Отслабване на тийнейджърка. Как без диета?

• 45 776
  • 295
  •   1
Отговори
# 90
  • гр.Пловдив
Сетих се (малко извън темата) за това предаване по ТЛС-"Моето 300кг тяло"
Как според вас онези дами успяват да свалят по 150кг за около 12 месеца само с диета от 1000 калории на ден без спортуване или с някаква свръхминимална физическа активност по някое време на отслабването newsm78 #Crazy

# 91
Сетих се (малко извън темата) за това предаване по ТЛС-"Моето 300кг тяло"
Как според вас онези дами успяват да свалят по 150кг за около 12 месеца само с диета от 1000 калории на ден без спортуване или с някаква свръхминимална физическа активност по някое време на отслабването newsm78 #Crazy

Това не съм го гледала. Гледала съм други, където отслабват след операция.
А и 1000 калории на ден не могат да поддържат 300 килограмово туловище все пак.

# 92
Ако момичето чете темата, едва ли ще се мотивира  ooooh!

# 93
  • гр.Пловдив
Да,слагат им пръстен в стомаха за намаляване на обема и само с диетата от 1000 калории на ден след това,преди 2 седмици в предаването дамата от 275 стана 116 за 12 месеца #Crazy Shocked #Crazy

# 94
  • гр.Пловдив
Извинявам се за отклонението,просто мен лично ме вдъхнови режима 1000 калории на ден,звучи обнадеждаващо,ще го приложа върху себе си  Mr. Green

# 95

Никак даже.

Затова трябваше да се запази по-дружелюбно отношение, подкрепа и насърчаване.
Казвате, майката дали не се е замислила до момента?

А личния лекар на детето къде е бил?А учителите?
Що се отнася до 40кг деца в първи клас, в нашия випуск не са едно и две.

Ама те виновни ли са?Скастрят се останалите, които им се присмиват /И с право!/, те продължават да се подхилкват, родителите нехаят, а после децата страдат.

Но когато някой е погледнал проблема в очите и се е изправил срещу него с готовност да го пребори, би трябвало малко насърчение и добри съвети да му се дадат, а не да се обезверява още повече.

# 96
  • София
Аз лично съм с впечатление, че повечето от активно пишещите се справяме добре с килограмите.
Усилието да полагаш ежедневни грижи е достойно за уважение и дава легитимност на съветите.
Едно е да се справяш добре с колограмите, друго е да си се борил с наднормено тегло. Има огромна разлика.
Естествено, че има разлика. Не ми е това мисълта.
Моите мисли са простички - човек, който се справя добре със собственото си тегло може да даде легитимен съвет. Защото е полагал системни грижи. Нищо не е природна даденост, а продукт на добро разбиране на собственото тяло и воля.

Още веднъж, момичето е пълничко, но НЕ Е ДЕБЕЛО. Не бъркайте изкривеното схващане на българката, че нормалното тегло е 40 кг,  с реалността.
Не всеки, който не се примирява с килограмите е лош и злобен човек, чиято естетическа мечта е 170 см на 40 кг. Момичето има проблем и дори и да живее в изключително незлоблива среда, ще се чувства по-добре, ако не е 80 кг. Артикулирането на проблем не е злобно занятие на българки с "изкривено схващане" за естетика.

# 97
Извинявам се за отклонението,просто мен лично ме вдъхнови режима 1000 калории на ден,звучи обнадеждаващо,ще го приложа върху себе си  Mr. Green

Искрено се надявам да се шегуваш, защото това е (без извинение) пълна глупост. Ето защо http://www.m.webmd.com/diet/features/estimated-calorie-requirement

Защо смятате, че неяденето след 17:00 ч. е добра идея? Когато човек си легне гладен, не може да спи добре. И се събужда озверял от глад. Много по-разумно е 20-30 ми преди лягане да се хапне нещо, което е богато на фибри, но с малко калории (примерно салата с няколко бадема и едно твърдо сварено яйце).

# 98

Никак даже.

Затова трябваше да се запази по-дружелюбно отношение, подкрепа и насърчаване.

Ако подобно нещо е в състояние да я откаже въобще да започне, представям си какво би станало на първия ден от диетата. Или на втория. Или когато вижда други да си хапват обилно и трябва да се въздържи. Как ще свали 10+ кг без грам воля и мотивация?

Извинявам се за отклонението,просто мен лично ме вдъхнови режима 1000 калории на ден,звучи обнадеждаващо,ще го приложа върху себе си  Mr. Green

Аз го пробвах преди време. Стана точно каквото пише по дебелите книги. Има едно ниво на калориен прием, под което като паднеш, организмът ти решава, че е настъпил катаклизъм, повсеместен глад и трябва със зъби и нокти да се борим за оцеляване. Задейства се спасителният механизъм - организмът минава в режим пестене на енергия, забавя максимално метаблизма и НЕ отслабваш или поне се случва много по-бавно.
Когато почна такава диета, ВИНАГИ на най-късно десетия ден се разболявам от някой циркулиращ вирус, защото ми отслабва критично имунитетът.
И сега идва най-лошото. Като се върна към режим на обичайно хранене, забавеният метаболизъм, настроен да понесе продължителен глад, започва да ме запасява и да ми трупа мазнини, така че експериментът приключва с + 2кг спрямо началото.
С други думи, не е добра идея. Ако ще започваш диета, гледай да намалиш с максимум 600-700 ккалории на ден енергийния прием. Не повече.

# 99
Дай източник, като ще чепкаме въпроса.  Simple Smile  

http://www.dnevnik.bg/detski_dnevnik/2012/09/13/1900087_prof_don … im_na_uchenika_e/ ето например. Професор по хранене и диететика с много успешни режими на хранене, с които не се изпитва глад.   Peace

allana , ако си мислиш, че ти в тази тема даваш само съвети, а не набиваш канчета.... Добрият тон и емпатията вършат чудеса в живота.

Беше с наднормено тегло. Съучениците й я съдираха от подигравки. И ето, тя се "освести" по представите на някои мами тук и взе отслабването си в свои ръце..Докато се оказа в болница на системи, с нарушен тотално цикъл и свалени 45 кг за едно лято... Мерси за подобно пробуждане..

Аз не видях никой да препоръчва такова нещо. А и подигравките от съучениците все едно ги има, сигурна съм. Не сме ние виновни за тези неща и ако замазваме нещата нищо няма да се оправи.
Напротив с лоша и непремерена дума можеш да направиш много лоша услуга на някой. Познавам доста жени, които си ходят с комплексите, че са дебели, все се мъчат да отслабват, нищо че са кожа и кости само защото като тийнове и деца някой им се е подигравал, давал е непоискани съвети и прочие.  Peace Да не говорим за случаи, в които собствените майки подмятат на децата си колко са дебели. Остава рана за цял живот и не води до нищо хубаво.

sophiemmaspencer  няма смисъл да се обяснява на баш-диетоложките, че момичето не е тлъсто. Тук се съди само по собствено тегло и това на каките по списанията. с някакви странни идеали от сорта на -115 за всеки човек.  Crazy

# 100
Напротив с лоша и непремерена дума можеш да направиш много лоша услуга на някой.
За това, че използвах думата дебела ли е цялата драма? Като кажа, че е дебела и тя го прочете, ще пожелае завинаги да си остане такава, вместо да поиска да се промени? И за това ще съм виновна аз?
Ако човек няма желание, мотивация или кураж да направи нещо, много лесно може да си намери каквото си иска оправдание в действията на който си иска друг, страничен човек.
Но ако й бях казала, че си е много добре и няма никаква нужда да отслабва или че като смъкне 4-5 кг най-много, ще е перфектна, щях да я мотивирам веднага да започне  Laughing
Аз не съм по евфемизмите, лъжите и увъртането, казах го вече много пъти. На дъщеря ми всеки ден й потарям, че като не мисли за поставената й задача, а се захване да прави нещо друго, задачата няма да изчезне, нито ще се свърши сама. Такива подходи тип бягство от реалността не водят до целта. Проблемите се решават само като застанеш срещу тях и ги почнеш, а не като си моделираш реалността до степен да спре да ти създава дискомфорт и да започне да ти изглежда приемлива. Никакъв друг съвет не съм способна на дам, защото аз така ги виждам нещата. Или почваш и свършваш работат до край или седиш и се тюхкаш и кършиш ръце. Едното води до решаване на проблема, а другото не, макар да изглежда по-приятно и лесно.

# 101
Цитат
Напротив с лоша и непремерена дума можеш да направиш много лоша услуга на някой. Познавам доста жени, които си ходят с комплексите, че са дебели, все се мъчат да отслабват, нищо че са кожа и кости само защото като тийнове и деца някой им се е подигравал, давал е непоискани съвети и прочие.  Peace Да не говорим за случаи, в които собствените майки подмятат на децата си колко са дебели. Остава рана за цял живот и не води до нищо хубаво.

sophiemmaspencer  няма смисъл да се обяснява на баш-диетоложките, че момичето не е тлъсто. Тук се съди само по собствено тегло и това на каките по списанията. с някакви странни идеали от сорта на -115 за всеки човек.  Crazy

Като махнем анорексичките, кои са тези жени "кожа и кости" които все отслабват? Какво съотношение ръст/тегло за теб е "кожа и кости"?

Тук съвсем не става дума за непоискан съвет, все пак нарочна тема е пусната Grinning

Ако майката не каже на дъщеря си, че е надебеляла, то кой? Съучениците направо ще се подиграват. Може би раната ще е по-малка? Или идеалната мама вика "ух, перфектна си, да не ти пука"?

А според теб колко трябва да тежи тинейджърка на 15? 70 кила на 170 см ли е перфектно за теб?  Shocked

# 102
Погледнах една схема с тегло на деца, като беше посочен минимален, нормален и максимален индекс на телесна маса, свръхтегло и затлъстяване. Познайте данните, които тук дискутираме в коя група попадат. Ръстът и годините също са взети под внимание.
Не мога да разбера какъв е този натиск на затлъстяването да казваме нормалност. Тя не била дебела, а просто висока. Вие като искате се заблуждавайте и си внушавайте каквото ви харесва, но не го изисквайте и от другите.

# 103
  • София
Ей, ама правите се на неразбрали... Посочете поне една потребителка, която да е отрекла факта, че момичето има проблем с теглото. Явно и самото то много добре осъзнава, щом се е замислило за отслабване и е споделило с майка си, дори и това е крачка в правилната посока.  Излишни са обаче многократните натъртвания, че е затлъстяло, че майката не е реагирала адекватно и навременно и т.н.. С какво помагат те? И не става дума за  никакво замазване на проблема и затваряне на очите,  а  за тъкмо обратното. Важното е вече   не толкова как се е стигнало до тук и кой е виновен , проблемът е така или иначе налице, а  как  ще се действа в посока отстраняването му оттук насетне. Не си обяснявам с какво помага многократното повтаряне, че детето е повече от   пълно, че не се вписва в размерите по едикоя си таблица  с индекси и че майката е безотговорна..Назад , Алана,  дадох пример с тези таблици. Имам две дъщери с много близък ръст от 174-175 см. Едната тежи  едва 48 кг, а другата -  53. И двете според тези таблици са с поднормено тегло. Но едната изглежда болезнено  слаба, въпреки, че се храни завидно добре,  докато другата въпреки много близкото тегло  е  с вид на приятно закръглена.. Независимо, че физически е много по-активна. Въпрос е и на конструкция.   Та таблиците не са всичко. Ти как би обяснила тази разлика? И както я има при хора с поднормено според индексите  тегло, така я има и при тези с  наднормено. Хора с  еднакъв ръст и  близки килограми различно изглеждат, различно се чувстват, различна физическа активност имат, а оттам и тонус. ...Едни се чувстват съвсем добре в кожата си , на други допълнителните килограми определено им тежат.  Костна структура, мускулна маса, набитост и т.н оказват влияние и върху теглото, и върху визията на човек, и върху това как се чувства и възприема...Та  в този смисъл достигането на  тегло от дори 65-70 кг би било повече  от сериозен напредък и гоненето на някакви идеали за манекени от 55 кила при този ръст  (определени като граница според таблици пак)  е напълно необосновано.

Последна редакция: пн, 07 апр 2014, 21:43 от пенсионирана русалка

# 104
  • There I was on a July morning
Мисля, че най-добрият вариант във вашия случай е посещение на лекар-диетолог, който ще направи медицински изследвания, ще се запознае с начина на живот на момичето и ще състави подходящ хранителен и двигателен режим за конкретния случай. Имам наблюдение върху мои колежки, които направиха това и имат много добри резултати.

Общи условия

Активация на акаунт