София-ж.к Бъкстон,Борово,Красно село,Павлово

• 112 673
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Здравейте!
Имаме ли в района място, на което продават от наливните парфюми на "Рефан"? Досега не съм ги пробвала. Просто преди време си харесах техен аромат и дойде време да си го купя. Ще се радвам, ако някой ги е пробвал да сподели мнение за трайността на аромата след напръскване. Благодаря предварително на всички, които отговорят!

# 481
# 482
  • София
Взех си Рефан от Пазара на Красно село, номер 126, 2/1 пропорция, около 14 лв ми излезе с тяхно шишенце, при обилно пръскане се усеща доста, трайност при мен около 2 часа, но моята кожа поглъща всичко и освен ако не е нещо от сорта на Адикт, Хипнотик Пойсън и т.н тежки, оригинални парфюми, другите не се усещат, та не съм критерии за трайност : Peace

# 483
  • София
Взех си Рефан от Пазара на Красно село, номер 126, 2/1 пропорция, около 14 лв ми излезе с тяхно шишенце, при обилно пръскане се усеща доста, трайност при мен около 2 часа, но моята кожа поглъща всичко и освен ако не е нещо от сорта на Адикт, Хипнотик Пойсън и т.н тежки, оригинални парфюми, другите не се усещат, та не съм критерии за трайност : Peace

Благодаря! Ще чакам още коментари, ако някой реши. То и върху мен не траят много-много ароматите, така че ми беше полезно инфото, което споделяш.   bouquet

# 484
  • София
Много съм отнесена. Къде на пазара го продават?

# 485
  • София
При градинката с люлката,зад дългия блок с хубавите маслини Реджина,който пък се вижда от този ъгъл с месарския магазин "Партньори".Дано стана ясно Blush, там са Рефан, млекарница,магазин за дрехи, сладкарница...

# 486
  • София
Момичета, опитвам да се ориентирам в ситуацията с детските ясли в района.
В кои ОДЗ-та има такива групи, много ли е проблемен приемът? Има ли самостоятелна ясла някъде?
101 защо има ли яслена група и някой ползва ли ги? Само частна ясла знам, че е Цветенце, има ли някой, чието детенце е там?
Много въпроси, но и материята ми е много сложна още Simple Smile Благодаря предварително! Simple Smile

# 487
Satten, държавните заведения са ЦДЯ, ОДЗ или ЦДГ. За теб в момента вършат работа ЦДЯ (целодневна детска ясла) и ОДЗ (обединено детско заведение - ясла и градина в едно).

За частните ясли и градини - трябва да питаш във всяка по отделно от каква възраст приемат деца. Но не вярвам където и да е да те върнат. В държавните има класирания на лотариен принцип. Там е доста по-трудно  Rolling Eyes

# 488
Влез сайта, районите са добре разграничени. В община Витоша е зле положението, в община Красно село има повече места. Много зависи къде сте точно.

# 489
  • София
При градинката с люлката,зад дългия блок с хубавите маслини Реджина,който пък се вижда от този ъгъл с месарския магазин "Партньори".Дано стана ясно Blush, там са Рефан, млекарница,магазин за дрехи, сладкарница...

Мисля, че се сещам за площадката и дългия блок. Значи, ще намеря и магазинчето. Благодаря!  Hug

# 490
  • София
Момичета, опитвам да се ориентирам в ситуацията с детските ясли в района.
В кои ОДЗ-та има такива групи, много ли е проблемен приемът? Има ли самостоятелна ясла някъде?
101 защо има ли яслена група и някой ползва ли ги? Само частна ясла знам, че е Цветенце, има ли някой, чието детенце е там?
Много въпроси, но и материята ми е много сложна още Simple Smile Благодаря предварително! Simple Smile
"101 Защо" нямат яслена група, започват от 1-ва група за детска градина (над 3г.).

Самостоятелна държавна ясла май няма в района (или поне нямаше като търсех за сина ми навремето). Тогава бях харесала "Цветенце", но нямаше свободни места.

# 491
  • ту тук, ту там
И мен ме вълнува въпросът с детските градини. От догодина вече (синът ми ще стане на 5 през април) ДГ за детето е задължителна, а аз никога не съм се интересувала, как става кандидатстването! Време ли е вече? Коя е първата стъпка, която трябва да направя? Отдавна се чудя, къде да задам този въпрос, и сега се възползвам, че се повдигна темата!

# 492
  • София
Соник, имаш ли идея за таксите на Цветенце и колко деца са? Какво беше вашето решение, все пак? Simple Smile

Може ли някой да ми обясни какво е класиране на лотариен принцип?

# 493
  • София
Таксата беше около 530 лв с храната, но това беше преди почти 5г. Нашето решение се оказа детегледачка - по неволя прибягнахме до него, но случихме на страхотна жена и сега пак мисля така да процедирам с малката докато не стигне градинска възраст.

Класирането на лотариен принцип се получава, когато за едно място в градината се борят повече деца с еднакъв брой точки отколкото са обявените места (напр. има 10 свободни места и 30 деца с 8.1 точки). Всяко от тези деца получава автоматичен номер и 10-те деца с най-малки номера биват приети.

# 494
  • София
Соник, много благодаря за информацията!
В крайна сметка все повече клоним към това решение и ние Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт