Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 377
  • 747
  •   1
Отговори
# 375
Момичета, пили ли сте сок от черен бъз?Да ли е подходящ за ЖЗ?

# 376
Аз съм пила, подходящ е. При грип и настинки ми действа положително, но за съжаление други ползи не съм усетила/видяла. Всяка есен си правим домашен и имаме до следващата есен.

# 377
Мереленда, би ли написала точната рецепта за приготвяне , когато имаш време?

# 378
Здравейте и от мен момичета .Иска ми се да ви споделя и за моят контакт с д-р Начев.Аз като бях бременна миналата година като за първи преглед отидох при доц. Тодорова,но тъй като много трудно се разчита на нея за часове и се чака при прегледите ужасно много,реших по препоръка на моя приятелка да ме следи д-р Начев. На прегледа се учуди как Тодорова ми е уцелила дозата елтирокс, каза да следя глюкозата и всеки месец ТСХ.Аз се записах на женска консултация и от там ми дадоха направление за ендокринолог,за да ми пуска по каса изследвания,всичко беше наред до деветия месец. Тогава реших да отида при д-р Начев да ми каже каква ще ми е дозата за след раждане,тъй като държах да кърмя.Но за мой ужас така ми се развика,че като не съм идвала предишни месеци той какво да направи сега,щяла съм да родя ненормално дете и т.н.Аз едва се въздържах да не се разплача пред него( знаете как е с хормоните през това време) и му казах,че негов колега по здравна каса е следял ТСХ и ,че ми е било в норма , а и не съм имала финансова възможност да давам всеки месец по 40лв. за преглед в Панацея,а за  изследванията отделно.Така че може би ,ако  следите цялата си бременност при него няма да се държи арогантно, както с мен например.Аз повече не бих отишла на преглед,за съжаление и не виждам при кого, по форумите само него го препоръчват като добър специалист.Е, слава Богу родих здраво момиченце,което вече е на една годинка и продължавам да кърмя.

И на мен ми реагира така! Бях в същата ситуация.. Преди да забременея ме следеше лекарка по ЗК. Преди време бях ходила при него веднъж , за да направя контрола на моята лекарка. Имах си адекватно лечение и не сметнах за нужно да давам толко пари.  Бях доволна от нея, но като забременях ТСХ ми се качи драстично и реших да поискам и неговото мнение. При наличие на бременност ми е по-спокойно ако ме наблюдава и той. Като му се обадих, че съм бременна, ТСХ ми беше скочило драстично. Той ми каза да отида при него веднага. Направих го и ми се развика по същия начин, който си описала и ти. Наговори ми ги едни..как съм си нямала на представа какво правя, как съм увреждала плода и разни такива. Как нямало смисъл сега да ме гледа ако в един момент реша да не ме следи той и разни такива. При все, че бях страшно стриктна. Разбрах, че съм бременна преди закъснение и веднага взех мерки (отидох при него). Обясних му, че не съм имала финансовата възможност да отделям по 40лв всеки месец, той вика как 40лв, толко е само първоначалния преглед, после е по 10лв, толко ли нямате 10лв (в случая ми взе 10, ама колко ли ще поиска следващия път, ще видим). Още повече вика като всичко е наред се чуваме само по тел, идвате само ако има проблем. ..Да, ама не, сега като му се обадих, ми се направи как може само да звъня и ми тръшна тела.

# 379
Съжалявам,че се е наложило да преживееш и ти подобно отношение,наистина не заслужаваме така да се държат с нас.И аз като теб исках да съм сигурна,че провеждам правилното лечение,а той ме накара да се разтреперя,че едва ли не съм си увредила плода,като не съм си направила глюкозния тест в 6-месец ,а аз не го направих,защото глюкозата ми беше в норма,както ме увери и ендокринолога по здравна каса.На мен ,обаче не посмя да ми вземе 10лв.,може би видя,че всеки момент сълзите ми ще рукнат.Сега пия елтирокс от 75мг.,за да мога да кърмя,въпреки,че той ми каза да пия от 100,но разделено на два приема,е,аз не успях да си деля приема, защото моето дете суче на поискване.Успех ти желая и ако можеш не му се връзвай,ако не можеш,смени ендокринолога,не си длъжна да търпиш обиди.

# 380
Микаела мерси, ще опитам да не му се връзвам да! Ще видим как ще съм с хормоните (още съм в началото, 8г.с.)  и дали ще ми се получи, но каквото дойде. Важното е да сме добре, пък другото...

# 381
  • София
През моята бременост ме следеше Тодорова,изключително доволна съм от тази жена,страхотен подход,отношение,мила,отзивчива,държи се като майка Heart EyesЕдинственият недостатък е наистина трудното записване на часове и дългото чакане пред кабинета,но за мен си заслужава Peace.
Радвам се,че отново преглежда в София,защото по едно време не идваше!
И при Начев съм била,небременна,не ми допадна....:О,на вас нищо ви няма,проблемите на са ви от щитовидната жлеза Shocked

# 382
Радвайте се, че имате възможност за избор на док, което е невъзможно в някои градове все още.

Днес ходих на изследвния, ТСХ паднало на 2.38, но ФТ4 също паднало с цяла единица на 12.77 (реф. Ст-ст 12-22)  Shocked.

# 383
През моята бременост ме следеше Тодорова,изключително доволна съм от тази жена,страхотен подход,отношение,мила,отзивчива,държи се като майка Heart EyesЕдинственият недостатък е наистина трудното записване на часове и дългото чакане пред кабинета,но за мен си заслужава Peace.
Радвам се,че отново преглежда в София,защото по едно време не идваше!
И при Начев съм била,небременна,не ми допадна....:О,на вас нищо ви няма,проблемите на са ви от щитовидната жлеза Shocked

"на вас нищо ви няма,проблемите на са ви от щитовидната жлеза" така ли ти каза?
... защото на 1вия преглед му се бях оплакала, че имам ускорено сърцебиене от време на време, че ми стяга шията.... и ми го каза същото, че проблемите не са ми от щитовидната, а всичко ми е в главата и ми няма нищо. Вие вика сте лесен случай, нищо ви няма! Аз се зарадвах,че съм лесна и ми няма нищо, но и не си измислях симптомите.. не съм и някоя параноичка да търся под вола теле...

# 384
  • Пловдив
това, че проблемите са ми в главата и аз съм го чувала  Laughing станахме мнозинство  Mr. Green

# 385
  • София
Явно му е патент Peace
аз след това и на кардиолог ходих,той пък ми каза,че всичко ми е от щитовидната ooooh!

# 386
Момичета,позволих си да нахлуя в темата и да постна това,с надеждата да помогне.Извинете ме,ако вече е публикувано.Не е сложно или трудоемко и кой знае може и да има ефект.
Скрит текст:
Срещу възпаление на щитовидната жлеза или Хашимото пийте запарка от коприва
В 2,5 литра вряща вода пуснете 3 средни стръка коприва (заедно със стъблата и листата). Веднага свалете от огъня и запарете за 1 час. После прецедете и пийте чая през целия ден, вместо вода. Когато се изчерпа, направете пауза от 2 дни. След това повторете процедурата. Така периодично приемайте от копривената запарка в продължение на 3 месеца. През цялото време трябва да се въздържате от консумация на свинско месо.

# 387
МЕА, скоро ти ли беше споделила рецепта при възли в щитовидната жлеза или бъркам?

# 388
Аз също първата бременност я следих при Тодорова,бях й страшно благодарна,винаги ми вдъхваше кураж,че ще успеем,дори,когато проявих алергия към хепарина и си изкарах цялата бременност на аспирин протект.И разбира се,когато видях,че съм отново бременна,първата ми мисъл беше да си запиша час при нея с надеждата да е както преди,тя да ме следи,за да успеем отново.Но се разочаровах,казах й отново за алергията и ми изписа прадакса и куп лекарства,половината от които витамини.Не й се доверих, защото ми каза,че е експериментално още лечението с прадакса,а и не исках да си рискувам здравето на детето,така,че си продължих с аспирин протект и елтирокс.Слава Богу всичко беше наред до края.А и момичета, и мен ме стяга гушата отвреме на време и мисля,че не е от главата ми,както е казал Начев.Успех на всички,които чакат своите рожби с нетърпение,дано всичко бъде наред и с вас и с вашите дечица Grinning

# 389
  • София
Здравейте, момичета!

Днес бях при д-р Начев, консултацията действително беше светкавична и сравнително бързо ми дойде реда, въпреки огромния брой чакащи.
Изписа ми 50mcg Л-тироксин, ще го пия 45-50дни, преди да отида отново на изследвания, тогава ще се прецени това ли ще е дозата ми, или не.

От прочетеното тук забелязвам, че повечето от вас приемат Еутирокс, зачудих се защо на мен изписа Л-тироксин (макар че активното в-во явно е едно и също и всъщност няма за какво да се чудя). От утре започвам. Ще прозвучи шантаво, но се вълнувам.  Crazy

Общи условия

Активация на акаунт