Мнения: 10 858
О, супер, написали сте за месото в буркани  Heart Eyes Това е такава вкусотия, че си заслужава човек да си направи, ако ще и 5 фризера да има  Crazy Ей така, като няма нищо за ядене - отваряш си един вкусен буркан  bowuu

Аз кокосовото масло го ползвам само за кафето или за някой десерт. Скъпо ми е да готвя с него. Готвя с мас, която си я топя сама от сланина.

Общи условия

Активация на акаунт