НВ-ВМХ, част 77

• 39 720
  • 720
  •   1
Отговори
# 90
Дандулина, ако е ял някакви зелении - салати, пресен лук, краставици, спанак...може да го е заболяла и жлъчката. Но така описано не ми изглежда добре, бягайте по доктори, мисля, че и хирург  трябва да го види.
Асос, гледах ти менюто тези дни, направо си желязна с толкова малко храна  Simple Smile
Кам,браво, ти май ще си рекордьорка по свалени обиколки.

Доволна съм и съм решила веднъж месечно - по пълнолуние да правя такъв тридневен фаст.
Солима, по повод твоето решение, ще ти цитирам Шоки  Peace

И всъщност мнението ми за всякакви видове фастове - и Аткинсовия, и факир - е, че трябва да се ползват само в случай на много продължителен застой след наистина много стриктно хранене поне за няколко месеца, но без резултат по отношение нито на мерките, нито на килограмите. И говоря за наистина сериозни случаи, примерно да сте били 150 кг, да сте слезли на 120 и да не мърдате оттам поне 3-4 месеца въпреки много изчистеното хранене. Иначе ми се струва, че е безсмислен стрес за организма, ако става въпрос да кажем за последните 2-3 кг при вече нормално или ниско тегло. Но всеки си знае. Peace

Не искам да ви критикувам, нямах предвид това Hug А просто имах предвид, че човек трябва да мисли за здравето си най-напред, а ми се струва, че много често се търсят "преки пътища" на всяка цена, независимо какви биха могли да бъдат последствията. И една иначе добра идея (тази за фаста) се изражда до поредната диета. Rolling Eyes

А иначе ми е ясно, че всеки си има определена представа как иска да изглежда или примерно след като преди се е харесал някак, а после е качил някакви килограми през зимата, иска да си се върне на стартовата позиция. Разбирам, но все пак имайте едно наум, че тялото помни и не прощава грешките ни Hug (макар че наистина този тип фаст все пак е значително по-здравословен от плодуването например).

При жените фастенето (цикличното хранене), ако се практикува редовно, често води до нарушения на цикъла и други проблеми Peace Така че трябва да се внимава.

# 91
Изтървах миналата тема(нямах интернет) и се записвам чак сега  Hug

Закъснява ми с повече от седмица(два месеца съм на режима).  Confused
Инак се опъпчих малко, имаше го и глада за въглехидрати(хапвах си банани и чет. шок. 85%) и нищо.
Това нормално ли е според вас?

Възможно ли е да приемаш твърде малко калории? Мазнините засищат за дълго време и понякога човек без да се усети приема по-малко храна, докато свикне.
А преди как ти беше цикъла? Възможно ли е преди да е бил редовен, но твърде чест или дълъг (примерно на 20 или над 30 дни), а сега да се приеме, че се нормализира?

За съжаление си хапвам доста стабилно и мазно,  даже повече от колкото трябва. И от плодове не се лишавам.Оливам се с бананите напоследък( по три на ден, но все пак по-добре от ориз и картофи), за това съм решила никакви плодове, че без едно мога, ама само с едно не. И сега красивата ми купа за плодове стои празна и тъжна  Laughing
По принцип цикъла от три месеца насам се удължи, кървенето е нормално, продължителността на кървенето също. Даже и този месец очаквах закъснение с 1-2 дена, но чак седмица...не знам  Rolling Eyes Много завиждам на жените, които всеки месец им идва на една и съща дата,  и около един и същ час.
Миналата година, май месец имах закъснение с цели две седмици, но тогава си бях наистина под много голям стрес.

# 92
Джия, бананите са кажи-речи като ориза и картофите Wink Кое им е по-добре според теб? Напротив, дори са по-лош избор, защото ти поддържат желанието за сладко.

А за цикъла се успокой, сигурно не е нещо сериозно. Аз бих изчакала да видя как ще бъде и следващият - ако и той закъснее, тогава вече търси причината.

# 93
  • София
LemyHug
Накара ме да се замисля!
Благодаря и на Шоки за ценните напътствия, макар че често ги забравям  Embarassed

# 94
Шоки   Laughing и аз не знам как така гърци агнешшко не ядат newsm78. Кой ги знае и те какви модели са. Наши приятели целогоддишно ни питат за агне за Гергьовден. Като взема, никой не близва. На всеки гадно му било, лоесто, миришело. И от няколко години не вземам повече. То като ще е за снимката само  Wink....Яжте си питките, пък агнешко вземам само за нас с бързия метаболизъм.

Уаспи   Heart Eyes за съденето и аз не знам  как не се е намерил още никой да ги осъди още. Като ги знам тука как за всяко нещо се съдят (за това на чашите за кафе писали да внимаваш, че вътре горещо има Joy). Явно са си оставили вратички, кой ги знае да могат да продават всичко. Но голяма спекулация и наглост определено цари там. Айде което е органик ясно, че е скъпо, ама и на това дето не е органик и на него лепната цена като за органик  #2gunfire (напр. 1 органик банан $1, другия дето не е органик и той толкоз и той с цена за единица бройка). И такива патици като мен купуват мислейки че магазина е за органик стока само Embarassed......

Ками страхотен резултат   bouquet. Поздравления всъщност на всички за постигнатото  bouquet. Ей ще ме накарате да се пробвам и аз ама де да видим. Мотиваторки такива Heart Eyes. Верно всички от крака сте смъкнали, а аз май само от там искам да смъкна newsm78.

Solima майонезата я правя с пасатор, не на ръка. Може и на ръка да става, но нямам време да се забелосвам толкова. (а на Оф Краса като нищо ѝ подарявам дрешки, ама не ще да даде снимка, да видя размера. Всеки път като отворим дума за снимка и изчезва за няколко месеца Joy)

Alma за салатите сме говорили и преди. Същата съм. Не ги ща изобщо защото после ми е тежко, подута, задържала вода и т.н. гадории. Свела съм ги по 100гр най-много зелените, а домати – до половин на закуска само. Абе с една дума факирствам си непланувано.

Joy-ka  Heart Eyes от който и органик магазин да купуваш, гледай баркода на плодовете и зеленчуците – само с 9 са органик, с 4 са конвенционални, с 3 и 8 ГМО. Във въпросните магазини се продава смесица от всичко, което и аз не знаех. За другата стока нямам и идея как се проверява каква е. За списък с храните за детето с удовлоствие ще ти го пратя на лични, като естесвено можеш да добавяш според вкуса на твоите деца. Нашия списък е съобразен да не ни се подиграват другите деца на баницата примерно та за това е по-изчанчен. Но ако вие нямате такива проблеми, можеш да го обогатиш доста.

Джия аз съм от тези дето си знаят цикъла даже и в колко часа ще ми цъфне, но какво от това – нито болките са ми по-малко, нито цялостното неразположение, пък за болки по време на овулация да не ти говоря.

# 95
Да, наистина поддържат желанието за сладко, но като ти се яде сладко по-добре банани отколкото сладки боклуци. По-добър избор са откъм хранителни вещества.

Вики, сефте чувам за болки по-време на овулация. Да не говорим, че изобщо не знам и не усещам кога съм в овулация, ако изобщо имам такава.  Tired Embarassed

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 18:48 от Джия

# 96
Ооо Джия такава гадост е при мен това през овулацията и лошото е, че болкоуспокояващите не помагат там.  Докато не си мине от самосебеси нищо не помага.

# 97
  • Vildbjerg,DK
Аз съм със бърз въпрос ( отново ) - на супите застройките със заквасена сметана ли ги правите или с течна?

# 98
Не е толкова страшно, но има проблем:  разместен стомах, храната се връща по хранопровода, силно възпален пикочен мехур..на антибиотик е и пробиотици.
Успокоихме се, мислихме страшни неща.

# 99
Dandulin-ка  Hug 

Е от какво тоя стомах разместен бе. Много странно. Иначе то май всичко си е страшничко. Аз като се знам как от един гастрит повръщах само при вида на някои храни. Едно на ръка болките дето ме превземаха и в почивките на работа ходех в колата да лежа.
Радвам се че състоянието на съпругът ти е приемливо и вярвам, че скоро ще се почувства добре.

# 100
Ох да има и гастрит, ще се оправи слава богу.

# 101
Вики   Hug

Момичета за проблеми при овулация болки и т.н масло от вечерна иглика и достатъчно магнезий. Мен лично това ме отърва преди имах ужасни болки, все едно ще ми идва.
Ако суплементирам добре нямам болки ни при цикъл ни при овулация. За мене си съм забелязала тия двете добавки, може да има и още.

При нас има агнешко целогодишно, не знам колко е агне ама е вкъсно, крехко и става бързо, на 2 седмици веднъж взимам задължително. Понякога забравям или импровизирам ,например миналата седмица вместо агнешко взех заек, ама го продават както си е одран и изчистен с главата, очите и зъбите даже и децата като го видяха отказаха да го ядът, мъжът ми пък каза че не му харесва, аз ядох 3 дена заек и накрая го доизхвърлих, а беше бая скъп  #2gunfire  Преди същата работа с падпадъците, никои не яде, сега последно експериментирам с патка и ако пак не мине номера си минавам на старата схема пиле-риба-прасе-теле-агне , като най-вече прасе Mr. Green

Весели празници!

# 102
Joya дай марка на таз иглика. Пробвала съм най- различни нищо не помага. Вече 3 години я пия. А едни скъпи си купувам $20 буркана. И тъкмо викам че ще я зарежа и нея вече.

# 103
  • В Балкана
vici75, не ме питаш, ама аз да си кажа.  Laughing Пия тази иглика - http://www.iherb.com/American-Health-Royal-Brittany-Evening-Prim … ftgels-Each/20478 По една таблетка на ден. Като към края на опаковката, започвам да пия през ден. После си правя малка почивка - 10-15 дни (случвало се и два месеца) и пак продължавам. Така съм преценила за себе си.
И аз, като joya, мога само хубави неща да кажа за игликата! При мен проблемите не са толкова свързани с болките по време на овулация или МЦ, но е факт че тогава не изпитвам никакъв дискомфорт.

Фастещата група, отчита добри резултати! Браво!!   bouquet
Умната от неделя нататък. Някой да не се хлъзне по козунаците.  Laughing

И аз не харесвам заек. Много ми е сухо месото. Мога да го ям, ако е на манджа. Обаче не ям нищо друго от манджата, защото не съм любител на манджите.  Имам в камерата останали заешки парчета (домашни). Някой ако знае рецепта или има идея, дали само метнати на фурна (с много масло, може би малко бяло вино и някакви подправки), ще стане по-сочно месото, може да сподели.

# 104
Аз съм нощна. ...едва гледам вече и детето ще е вкъщи, няма да спя и ще пътуваме оф Sick
Аз само да ви пожелая весели празници  bouquet
Дано софрите не ме изкушат...ах тези козунаци Blush

Общи условия

Активация на акаунт