БРОДИРАНА КРАСОТА Тема 122

• 64 683
  • 728
  •   1
Отговори
# 465
Бачийска, не било толкова страшно да се шие Дим.... Хубави са станали пеперудите. А относно апаратите- нашия правеше хубави снимки, но нещо му разбъзикахме настройките и сега прави отвратителни. Затова снимам с телефоните. Трябва да го занеса някъде при специалист да го пипне тук там, но не знам къде.
И аз имам Пазара, но май има само една игла в комплекта- отварях го като го получих но не ми е направило впечатление да са две.

Аз започнах да шия контура на моя фар- мъка ми е , не ми се шие. Когато започнах гоблена много се чудих дали да не шия заедно и кръстчетата и контура, но реших да си шия както си знам. Много го отлагах във времето, но най- накрая завърших с кръстчетата и някак си вече ми писна от този гоблен, затова и контура ми върви трудно. Няма да му се дам обаче- ако се наложи и една година контур ще правя но ще го завърша...

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 10:33 от Роси 123

# 466
  • София
Здравейте,
Съвсем нова съм в шиенето на гоблени. Ще ви бъда благодарна, ако ме посъветвате за следното:
Решила съм да ушия три гоблена:
- за мъжа ми - свети Георги
- за големия син - казва се Петър и не намерих гоблен на този светец, затова ще ушия Богородица
- за малкия син - свети Димитър.
На коя фирма да купя гоблени на тези светци ? Видях два варианта на свети Георги.
Коя Богородица да ушия ? Мисля си за Казанската Богородица.

# 467
Да се изфръцкам с готов гоблен - пран и гладен , сега съхне. Не мога да разбера как един фотоапарат с толкова пиксели може да прави такива калпави снимки. ooooh! Или пък оператора е виновен .... Thinking
Скрит текст:

Страхотни са пИпИрудите  Crazy Браво!
Аз пък тези дни се занимавах с това:
http://slun4o666.snimka.bg/arts/gobleni.532361.33116481
http://slun4o666.snimka.bg/arts/gobleni.532361.33116484

# 468
О, Реа, не съм видяла ... страхотен гоблен, един от любимите ми. Само където нямам куража да го започна. Бачийска, а за пазара даже не си и помислям. Страхотен е, но ми се струва ужасно труден.

# 469
  • София
Защо толкова му се плашите на този Дим? Не е като да има 100 вида екзотични бодове, обикновено са само кръстче, полукръстче и контур, нищо повече  Simple Smile

# 470
 Hug Браво, на всички сръчни ръце!  Hug
Реа - умора нямаш, момиче.  newsm10
А това е новото оформление на поредната стена у дома ...

# 471
  • До сърцето...
Здравейте,
....
- за големия син - казва се Петър и не намерих гоблен на този светец, затова ще ушия Богородица
.....
На коя фирма да купя гоблени на тези светци ? Видях два варианта на свети Георги.
Коя Богородица да ушия ? Мисля си за Казанската Богородица.

Свети Петър е много хубав гоблен, свекърва ми го има ушит, невероятен е!

Ето го на фирма "Казанлъшки гоблен" - http://gobleni-mikra.blogspot.com/2011/03/030.html
и на Солария - http://www.solaria.online.bg/gobleni/gob/i24.htm, има го и по-малък вариант - http://www.solaria.online.bg/gobleni/free/i25-f.htm.

И двете фирми са много добри, избери си това, което на теб ти харесва.

Ако ти се шие Богородица, важи същия съвет - да ти хареса най-вече на теб.

Интернет магазина на Солария - Икони и религиозни мотиви

# 472
Благодаря Ви момичета! Hug

krk_kr, страхотна стеничка си имаш  Peace Гоблена долу в дясно, кой е? Много ми харесва.

# 473
Аз два дни шия прословутата роза с меланжиран конец:

Това ще са вече подаръците за госпожите в градината и за лелята.Дайте идея какво да напишем на картичките...

Сега трябва да се стягам за коледните базари  Joy

# 474
  • Димитровград
Лейди Н,Бачийска,много са хубави!Много харесвам мъничките димчета и следващата зима ще шия и аз от тях.
krk_kr,много ти е хубава стената.Сега като ги видях един до друг,добих представа за размерите им.Винаги съм си мислела,че цветето(лале ли е,божур ли е) е наполовина на пейзажите.А съответно този долу в дясно си го представях доста по-малък.

# 475
Този на Кр. долу вдясно и на мен ми е любим, но съм се зарекла да не купувам повече докато не намаля запасите.
Лейди Н, какво се плашиш от Пазара, това дето го уши вчера не е по- малко сложно, само е по- малко като размер.
Искам да помоля Деси да сподели как се шие Доме. Не съм се заглеждала сериозно в техни схеми, но ми изглежда че ще са по- леки от Дим, в смисъл че панамата им основно е 14к и май нямат бодове с много нишки, както при Дим.

# 476
  • София
Роси, споделям веднага Simple Smile. За първи път шия ДОМЕ, тази схема има кръстчета с 2 нишки, има и половинки, но те са супер малко - горе на "планините" и долу на пътечката с 1 и 2 нишки. Контурът обаче е по-гаден - предимно с 2 нишки и се шие доста пипкаво. Иначе много хубава ясна схема, почти без единични бодчета, много е подредена и ясна  Peace

# 477
Благодаря, Деси! Доме имат много нежни пейзажи и сигурно ще си купя да пробвам и техен гоблен, но да ми понамалеят малко запасите, че май само купувам, а няма кой да шие. Аз се лигавя с разни дребоси, а гоблените ми събират прах...

# 478
  • София
Деси, а контура от дупка до дупка ли е, или цепи нишката безобразно, както е при други производители? Crazy

# 479
  • София
Radika благодаря ти за отговора. Гобленът е наистина много красив.

Виждам, че се предлагат комплектовки на гоблени с различни марки конци / DMC, Anchor, Venus, Ariadna, Puppets /.
Кои бихте ми препоръчали като добро съчетание на качество и цена.

И не мога да скрия възхищението си от красивите неща, които сте показали в темата.

Последна редакция: вт, 06 май 2014, 07:30 от Голямата Берта

Общи условия

Активация на акаунт