Отговори
# 285
 Привет! wavey

Има ли още свободни места в лит. кръжока, че да скачам и аз при вас да празнуваме заедно.
Ако ме приемете, де. Ще се подмажа с една китка.

В Турция пък днес празнували ден за защита на децата.
Къванч го е написал в своя инстаграм :

Тatkvnc: 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramımız kutlu olsun...

Скрит текст:

Г. Филипова, Миме, много благодаря за удоволствието, което ни доставяте с труда си.  Hug Hug

Нервакова, приятно изкарване в Истанбул. Завиждам ти благородно, макар че в началото на месеца се върнах оттам. Дано не са прецъфтяли лалетата. Късмет в мисията и ще чакаме разказ и фотки.

Не ми се вярва снимките да са в хотел Пера Палас, но знае ли човек.

Ето тук прочетох доста интересни неща за него. Направи ми впечатление,че любимата ми Агата Кристи е написала част от романа си "Убийство в Ориент експрес"  по време на престоя си в него.

http://www.webcafe.bg/id_911805910

А тук може да се направи виртуална разходка из хотела.

https://www.youtube.com/watch?v=s5or8KZpTp8

Вале, някъде прочетох, К и Ш оглавява класацията в социалните мрежи като
най-обсъждан сериал.
Не съм фен на социалните мрежи и нямам представа по какъв механизъм е изчислен този резултат,  но както коментира и една руска дружка, не мога да разбера как така никой не го гледа този сериал, а в същото време всяка седмица е най-обсъждан. Или може би сериалът се гледа повече в чужбина, знам ли. Дали пък не се отчитат в нея гледанията на сериите в интернет. newsm78 newsm78 newsm78

Снощи като гледах фрагмана и някак си ми се видяха много спокойни нашите герои след всичко, което преживяха в миналата серия. Дали пък няма някакъв скок във времето и това да е примерно след няколко месеца, когато са се установили и са си стъпили на краката?

Я да ви дам една загадка. Това усмихнато момиченце познавате ли го?

Хубава вечер на всички!

# 286
Дъга,  Hug ти си винаги добре дошла !  newsm51

А тази малка сладурка, е Фарах, нали ?

Няма как да снимат в истинския Пера палас, мястото не е особено подходящо, изобщо няма да могат да работят . Статистите Laughing ще са повече от актьорите и масовката !  Laughing

Затова и направиха цялата улица като декор, барабар с ретро-трамвайчика. А хотелът, в който ще отседнат, се казва “Шереф“ - дали е случайно избрано името, как мислите ?

Скрит текст:
- Мамо, нали и татко си има родители?
- Да.
- А те защо са го оставили на нас да го гледаме?

Joy Joy Joy Joy Joy

# 287
  • София
Не съм фен на социалните мрежи и нямам представа по какъв механизъм е изчислен този резултат,  но както коментира и една руска дружка, не мога да разбера как така никой не го гледа този сериал, а в същото време всяка седмица е най-обсъждан.

Всичко е в изкривената им рейтинг система. Това и преди го бях писала, Турция е близо 70 млн., а рейтинга на телевизионните им продукции се отчита само от 2500 домакинства. Като голяма част от онези машинки, се намират в семейства и в квартали, където предпочитат сериали от типа на "Опасни улици", "Великолепният век", "Карагюл" и т.н. еднакви сериали. Различните като този, като Кайъп, които следях аз, като Ашк, като Убийство, са гледани, но не са или по-скоро не са достатъчно гледани от онези, от които зависи въпросният рейтинг.  Wink
Това го знам от туит на сценаристката на Интикам. Ето го и него, слагам го за всеки случай  Wink

N. Evren Şit Erdik ‏@NuranEvrenSit  Jan 28
Keşke 2500 adet makine bütün Türkiye'nin dizi zevkini belirlemeseydi, güzel bir dizi daha #kayıp olmasaydı.Emeği geçenlerin ellerine sağlık!

И още един, които видях чак сега, по въпроса с рейтинга и гледането в интернет.

N. Evren Şit Erdik ‏@NuranEvrenSit  Jan 28
İnternette her bölüm 350.000 kişinin izlediği dizi, 2500 reyting deneği izlemiyor diye yayından kalkıyorsa; reklamveren bi durup düşünsün...

Няма какво да коментирам, не си ли променят рейтинг системата, много и то добри сериали, които претендират за нещо качествено и различно от всичко останало, ще продължават да падат от екран.

# 288
bye Привет   bye

HugЕпизода 6 като торент  Hug

bouquet  Благодаря на Гери за превода на епизода   bouquet

http://asi-bg.net/details.php?id=12041

Hug Приятно гледане!  Hug

Ето и линковете за онлайн

http://vbox7.com/play:2409b7a67f
http://vbox7.com/play:4cfc39b2f6
http://vbox7.com/play:b8b30f3638

Момичета, благодаря ви за превода!  newsm51 Искам да попитам дали ще качите преведената серия в you tubePraynig

Благодаря на Дъга за превода на фрагмана! newsm51

Невракова, лек път и приятно изкарване!

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 00:13 от sinq laguna

# 289

Hug Колко станаха точките до тук? Ей такъв злодей искам да гледам. Многопластов, провокативен, интересен...

Hug За мен, Петро е положителния герой. Приемам го за човек на дълга и дадената дума. Пое отговорност пред семейството на Шура, Спаси я при самоубийството, спаси и Курт, не го предаде на болшевиките, въпреки, че не беше сигурен, че е убит,   сега ще спаси и Джелил от разпад. Голяма работа като гръмна  един, двама по време на Гражданска война. Беше въпрос на живот и смърт.  В Курт не мога да видя никакви мъжки качества.

# 290

Щастлива Шура, сериозен Курт.

# 291

Hug Колко станаха точките до тук? Ей такъв злодей искам да гледам. Многопластов, провокативен, интересен...

Hug За мен, Петро е положителния герой. Приемам го за човек на дълга и дадената дума. Пое отговорност пред семейството на Шура, Спаси я при самоубийството, спаси и Курт, не го предаде на болшевиките, въпреки, че не беше сигурен, че е убит,   сега ще спаси и Джелил от разпад. Голяма работа като гръмна  един, двама по време на Гражданска война. Беше въпрос на живот и смърт.  В Курт не мога да видя никакви мъжки качества.

Hug Дафне , на Петро целта му  бе да убие Курт. Верно, че каза на болшевиките, че е мъртъв без да знае дали Курт е такъв, но пък за сметка на това предаде Джалил, Миша и натвори още един куп гадости. Добре, че мерникът му не се оказа точен и не успя да уцели Сеит. За мен той е различен единствено с Шура.  Ще го видим какви ще ги натвори в Истамбул. Има интересно интервю на Биркан за героя му. Четох при рускините.

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 00:14 от sinq laguna

# 292

Щастлива Шура, сериозен Курт.
Hug Не разбирам какво толкова се е разсмяла. Хората ги мислят за семейство,  изобщо не й пука. В анонса пишеше, че ще учудят махалата с нетипичното си поведение. Никакви намерения да узаконяват връзката си. Не преживяват много и смъртта от миналата серия, както и носталгията по Родината. Тук ще ни е спокойно, казва Курт. Ами какво ти пречи да се ожениш...
Искам да видя физиономията му, когато баронесата го засече да разнася мръсните чаршафи по Истанбул. Нали има кабаре, все  трябва някъде да се перат . И кой, мислиш, че ще е доставчика - Курт,разбира се Joy

# 293
Да си допълня за образа на Курт. За мен допусна редица грешки, които ще плаща вероятно с лихвите. Първата от тях е постъпката с Перто. Сдоби се с враг без много , много да му мисли. Вече писах за това преди. Нищо, ама нищо не оправдава саморазправата. Вероятно е смятал, че постъпва правилно, като приятел. Обаче не си даде сметка какво ще коства това на Петро. Те са военни и би трябвало да си дават сметка, за това какво значи едно такова принудително сваляне на униформата, имайки предвид, какво точно е значела тя в онези времена. Беше много интересен един разговор между двамата. Курт каза на Петро, че се надява всичко да бъде забравено и да няма недоизказани неща между тях, а Петро отвърна тихо , като на себе си, че Сеит знае много добре, че той не е в състояние да забрави случая.

# 294

Hug Не разбирам какво толкова се е разсмяла. Хората ги мислят за семейство,  изобщо не й пука. В анонса пишеше, че ще учудят махалата с нетипичното си поведение. Никакви намерения да узаконяват връзката си. Не преживяват много и смъртта от миналата серия, както и носталгията по Родината. Тук ще ни е спокойно, казва Курт. Ами какво ти пречи да се ожениш...
Искам да видя физиономията му, когато баронесата го засече да разнася мръсните чаршафи по Истанбул. Нали има кабаре, все  трябва някъде да се перат . И кой, мислиш, че ще е доставчика - Курт,разбира се Joy

Може да има скок във времето, както някое от момичета е писало днес. Наистина не е нормално след цялата тази сеч да е така щастлива.
Може пък да ги оженят.  Praynig Аз много искам да не карат по книгата в това отношение.

но пък за сметка на това предаде Джалил, Миша и натвори още един куп гадости. Добре, че мерникът му не се оказа точен и не успя да уцели Сеит. За мен той е различен единствено с Шура.  Ще го видим какви ще ги натвори в Истамбул. .
Hug Лагуни, като видях по/късно колко е точен мерника му, съмнявам се, че ако е искал да убие Курт, нямаше да го уцели.
Стреля от злоба и безсилие в краката им. Само ги подплаши.

За мен си стреля и то с яснта цел да го улучи. После Джалил нали му се ядосваше и той почти си каза истината за случая с погрешно застреляното войниче...Сеит замаза положението. newsm78 Беше интересна сцена. Имах чувството, че Петро нямаше нищо против да си каже какво е станало. newsm78

Последна редакция: чт, 24 апр 2014, 00:56 от sinq laguna

# 295
Макар много да ми е тъпо, че изтрепаха толкова много народ, се надавам, че на госпожа Едже няма да и хрумне "гениалната" идея да възкресява мъртви. Според мен Миша и Осман ги похарчиха ей така за по- голямата драма, напълно излишно, но и не искам вече да възкръсват. Ще ми дойде в много повече.

# 296
Добро утро. Hug Hug Hug

Като Петро е мъж на честта, защо не се предаде сам и не каза, че не е в състояние да живее с този срам? Peace

Хубав ден.  bouquet

# 297
Добро утро. Hug Hug Hug

Като Петро е мъж на честта, защо не се предаде сам и не каза, че не е в състояние да живее с този срам? Peace

Хубав ден.  bouquet

Добро утро на всички Heart Eyes Hug

Напълно подкрепям newsm10 Петро действа подмолно и лицемерно. Няма кураж да застане срещу Сеит очи в очи и да му каже, че го мрази, че не е постъпил правилно и т.н, а продължава да му се прави на приятел и да се опитва да го унищожи, а също и го накара да страда. Аз на такъв човек освен подлец не знам как по друг начин се казва newsm78 Дори собственият му баща се отказа от него Peace А и когато стреля в гръб в Осман, когато много добре го видя, даже го преследва до брега, само от страх да не го издаде пред Сеит, това как може да се оправдае #Crazy Нямам думи направо и даже много време му отделям Peace

Иначе и аз чакам с нетърпение истанбулския период Simple Smile Благодаря за снимките, преводите и всичко, което публикувате  bouquet

# 298
# 299
Аз не пиша хубаво и увлекателно,но пък искам да споделя моите усещания от серияла.За съжаление  не им разбирам и чакам да го преведат (Още един път огромни благодарности на момичетата за труда) newsm51 така ще си споделям малко късно когато вече всичко е обсъдено, но пък и не ми се учи турски  Cryна тия години.
В тази последна серия аз видях един много силен Сеит,силен като мъж,като годеник,като син и като брат и не на последно място като войник.Защити първо любимата си пред семейството,а даже и в днешно време когато сме по освободени мъжете рядко го правят.Много ми хареса играта на Къванч ей как само с поглед ме убеди,че обича Шура какви убедителни очи има. #CrazyПосле отиде да помага на семейството си въпреки,че мама и тати колко пъти го гониха любимия син, и то само с един пистолет.Османчо много ме ядоса къде хукна из горите ,дано оживее и разкаже за мръсотиите на Петро ама едва ли.Ах този Петро как хубаво лъже и маже наред нема мои нема твои всички под ножа/пистолета
Малко не ми стана ясно как Шура попадна в лодката и къде оставиха трупа на Татя, и как Джалил се оказа при нея,и това бебе на Махмуд много възпитано не реве като стрелят покрай него.  
В крайна сметка доста висока цена трябваше да заплатят за любовта си Сеит и Шура ,до тук

Хубав ден макар и дъждовен newsm10

Общи условия

Активация на акаунт