Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 403
  • 747
  •   1
Отговори
# 390
Извинете, но какъв е този д-р Начев. Той ли е "баш майстора" на Хашимотото. Той ендокринолог ли е?

# 391
Изключвайки описаните недостатъци на доктора, е един от малкото най-добри ендокринолози в БГ.

# 392
  • В сърцето на любимия човек
...От прочетеното тук забелязвам, че повечето от вас приемат Еутирокс, зачудих се защо на мен изписа Л-тироксин (макар че активното в-во явно е едно и също и всъщност няма за какво да се чудя). От утре започвам. Ще прозвучи шантаво, но се вълнувам.  Crazy
По мое лично наблюдение Начев изписва Л-тироксин последната година (от както следя темата). Миналата година имаше един период, в който трудно се намираше Еутирокс, може би затова.

# 393
  • София
Мммм още 2010-та ми изписа Л- тироксин и не ми го е променял.

# 394
Може би аз бъркам но разликата между Еутирокса и Л тироксина не е ли в мг-те. Едното е за 25 и 75 мг., а другото за 50 и 100 мг хапчета.

# 395
Еутирокс има по - 25, 50, 75,100 и 125 микрограма таблетки
Л тироксин съм виждала само 50 и 100 микрогр. табл.
Може би аз бъркам но разликата между Еутирокса и Л тироксина не е ли в мг-те. Едното е за 25 и 75 мг., а другото за 50 и 100 мг хапчета.

# 396
  • По света и у нас! Най - често у нас!
Привет, не съм писала от много време, надявам се всички да сте  добре и спокойни, защото това е много важно.
Може ли съвет ако имате  инфо разбира се. Родих преди 1, 5месеца и сега си пуснах контролно TSH по предписание на Начев, стойността му е 0.122 - доста под норматата. Това опасно ли е за бебчо защото е само на кърма. Страх ме е да не му навредя нещо. С доктора ще успея да се срещна чак в събота евентуално ако успея да оставя бебчо на някой.

Благодаря предварително!

# 397
Привет, не съм писала от много време, надявам се всички да сте  добре и спокойни, защото това е много важно.
Може ли съвет ако имате  инфо разбира се. Родих преди 1, 5месеца и сега си пуснах контролно TSH по предписание на Начев, стойността му е 0.122 - доста под норматата. Това опасно ли е за бебчо защото е само на кърма. Страх ме е да не му навредя нещо. С доктора ще успея да се срещна чак в събота евентуално ако успея да оставя бебчо на някой.
Благодаря предварително!

Аз на твое място бих му се обадила по телефона, за да го попитам! Като чуя от неговата уста какво да предприема (дали да предприема нещо) би ми било найс-спокойно! Wink Simple Smile) Успех! Simple Smile

# 398
  • Варна
Здравейте,
от седмица-две наглеждам темичката, но не успях да прочета всичко.
Преди няколко седмици TSH -то ми беше 6.2. Снощи бях на лекар и ми изписа L - ТИРОКСИН и контролни изследвания след месец. Каза, че става въпрос за някакъв индивид с японското име - Хашимото, дето съм си го отглеждала и то вероятно по наследство.  Joy   Joy   Joy
Та въпросът ми е това лекарство няма ли да увеличи повече TSH -то още повече ?!?!
Гледам, че повечето съратници тук сте с ниско TSH.
Благодаря ви предварително!
 smile3525

# 399
Това лекарство ще намали ТСХ-то.  Simple Smile

# 400
  • Варна
Merelenda, много ти благодаря!  Simple Smile
Аз здравно, медикаментозно и благоразумно съм възпрепятствана от забременяване и няма да я правя тази работа скоро, но може ли да се запиша във вашата темичка?  Повярвайте ми - много голяма нужда имам в момента да разбера какво се случва с мен. Wink
Друга една здравна тема в бг-мама ми дава най-ценните съвети и най-скъпите приятели отпреди 4 години...

# 401
nanastef, тук не са само опитващи да забременеят Wink, така че си точно за тази тема. Скоро да вкараш ТСХ в норми Hug

Аз искам да ви кажа колко несериозна съм станала. Нито си пия редовно хапчето, нито съм изследвала скоро ТСХ. Какво е това безхаберие от мен не знам Rolling Eyes

# 402
Сънчи-Пънчи, съдейки по себе си, аз го забравях когато се чувствах добре.  Simple Smile
За мен това как се чувствам е по-важно, защото имам случаи да се тъпча с хапчета, хормоните да са в нормата, а аз изобщо да не се чувствам добре.
Ей, на, на прага на хиперфункция съм, но се чувствам в пъти по-добре, отколкото с хормони в норма. И с предното лечение бях така.
Взех да си мисля, че съм родена с ниско ТСХ и цял живот е било така  Joy

# 403
Merelenda ама то наистина е така- на мен един ендо ми каза,че може да съм от хората генетично предразположени да са с норма на ТСХ около и под 1. Аз при 2,1 си имах ужасни симптоми, като за хипофункция- отоци, изтръпване на крайниците, косопад, суха кожа и нисък пулс.
Обаче док не иска да ме държи с ниско ТСХ/0,4 например/ - изключвам сега като съм бременна. Натоварвали се всички органи и не било безвредно.
Не подкрепям обаче непиенето на хормона  Naughty , когато има нужда.

# 404
То не е умишлено забравянето  Wink Заспивала съм без да пия хапчето няколко пъти в старание да спазвам часови разлики с други лекарства. Но ако не ми беше добре, едва ли бих заспала. С хиперфункция почти не можех да спя.
Иначе аз съм склонна да остана без терапия с ниско ТСХ, да проследя дали жлезата няма сама да регулира синтеза на хормони, но ТРАК не позволява. Скача нагоре без хапчета. Ако беше в норма, вече друга песен щеше да е.

Общи условия

Активация на акаунт