Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 275
  • 747
  •   1
Отговори
# 330
Аз имам същото "мравучкане" в ръцете и краката и е много неприятно. Най-вече в ръцете - като изтръпнали...
Трябва да го пробвам и аз това магнезиево олио... Sad
Напоследък обаче не усещам добре вкуса на напитки и храни, сякаш съм загубила това възприятие... На някоя от вас  случвало ли й се е?  Thinking

# 331
Трябва да го пробвам и аз това магнезиево олио... Sad
Напоследък обаче не усещам добре вкуса на напитки и храни, сякаш съм загубила това възприятие... На някоя от вас  случвало ли й се е?  Thinking
От Тирозола ми беше изчезнал вкуса в устата и постоянно слагах сол, че ми беше безвкусно всичко, в къщи ми бяха забранили да соля като готвя  Laughing
Аз пия магнезиев цитрат.

# 332
Evvaa, да почерпи  Mr. Green

Аз пък днес пусках магнезий, макар да имах някакви смътни спомени, че на "кръв" не се лови реално, ама все пак дадох едни 3 лв. Излезе в нормата, но в темата за режима на хранене който спазвам, форумка ми разясни:
Скрит текст:
За магнезия навсякъде пишат, че нивата в кръвта не са показателни. Причината е, че организмът се стреми всячески да ги поддържа нормални, а това може да означава да извлича магнезия от клетките и така да се получи недостиг вътре в клетките, което е по-големият проблем. Това е при недостатъчен прием на магнезий. Но освен ако наистина количеството магнезий не е ужасно ниско, в кръвта нивата ще бъдат нормални. Биха били понижени само ако вече положението е много критично. Но дори при недостиг на магнезий вътре в клетките, в кръвта обикновено е в норма. Въпросът е обаче да има достатъчно и в клетките, но това няма как да се провери с кръвни изследвания. Единствено като ориентир казват, че ако ти е много магнезият, се получава разстройство. Иначе не вреди да се приемат и високи дози. Не знам дали се изразих достатъчно ясно Embarassed

Разстройство се получава и от магнезиев оксид, защото той просто почти не се усвоява, затова го ползват като лаксатив. Но това няма да значи, че магнезият ти е достатъчен, а просто оксидът не е подходящо съединение за набавяне на магнезий.

То не е за хвалене, ама за отчет да си кажа. От 70 дена някъде съм без лекарства и ТСХ-то ми пак замина към нулата. Явно е, че жлезата без хапчета си е хиперактивна и трябва да търся алтернативи на тиреостатика.

# 333
Момичета ,от скоро съм с Хашимото ,но не съм наясно кои храни са забранени например -тиквички ,авокадо ,овесени ядки ,слънчогледови ядки бадеми,лешници разрешени ли са?И къде мога да прочета повече за храните ,които вредят?

Последна редакция: чт, 08 май 2014, 18:33 от didabs

# 334
Репички, зеле, орехи... Моят диетолог ми ги е изключил.

Само че, ако нямаш 100% доказана непоносимост към глутен и соя не мисля, че е проблем. Поне не и за първото, но много е важен хранителният режим при автоимунните заболявания и поддържането като цяло.

# 335
  • София
Здравейте!

Днес си правих контролни изследвания, както д-р Начев ми обясни, че трябва- 45 дни след първите.
Резултатите ми са:

резултат            реф. стойност
TSH: 10.42 uIU/ml        0.27 - 4.2
FT4:  13.6   pmol/l        12.0-22.0
TAT:   610    IU/ml      < 115
MAT:  332     IU/ml      < 34

ТСХ ми е скочил двойно, предната стойност беше 4,8.  Tired
Явно трябва да се започва с медикаменти за Хашимотото. За съжаление докторът има свободен час чак за 21.05, а на мен хич не ми се чака дотогава. Доколкото си спомням, в предишни теми беше коментирано, че за определяне на доза не е необходимо да се записва час ( в МЦ "Панацея"), защото де факто не се прави същински преглед . Или греша?  newsm78 
Две седмици ми се струват безкрайно много време, ще психясам ...

# 336
Обади му се на личния му телефон, кажи му че си му пациент, но си на проследяване, без да е предписал лечение и че след сегашните ти изследвания ТСХ е 10, а има часове чак за 21-ви май. Той или ще те извика веднага, или ще ти каже как да процедираш.
Не се притеснявай да му звъниш.

# 337
  • София
Merelenda, благодаря много!   bouquet
Взех номера му от началния постинг и утре ще му звънна! Simple Smile

# 338
Здравейте,

Имам една молба ако може да ми съдействате. Изписаха ми витамини - Прегнакеър и не знам как да ги пия спрямо л-тироксина. Моля ако някой знае да ми каже, тъй като на преглед при Начев ще съм може би след 2 седмици.

Благодаря предварително.

# 339
Bettie Page, момичетата са ти казали - единственият начин е да му звъннеш, защото иначе в Панацея дори за промяна на доза искат записване. а тогава целият преглед отнема по-малко време от отварянето и затварянето на вратата на кабинета му Laughing

# 340
  • София
Здравейте,

Имам една молба ако може да ми съдействате. Изписаха ми витамини - Прегнакеър и не знам как да ги пия спрямо л-тироксина. Моля ако някой знае да ми каже, тъй като на преглед при Начев ще съм може би след 2 седмици.

Благодаря предварително.
Зарежи ги тия витамини, пий неофолик мета и яж плодове и зеленчуци.

# 341
Здравейте,

Благодаря предварително.

Взимат се 8 часа след прием на л-тироксин и поне 10 часа преди следващия л-тироксин, заради желязото в тях

# 342
  • София
Мереленда,какъв режим спазваш?Положението с моите килограми излиза от контрол Cry

# 343
  • София
Благодаря, момичета!

Обадих се на д-р Начев, каза ми, че не може да се чака до 21-ви и ме извика в понеделник следобяд в "Панацея".

# 344
Здравейте,
Приемам вашите съвети и мнения за следната ситуация:

Пия еутирокс по схема 50/75/50/75....всяка сутрин в 6.00 часа.
Вчера прокървих, в 6 месец съм. Док ми предписа лежане +магнерот 4 табл/ден; но-шпа 3 табл/ден и феро-фолгама2 на ден.
Въпросът ми е как да наглася приема на всички хапове във времето  newsm78?

Лекуващият ми ендокринолог е от София (др.Лозанов), ще идва на 16 май в Бургас, лични телефони такива екстри няма.

Общи условия

Активация на акаунт