Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 284
  • 747
  •   1
Отговори
# 345
Мереленда,какъв режим спазваш?Положението с моите килограми излиза от контрол Cry
Скрит текст:
Карам я на високо-мазнинно ниско-въглехидратно хранене (ВМ-НВХ има тема във форума), като си нагаждам храните според реакциите на организма ми. Не ям чак много мазнинно, просто гледам да хапвам животински мазнини , и си позволявам повече въглехидрати вече. Свалих 12 кг общо за година и половина, но от близо половин година не съм сваляла, защото качих въглехидратите до степен, с която да не пълнея и се чувствам добре. Лятото сега ще ги намаля пак за 2-3 месеца, че искам да сваля още 3-4 кг, за да изглеждам долу-горе добре за ръста си. Режимът не е никак труден, общо взето се изключват хлебни изделия, захар, ориз и боклучави храни и напитки. Има си месо, дреболии, яйца, зеленчуци, мазнини - масло, сметана, кокосово масло, маслини, авокадо, зехтин, има сирена, млечни, малко плодове и след време като се свалят килцата (поне аз така направих), включвам тук там леща, боб, картофи, хляб от лимец, като гледам да не надвишавам 100 г въглехидрати дневно и така задържам теглото.
Има значение и дали спортуваш, тогава може да си позволяваш и някои от "забранените" храни. Аз не спортувам - от години  Simple Smile

MiraBurg, за Феро-фолгама и но-шпа гледай само да е 2 часа след еутирокса и вече си ги разпредели за деня. За магнезия ще ти кажат момичетата, че забравих на каква разлика трябва да бъде. Дали на 4 часа или повече.

# 346
Мереленда, отново ти благодаря newsm51.

# 347
Мереленда, отново ти благодаря newsm51.
За нищо. А за магнезия са си 4 часа след Еутирокса. Най-добре да не е по-кратко времето.
Последното ти ТСХ колко е и кога се изследва?
Дано кървенето скоро спре   bouquet

# 348
TSH 2.55 от 4 април, а FT4 13.66 при реф.ст-ст 12-22.
Тогава бях на еутирос по 50 на ден.Лозанов иска да покачим FT4 и ми вдигна през ден на 75.
Иначе скоро с мама Ирина обсъждахме магнезия, и за него съм наясно  Simple Smile.
Другата седмица ще видим новите резултати.

# 349
И пак за цитомегаловирус и херпес. Липсва лаймската болест, и още какво беше... забравих.
http://www.blitz.bg/article/26598

# 350
  • София
- Желязо се пие най-рано 8 часа след прием на Л-Тироксин и 10 часа преди.
- Магнезий се пие най-рано 4 часа след прием на Л-Тироксин и най-късно 10 часа преди.
- Между Магнезий и Желязо трябва да има поне 2 часа разлика..

- Витамините за бременни също трябва да са съобразени с Л-Тироксин,  в тях има йод, желязо и разни такива.

може да го сложите на първа страничка следващата тема

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 19:48 от magnet_for_happiness

# 351
Магнезий се пие най-рано 4 часа след прием на Л-Тироксин и най-късно 10 часа преди.
  newsm10

# 352
Искам да попита нещо. Когато си правите изследвание за ТСХ сутрин преди самото изследване пиете ли хапче? Аз досега го правих абсолютно на гладно, но днес се обърках и два часа преди да ми вземат кръв си изпих Еутирокса. Та се чудя сега дали резултатите които са на гладно и днешния с изпития Еутирокс са въобще съпоставими?  #Crazy

# 353
  • София
Искам да попита нещо. Когато си правите изследвание за ТСХ сутрин преди самото изследване пиете ли хапче? Аз досега го правих абсолютно на гладно, но днес се обърках и два часа преди да ми вземат кръв си изпих Еутирокса. Та се чудя сега дали резултатите които са на гладно и днешния с изпития Еутирокс са въобще съпоставими?  #Crazy
хапчето/хормона / влияе само на ФТ4, ако се изследва само ТСХ МОЖЕ да е пит хормона

# 354
Искам да попита нещо. Когато си правите изследвание за ТСХ сутрин преди самото изследване пиете ли хапче? Аз досега го правих абсолютно на гладно, но днес се обърках и два часа преди да ми вземат кръв си изпих Еутирокса. Та се чудя сега дали резултатите които са на гладно и днешния с изпития Еутирокс са въобще съпоставими?  #Crazy
хапчето/хормона / влияе само на ФТ4, ако се изследва само ТСХ МОЖЕ да е пит хормона

Много ти благодаря за бързия отговор!

# 355
И пак за цитомегаловирус и херпес. Липсва лаймската болест, и още какво беше... забравих.
http://www.blitz.bg/article/26598

Добре,в тази статия става ясно, че всички са наясно, че не ни лекуват правилно. Къде да ги намерим тези дето да ни лекуват правилно newsm78. В групата за Автоимунните заболявания в Фейсбук има доста материали за това че причините се крият в не лекувани инфекции. Аз искам да си лекувам първопричината, а не да съм на доживотно поддържащо приемане на лекарства. И най се притеснявам точно от това че ако почна да подавам външно хормони, жлезата ще спре да си ги произвежда сама. Моля споделете вашето мнение по въпроса.

# 356
Излиза така, че всеки пуска някакви проучвания и заключения, а ние болните си стоим болни, защото няма доктори, които да ни лекуват.
Хомеопати има, но... нещо не виждам някой да е излекувал с хомеопатия Хашимотото.

# 357
Проблема на давещия е в ръцете на самия давещ се. Аз изповядвам теорията за фармацефтичната мафия, която няма интерес да ни излекува, има интерес до живот да си им купуваме лекарствата. Иначе къде е логиката от толкова години само с едни и същи лекарства и нито крачка напред.

# 358
Няма крачка напред, да, и като погледнеш за херпеса и цитомегаловирус, то и те не се лекуват - по принцип. Пак става едно потискане на имунната, или засилване на имунната... абе... не знам какво да кажа и аз.
Един доктор вика - червата виновни, друг вика - вирусите виновни, трети вика гъбички са причината, четвърти смятат, че пластмасата ни разболява, пети казва, че всичко е от стрес,  шести казва, че храната е виновна, водата и т.н. и т.н. Предположения, лечения, лекарства - много и различни за всичко, но един не влезе да каже или да прочета някъде: Излекувах се!

# 359
Merelenda много точно казано. Аз нали съм новооткрита с Хашимото и чета като луда и ставам все по объркана. Но и моето скромно мнение че излекуван няма. Тук-там отделни случаи с излекуване но като гледам как са го постигнали си е просто късмет. Аз живея така постоянно и не би трябвало да се разболея. Ще следя как ще се развие лечението с този "протокол Маршал". Много са ентусиазирани дано да си заслужава.

Общи условия

Активация на акаунт