Автоимунен тиреоидит на Хашимото (33)

• 75 417
  • 747
  •   1
Отговори
# 405
  • София
О, Сънчи не си сама Simple Smile аз трябваше миналия месец контрола...дали съм се бола Whistling като гледам и този месец няма да е,че все сме болни, аз и децата за беда..

# 406
Момичета,забеляза ли сте да ви се засилват симптомите след вирусна инфекция? Чудя се и колко дни трябва да минат от вируса,за да мога да пусна контролни изследвания newsm78

# 407
Засилват се, да. Според мен седмица е достатъчна. Според сегашния ми лекуващ ендокринолог 2-3 дена след спиране на АБ и други лекарства, а според предния ми ендокринолог, около седмица - 10 дена след спиране на всякакви хапчета за грип и настинки.
И за стомашни разстройства и заболявания ме беше предупредил предният доктор, особено за лекарства на протонна помпа ако съм пила, то да изчаквам с изследванията, но сегашният ми доктор е на друго мнение. Както и да е.

Последна редакция: ср, 14 май 2014, 23:31 от Merelenda

# 408
Засилват се, да. Според мен седмица е достатъчна. Според сегашния ми лекуващ ендокринолог 2-3 дена след спиране на АБ и други лекарства, а според предния ми ендокринолог, около седмица - 10 дена след спиране на всякакви хапчета за грип и настинки.
И за стомашни разстройства и заболявания ме беше предупредил предният доктор, особено за лекарства на протонна помпа ако съм пила, то да изчаквам с изследванията, но сегашният ми доктор е на друго мнение. Както и да е.
Merelenda,благодаря за бързия отговор! Мисля си,че наистина ще е добре да изчакам поне седмица,преди да пускам изследванията.

# 409
Момичета, моля да ми съдействате с резултатите от днешните ми изследвания, че чак в понеделник ще съм при Начев, за да ми каже дали ще се налага корекция  на терапията.

За първи месец пих л-тироксин - 50, като в началото ТСХ беше 3,4 а ФТ4 - 8,3 след този един месец сега ТСХ е паднал драстично на 0,35 а пък ФТ4 почти не е мръднало - 9,1..... аз мислех, че ТСХ се влияе по-бавно, а реално като пия хормона веднага трябва да реагира ФТ4, даже по този повод Начев каза като ходя на изследвания, сутринта да не пия хормона.

Знам, че той е човека, който ще каже дали се налага промяна на терапията, но все пак ще съм ви благодарна за коментар.

# 410
  • София
Нищо не съм забелязала да ми се засилват симптомите след или по време на настинка или грип, даже вече втора седмица влача грип ужасен и съм на антибиотик от 3 дни....та както е тръгнало кой знае кога ще стана добре за контрола ooooh!

Iv_d според мен ТСХ и ФТ4 са ти добре и не се налага промяна на дозата....ако има такава,тя ще е по-скоро нагоре.

# 411
magnet_for_happiness,  благодаря ти! Аз просто малко се стреснах от голямата разлика в ТСХ и нищожната в ФТ4, но понеделник ще видим какво ще каже лекаря.

# 412
  • Варна
Здравейте, момичета, минавам само да ви поздравя - аз вече няколко дни си пия хапчетата и се чувствам добре. Само горещите вълни и потенето се засилиха, но поне забелязвам че напрежението в лицето и отока спада.

# 413
Здравейте, аз също съм с Хашимото- имам високи нива на TAT и MAT, но тъй като TSH до момента винаги ми е бил под 2, не съм приемала еутрокс. Направих кръвен тест за бременност (на 13-ти ден след трансфер е 420) и заеднно с него пуснах TSH- 1.85. Искам да направя консултация с д-р Начев, бихте ли ме насочили къде най-скоро може да ме приеме и как да си запиша час?

# 414
  • София

avonita обади му се.

# 415
Нямам телефона му, ще Ви бъда благодарна, ако ми го изпратите на лични.
До момента посещавах д-р Тодорова, но тя идва веднъж месечно в София и много се чака за час.

# 416
  • В сърцето на любимия човек
Погледни на първа страница под "Специалисти от които сме доволни"  Peace

# 417
Видях го, много благодаря  bouquet

# 418
  • София
И аз да споделя- от няколко дни пия Л-тироксин, чувствам се осезаемо по-добре. По-бодра съм, с тонус. Струва ми се, че тялото ми не е така подпухнало. И съм доста по-редовна... в някои отношения. Е, може и да си внушавам, но според мен има разлика.
Единственият дискомфорт, който изпитвам, е сърцебиене. И трудно заспивам, но това е поради други "емоции".

# 419
Да дам отчет- свързах се с Начев каза, че TSH 1.85 не налага лечение и да си запиша час в Панацея за след месец, като преди това пусна  TSH и FT4

Общи условия

Активация на акаунт