Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 810
  • 732
  •   1
Отговори
# 375
Родилните контракции са супер гадни - аз имах тамън такива и затова се шашнах - поне при мен почват като срязване на ниво яйчници, от там болката тръгва в две посоки - едната е нагоре към корема със стягане , с другата е към опашната кост ( струва ти се че ще акаш все едно ) .Мали това подуване в основата на срамните устни не спада чак почвам да се плаша-според мъжа ми не е много, но на мен ми се струва огромно- очите на страха са като лупа Simple Smile

Да се включа и аз в темата за вманиачените майки- аз не си падам по това по цял ден да си обясняваме какъв цвят е акото и колко е изяло бебето и затова и не намерих много майки от квартала с които да се сприятеля- тези жени бяха напълно откачили на тема пюрета и т.н. и смениш ли темата те гледаха лошо  Joy Joy Joy Joy Joy

Мар белла и аз имам апарат на омрон - точни са - аз бих повярвала на него.

# 376
По принцип може да се пие и друго освен парацетамол, аз имам също хлавоболие и си го лекувам, но всеки сам си преценява.

# 377
Аз също не съм привърженичка на разговорите само за бебето и раждането и т.н. Но забелязвам, че в повечето случай хората около мен започват разговора. Даже наскоро ми се случи да си говоря за това с трима колеги(мъже) в университета, доста странно  Grinning Но иначе забелязвам, че когато не се говори много на тази тема около мен, направо забравям, че съм бременна и се чувствам нормална   Embarassed и енергична  Party

# 378
Благодаря ви, момичета  Hug
Не знам какво да мисля. Сега пак мерих - със стария механичен апарат показа първия път 140 на 70, а втория 120 на 70. Новият е електронен на Омрон, уж ги дават много добри, 2 пъти ми показа сега 110 на 70, което си ми е обичайното кръвно. Луда работа.

Mar_bella ,

аз бих ти препоръчала едно измерване, което не е с апарат, но е много точно. Ти, ако решиш го пробвай.
Необходими са ти: шивашки метър, конец и венчална халка (не знам дали става и с друго злато, майка ми ползва халка), а също и човек, който да ти помогне.
Полагаш ръката на нивото на сърцето, не да виси във въздуха, обърната с дланта към тавана. На китката, където ти е пулсът, се полага шив.метър като в основата до пулса е нулата на метъра, разпъваш нагоре метъра до свивката на лакътя и с другата си ръка прикрепяш да не пада. Другият човек промушва халката през конеца, дълъг около 50 см и на ниво от 2, 3 см над метъра/ръката ти започва бавно да движи в посока от пулса ти към свивката на ръката, но бавно. Преди това трябва да е успокоил халката с конеца да не се шава насам натам. Като движи бавно от пулса ти нагоре, на долната граница на кръвното ти налягане, халката започва като махало на стенен часовник да се клати наляво надясно, там задържа за няколко секунди, за да се уверите, примерно, ако е на 7 от метъра, долна граница ти е 70,  после продължава с конеца нагоре, на второто такова залюляване на халката е горната граница на кръвното ти, да кажем ако е на 10 от метъра, горна граница ти е 100.
Изглежда сложно, но не е, отнема 5 мин. Ти си прецени.

# 379
  • Ямбол
Mar_bella за кръвно най-вярно си е на апаратче,но аз като човек,който често сваля кръвно ( преди бременността бях 90/60 в нормално състояние ) ,когато ми паднеше освен главоболие,сърцебиене имах и голяма слабост,все едно ще заспа,нямах сили,а когато вдигнах пак главоболие,сърцебиене,вълни и превъзбуда,без слабост. Ако това те ориентира.
Mama_sancho всичко ще се оправи,но си права,че на страха очите са големи,а явно в този етап всички сме с такива ''очи'' Simple Smile .
За групичката и аз се присъединявам,а и ще съм от майките с количка и куче за нея Simple Smile .Милия усеща,че нещо има и е все отгоре ми,голяма любов,голямо чудо  Heart Eyes

# 380
Добро утро,мами, тук съм си аз, лежа, няма промяна, чакам 29.4 за консултация и да ме гледат шийки мийки  ooooh!. Много съм стресната, негативна, ревлива и затова не пиша. През фейсбук минавам поглеждам само и се моля за талисманчетата.  newsm17

# 381
  • Там някъде
Добро утро, мамчета! За темите бебета и раждане - нямам идея защо така им действа на хората като видят бременна, но аз лично се дразня.... Първо, че сульо и пульо правят всякакви опити да ми пипат, галят, милват и т.н. корема (които опити аз рязко спирам- даже съм груба на моменти). За близки хора, приятели няма проблем - даже ми е приятно, обаче - хора, с които съм на здравей-здрасти ми идват малко в повече. Корема ми не е обществена собственост  Naughty И не зная защо същите тези жени много държат да ми обяснят с най-големи подробности как е минало при тях раждането - ама че се било случило преди 30 години няма значение. Важното е да се опитат да ми разкажат в най-големи подробности - е, резултата е, че пак трябва да съм груба, а на мен това не ми е специалитет. Като се наложи обаче ставам Twisted Evil Имам приятелки, които също са бременни и в интерес на истината това не ни е основна тема на разговор (не, че не говорим за бебета) и ми е адски приятно да съм с тях  Heart Eyes
Sweetpie, роклята е разкошна!!!

# 382
Добро утро момичета кокичета Simple Smile

Как сте днес - аз съм малко по-добре - струва ми се поспаднало , но пък щипе - направо не е истина Sad Ама ще мине да ми е за урок - да не ползвам всякаква тоал хартия - вече като ходя ще си нося от моите най-обикновенни носни кърпички  Naughty

Иначе контракции не съм имала - две пристягания и това  е - дано всичко е наред - продължавам с лежането - майка ми ще идва днес следобед да видим малкия ще се навие ли да излезе с нея- не иска да излиза защото го е страх че ако тръгне с нея аз през това време ще вляза в болница - понеже сме му обяснили че като зараждам тя ще дойде у нас да го гледа и той вчера ми каза" Няма да излизам с баба защото ако изляза ти ще отидеш в болница и няма да се върнеш "- мали обяснявах че няма да отида, че като тръгна ще му кажа и ще се върна после и че няма страшно ама на- горкото си има страх.

Добро утро,мами, тук съм си аз, лежа, няма промяна, чакам 29.4 за консултация и да ме гледат шийки мийки  ooooh!. Много съм стресната, негативна, ревлива и затова не пиша. През фейсбук минавам поглеждам само и се моля за талисманчетата.  newsm17

Ох миличка недей така - и аз съм се постреснала и лежа - давай го по-позитивно доколкото можеш.

Днес сутринта мъжа ми ми вика дай пари ( че аз се разправям с финансите и кои каквото изкарва го събираме и аз го мятам по сметка и после тегля и като му трябват ми казва и аз водя сметка колко сме изхарчили и колко ни остават да знаем да стягаме ли гащите Simple Smile) и отварям аз портмонето и оп - кьорав лев няма леле като се изпраших - е имах едни други пари и му ги дадох, но 60 лв ми ги нямаше леле като се ушашках и малкия ми вика " мамо не се притеснявай пак че ще вземе да трябва да те вземат докторите в болница" леле разби ме това дете. Е намерих ги в едни дънки - иди разбери защо съм ги сложила там като аз плащам само с карта ама на.Та казвам да послушаме детето и да не се притесняваме излишно и да се настроим максимално позитивно.

Някой ме беше питал за бъгиборда - да нищо  не стана - търга свърши на 40 евро - има го за 65 евро нов - няма смисъл просто.  Сега продължавам да се оглеждам и ако не намеря по-евтино ще купя този от 65 евра.

# 383
Добро утро момичета,
последните дни само набързо влизам да се осведомя кой как е и до там. Ние сме пак ваканция, мъжете де, аз вече съм болнични и е лудница в нас Crazy
sweetpie, роклята е суперска Heart Eyes
И аз с първата бременност си казвах че няма да съм като ония сектантки дето само са завират по кьошетата на парковете и с неприкрит фетишизъм си говорят за съдържание на памперси и правят състезания за прекарано време на цукалото, но нещата много се променят когато ТО, дългоочакваното бебе стане част и впоследствие смисъл на ежедневието ни. Разбира се, редно е мамите да запазим елементарен интерес към "нашите си" работи, мисли и интереси, но до навършване на около 2 години на отрочето, мама е тази която се вълнува заедно с него от всеки успех в гърнето, всяка изядена лъжичка пюре и всяко ново зъбче (това последното просто става идея фикс след първото зъбче, като посттравматичен стрес Laughing) и всички тези неща НАИСТИНА изместват ВСИЧКО друго.
Евала на тези които успяват да забравят че освен майки, чиито дрехи са покрити с непритеснителни петна от бебешко повърнато са и всичко онова, което са били преди деветте месеца
Пожелавам на всички с оплаквания да им минават бързо неразположенията и нека всички вярваме че малката Кати ще се възстанови много по-бързо след прословутия 23.04

# 384
  • Пловдив
Добър ден!

Бяхме на преглед. Закрепено е положението. Даже каналът се е затворил и ми измериха 3 см шийката. Кортикостероидът ще го бием при нужда. На 10.05 съм на третата ФМ и по-рано няма да ходя на преглед, само при нужда. Натискам дивана.

Стискам палчета за талисманчетата ни  Praynig. Аз не пиша във фейса и чакам тук за новини.

Лек ден и без притеснения!

# 385
  • Пловдив
Добро утро.Чайче?

Пивал,много хубави новини.Все така и накрая да родиш на термин  Hug

Кураж на Мини Мони

petya_petya,много интересен начин за измерване на кръвно

# 386
  • Варна
Браво, pival, радвам се, че си по-добре.
При коремни болки и контракции явно лежането наистина е най-доброто средство.
Аз в неделя малко се бях преуморила и на всичко отгоре с една къса блуза (че за домашни дрехи за бременни пари не ми се дават) и явно настинах ли какво, вечерта като легнах се започна със зверски болки в кръста и като менструални в корема. Много се изплаших. На другия ден целия нош-па и лежане и ми помина. Забелязах и нещо друго много странно, на което не мога да му намеря логиката. Вече най-малко 3 пъти болките в кръста ми минават с чай от мента  newsm78 и то още с първата чаша. Може би самите болки ирадират към кръста от корема и затова, когато чаят ми успокои корема ми минава и кръста. Това е единствената логика, която ми хрумва.

За кръвното, petya_petya, интересен метод наистина. Днес пак дават разлики апаратите, но поне горната граница не е над 120. Мама Сънчо, Омрон-а също ми дава големи разлики между първо и второ мерене. Днес например показа 114 на 70 и 98 на 62, докато механичния апарат показва 120 на 70.

Иначе, главоболието си продължава, вече трети ден, едно такова стягащо и си мисля, че може и да не е от кръвното. Преди да забременея имах подобно главоболие с изтръпване на главата в продължение на 2 месеца. Що лекарства изпих, правиха ми скенер на глава и никакъв резултат. Накрая хомеопатката ми изписа Шуслерова сол с магнезий и ми мина за 2 дни. Най-страннто е, че преди това бях пила друг магнезий - Магне Бе 6, но от него не се повлия. И сега си мисля да си взема пак от тази сол, но нали пия магнезиев диаспорал и май него ще трябва да го спра. От друга страна, въпреки успеха тези соли продължават да са ми малко съмнителни и да не взема да получа някои контракции, разчитайки само на тях.. Голяма дилема, ама май ще вземам солите, че то не се издържа с това главоболие.

# 387
  • Там някъде
Mar_bella , аз съм на шустлеровите соли с магнезий - изписа ми ги кардиолога, че имам сърцебиене и ходих да ме погледне. Само, че аз не пия магнезий под друга форма защото при изследвания си ми е в норма. Кардилога обаче ми каза, че въпреки всичко магнезия се "изчерпва" изключително бързо при бременни и затова ми предписа тези соли. Да си кажа, че откакто ги пия сърцебиенето значително понамаля.

# 388
  • Варна
Mar_bella , аз съм на шустлеровите соли с магнезий - изписа ми ги кардиолога, че имам сърцебиене и ходих да ме погледне. Само, че аз не пия магнезий под друга форма защото при изследвания си ми е в норма. Кардилога обаче ми каза, че въпреки всичко магнезия се "изчерпва" изключително бързо при бременни и затова ми предписа тези соли. Да си кажа, че откакто ги пия сърцебиенето значително понамаля.

По колко пиеш? Аз май вземах по 2 вечер.

# 389
  • Ямбол
и той вчера ми каза" Няма да излизам с баба защото ако изляза ти ще отидеш в болница и няма да се върнеш "- мали обяснявах че няма да отида, че като тръгна ще му кажа и ще се върна после и че няма страшно ама на- горкото си има страх.

и малкия ми вика " мамо не се притеснявай пак че ще вземе да трябва да те вземат докторите в болница"

Laughing тези деца,имаш си уникален помощник  Wink
Мамита ,да ви попитам тези сутиени за кърмене как си ги избирате,аз съм с малък бюст принципно,то и размерите ми не са много големи Simple Smile и все още си карам с моите си сутиени,поналял ми се е бюста,но знам от приятелки,че расте най-интензивно с кърменето,та как да си определя размера.Извинявам се за глупавия въпрос!

Общи условия

Активация на акаунт