Април ухае на пролетни цветя, все по-близо сме до нашата юлска мечта - Тема 16

• 36 819
  • 732
  •   1
Отговори
# 495
  • Варна
Скрит текст:
В същото време имаме познати, на които децата на 2 годинки знаят няколко думи и то главно бебешки, защото така просто им се говори в къщи .Не знам вярно е,че зависи много от детето, но съм на мнение,че зависи и от това до колко се занимават родителите с детето ...

Да,да  Laughing
Казала майката,която очаква първото си дете.Айде,дано да ти се падне дете,което говори от рано.Че с другия вид може да се разочароваш от себе си.

Детето е водещо.Разбира се,че има значение заниманията и вниманието вкъщи,но често те не са всичко и детето пак си проговаря на 2 г и половина.Ужас,нали  Mr. Green

И ще си позволя да допълня - не мисля, че ученето на цифри и букви има отношение към говора. Далеч по-интересни занимания има за 2-3 годишните. Животни, растения, цветове - да. Песни, стихчета, приказки - да. Отскоро и пъзели редим. Ама да го уча да брои и буквите, че на 4-5 значи ще трябва да чете и смята, а в първи клас - какво? Моя син знае да брои до 5 после вече е 8, 10, 7.. И това благодарение на бабите обаче. На мен изобщо не ми е мъка, че не съм го научила. Отделно сега бяхме на гости за Великден на свеки и тя(вече научена и обработена баба пита какво да купи за подарък на детето) му беше купила пъзел. Понеже подчертах, че държа да е дървен, в книжарницата се загледала в букви и цифри и като истинска даскалица(те води на начален курс) едвам се стърпяла. НО сама каза, че не му трябва още, малък. Дори сподели, че често децата, които могат да четат и пишат в първи клас, губят интерес, доскучава им и в един момент остават без каквото и да е желание за училище.
Разбира се - винаги е и до дете. Моето проговори преди 2рата си годинка. На две вече правеше изречения. А сега ми говори така: "искам да се къпя", аз - "няма топла вода", той става и тръгва, аз - "къде отиваш", той "да видя дали има топла вода". Или пък аз казвам "много си сладък", а той "аз не сладък, аз ял лимон, аз кисел". Та явно и без да познава букви и цифри, приказва.
За говора впрочем е нужно да говориш на детето, да четете приказки, пеете, да развиваш финната моторика и прочие.
Отплеснах се. С най-добри чувства обаче казвам всичко написано. Надявам се да не се засегне някой.  Hug
мама сънчо хич не ти е лесно, ама добре, че гледаш от забавната страна. Или поне разказите ти така звучат. Не им се вързвай. Аз странно, ама с времето все повече започвам да харесвам моята свекърва, докато преди хич не ме радваше..
plesure такива въпроси сигурно и на малко дете не биха хрумнали, честно! Изумена съм!
Mrs Raven почти отгледан мъж! Пу-пу!
Monik@ имам педиатър предвид. Ще видим кога ще отида да говоря с него обаче. Дано няма проблем. Идеята е да ти потвърди, че ще ви запише и вече след като родиш и ви изпишат му се обаждате. Би трябвало да дойде на домашно посещение.  Peace Документите пак тогава се попълват.
С покупките гледам да не се увличам.. Имам доста дадени дрешки вече, но въпреки всичко не мога да не си направя кефа и да купя нещо. Поръчах слинг. Мисля тези дни и количката да поръчам. Търся си пелена, но все нещо не ми харесват. Шишета, биберони, стирилизатори и подобни не смятам и да купувам. Кошница за колата имаме. Та май само за себе си трябва да взема някой друг чифт бельо, нощници и превръзки.

Никак не ми е странно.И при мен е така.Нито веднъж не са ме попитали как съм.Нито веднъж не взеха детето и за 1 час.Мъжът ми казва,че питали него.Иначе сме в супер отношения,когато се видим са супер любезни и мили,никога не сме се карали,ама то има ли и за какво,при тези обстоятелства  Joy
Европейски баби. В чужбина така - като те видят мили, мили, ама да ти помогнат - който си има деца да си ги гледа.  Laughing

# 496
  • София
Абе не е точно европейско, ама ми е все тая, нали са на 400км, нямаме много допирни точки. И те са по- добре така и ние също.

# 497
Някой нали чакаше промоция на чантите на X-lander или се лъжа: http://www.novobebe.com/catalogsearch/result/?q=%D0%A7%D0%B0%D0% … D1%82%D0%B0+X-bag  newsm78

# 498
За проговарянето всичко е до детето. Моята кукла до 3години си джомолеше на бебешки, а никога не сме и говорели така. Като навърши 3 почнаха да и разбират и странични хора, сега на 3 и 9 месеца почти не употребява бебешки думи и за сравнение нейната дружка с която израстнаха заедно и са с две седмици разлика говореше без нито една бебешка дума още преди да навърши две, а майка и и говореше бебешката. Всичко е до детето   bouquet

# 499
Може ли и на мен едно  stork-girl ?

# 500
  • Телиш/Плевен
diyana_mihova, честит рожден ден! Здрава и обичана да си и много щастлива мама през юли! bdbaloni

# 501
diyana_mihova Честит Рожден Ден! Бъдете живи и здрави всички в къщи! Пожелавам ти здраво и красиво бебенце през юли!  newsm59
Elfita точно така е-нямаме педиатри тук, ако се налага ще идваме ние до София, но не е ли редно поне в началото и той да дойде един-два пъти.. Ще му плащаме, важното е да ни вземе. За ваксините-ох това нали ми е болна тема..ако все пак се реша на това, ще го съобразя с местоположението на педито и с охладители ще му ги нося.
Мимето14 тамън се питах къде се загуби   Hug И моя термин на ЖК го изчисляват по ПРМ и за това всички се чудят защо бебетата вървели със седмица напред-еми много ясно, те бяха на по една седмица когато ми ги върнаха /а при спонтанна бременност тогава би трябвало да е овулацията / Обаче док от инвитрото ми твърди, че това разминаване било в рамките на физиологичното. Е, няма що-та то дори самите бебета си го показват, ама карай , както казваш тъй или иначе баш на термин няма да уцелим да родим  /особено аз/ Laughing
lokosff дори и аз я търсих тази песничка, уви не я намерих. Да не би оригинала да е на руски? Във vbox ми се мерна някаква песен за кукла и мишка, но руска.

# 502
  • Телиш/Плевен
lokosff дори и аз я търсих тази песничка, уви не я намерих. Да не би оригинала да е на руски? Във vbox ми се мерна някаква песен за кукла и мишка, но руска.

Ей, голям съм заплес! doh
И аз за песничката щях да пиша, че я открих, ама на руски. Ето линк.
Предполагам, че и ти, VeryMe, си попаднала на същата. Wink

# 503
Може ли и на мен едно  stork-girl ?
И аз искам розово щъркелче на първа страничка Simple Smile

# 504
  • Пловдив
но не е ли редно поне в началото и той да дойде един-два пъти..

Нашият никога не е идвал вкъщи.Масовото е да дойде след изписването и това е.Ако ходи при всяко дете на крака,няма да му остане време да си обходи пациентите.Ако искам вкъщи педиатър,викам от частната детска клиника и си плащам.При педиатрите по касата всички е безплатно за децата и повечето не умират от желание за работа.Но винаги може да се разберете нещо да плащате и той да идва

diyana_mihova, Честит Рожден Ден!   ura

# 505
  • Ямбол
Леле,тия ваши свекита.... с моята имахме малко хр-мр когато зажиовяхме заедно с ММ преди 7 год.и от тогава като си посъскахме и се разбрахме  Embarassed е от време на време има по някоя цупеница,но нищо сериозно. Пу да не ни е уроки !
А по темата за проговарянето,50% от детето и 50% от родителите,трябва много да му се говори и обяснява още от новородено и то не по бебешки  Naughty. А и е важно да се следи какъв пу е пасивния речник до 2 годишна възраст,то проговарянето от там идва. И няма общо ако някой в родата е проговорил късно,да се твърди че видиш ли то си е наследствено,като дойдат при мен родители и тръгнат да ми обясняват,че тати да речем е проговорил късно и то може би детето и то така  newsm78 .Ще го видим нашето,то дето с една колежка се смяхме,че на логопедите децата им има ли нужда от логопед,както обущаря ходел бос .

# 506
Здравейте, интересни темички сте заформили.
Първо, рожденичката диана_михова да бъде жива и здрава, само хубави неща за следващата година    ura.
Аз също съм пред дилемата за избор на педиатър, ако някой може да даде инфо за педиатър в Трета градска в София, моля пишете.
Относно свекитата, през почти 20 г си брак минахме през какво ли не с тях (пък и с моите родители сме имали кофти моменти), почти всичко, за което пишете - любов, караници, раздели, пак любов ... Всеки път, когато взема да се дразня на свековете си припомням един много важен факт - ако ги е нямало свекъра и свекървата, то и ММ няма да го е имало, а пък той си ми е голямата любов за цял живот. Най-добре всяко семейство отделно, нещата се казват навреме по възможно най-необиден начин, някои се премълчават, разбира се. Абе, тези взаимоотношения са доста сложни и точна рецепта няма, всеки да си я намери. Някои от нас ще бъдат свекърви, други тъщи, неизбежно е. Така че нищо ново под слънцето, проби-грешки и така.
Аз съм и с възпаление комай на пикочните пътища и песъчинки в бъбреците, какво пиете за такива неща, освен много течности?

# 507
  • Пловдив
Здравейте, интересни темички сте заформили.
Първо, рожденичката диана_михова да бъде жива и здрава, само хубави неща за следващата година    ura.
Аз също съм пред дилемата за избор на педиатър, ако някой може да даде инфо за педиатър в Трета градска в София, моля пишете.
Относно свекитата, през почти 20 г си брак минахме през какво ли не с тях (пък и с моите родители сме имали кофти моменти), почти всичко, за което пишете - любов, караници, раздели, пак любов ... Всеки път, когато взема да се дразня на свековете си припомням един много важен факт - ако ги е нямало свекъра и свекървата, то и ММ няма да го е имало, а пък той си ми е голямата любов за цял живот. Най-добре всяко семейство отделно, нещата се казват навреме по възможно най-необиден начин, някои се премълчават, разбира се. Абе, тези взаимоотношения са доста сложни и точна рецепта няма, всеки да си я намери. Някои от нас ще бъдат свекърви, други тъщи, неизбежно е. Така че нищо ново под слънцето, проби-грешки и така.
Аз съм и с възпаление комай на пикочните пътища и песъчинки в бъбреците, какво пиете за такива неща, освен много течности?
Бирата помага Simple Smile

# 508

Пия безалкохолна, защото имам  Naughty за алкохол (тази загорка 0% е ОТВРАТ, само Clausthaler!), вода на корем, от която климбуцам като аквариум, а тя  бирата помага и за другите проблеми, за които съм писала   Joy

# 509
  • Варна
Здравейте,
Аз се връщам от още една приятна среща с варненските юлки.  Hug

Вчера бях на преглед. Казаха, че бебка е 950 грама, напречно разположена, плацента добре, води бистри. Отговаря си много точно на седмиците.  Peace

За проговарянето - моите наблюдения са, че момиченцата като цяло са много напред с материала за разлика от момченцата. Зависи и от поредността на детето в семейството, от това дали има социални контакти или по цял ден е с мама. И най-вече от самото детенце. Но няма нищо фатално. Всеки проговаря рано или късно.

За покупките - аз някак неусетно вече си имам всичко за бебето. Хем ми беше удоволствие да пазарувам и сега ми е много спокойно, хем и го правех малко със свито сърце, заради финансови затруднения и покрай появата на нашите талисмани. А за чантите за количка - аз се интересувах. Но малко ще почакат. Надявам се да не изтърва промоцията. Вчера си поръчах и бебефон от Амазон за 21 паунда, а тук е 135 лв.  Shocked И с педиатър се уговорих, та съм 6.

Дияна, честит рожден ден. Здраве и щастие ти желая.

Последна редакция: пт, 25 апр 2014, 18:05 от Lady April

Общи условия

Активация на акаунт