Веганството - да споделим опит - 13

• 35 359
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
Идвам като 80% суровоядец, за да се уча от вас.

Анет, съпоставката между захар и кокаин е портесаваща. Благодаря ти!

# 601
adelinda, донякъде разбирам положението,в което се намираш. Наистина не е никак приятно.

anette1104, лекарите ти казаха да консумираш вит.Д чрез животиските храни или?

А що се отнася до въпроса с печалбарството - чудя се,когато всички дървета са отрязани,всички води-замърсени,всички животни-убити,когато никъде няма чист въздух и чиста вода за пиене..тогава дали ще осъзнаят,че не могат да ядат пари?

# 602
А що се отнася до въпроса с печалбарството - чудя се,когато всички дървета са отрязани,всички води-замърсени,всички животни-убити,когато никъде няма чист въздух и чиста вода за пиене..тогава дали ще осъзнаят,че не могат да ядат пари?
Не, ще правят зеле от пластмаса и пиле от желе.    Laughing
В такива моменти винаги се сещам за "Крилце или кълка" ......
Върти ми се в главата, че четох някъде за ГМО пържола, "отгледана в епруветка", но не помня къде, тогава не се задълбочих толкова.....май  и тема имаше.

# 603
Фея Кръстница, добре дошла!    bouquet сигурна съм, че и ние имаме какво да научим от теб.
От известно време редовно купувам и ядем соя под формата на тофу, кремвирши, салам със зеленчуци, кубчета, всичките са био без изкуствени добавки.

относно политиката и печалбарството - ето линк, (за който ползва немски), който ми изпрати колежка за безплатен он- лайн детокс-конгрес с теми за здраве, повече жизнена енергия с всекидневни супер интересни доклади  . От 4 -11.07. тече.
Темата днес е точно “Warum haben Politik und Medien kein Interesse an unserer Gesundheit?” -
защо политиците и медиите нямат интерес от/не се интересуват от здравето ни?
Конгрес

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 12:10 от take a smile

# 604
Аз за съжаление не ползвам, но ако някой прояви добра воля да синтезира основното в няколко изречения, огромно     newsm51

# 605
  • София
Дами, подхванали сте тема, за която може много да се изговори и изпише.  Винаги съм се чувствала безсилна, но в крайна сметка ми се иска да вярвам, че по-бавният път на промяната ще спаси бъдещето. Имам предвид - променяйки себе си, променяме околните, които променят техният кръг от хора и т.н. Година след като започнах веганстване, моят партньор поиска да пробва с вегетарианство и е толкова доволен от това как се чувства, че си остана такъв и той вече четвърта година. Иначе преди това си му готвих месо, нищо че не консумирах никакви животински продукти. Винаги сме обсъждали трезво нещата от колкото е възможно повече гл.т. С времето убеждението за вегетарианството стана по-комплексно и затвърдено.

adelinda, връзката с природата я загубихме, когато ни вкараха да живеем и работим в кутийки и спряхме да добиваме храната си от земята, а я взимаме от магазина. Изкарай цял ден на планина кръстосвайки горички, полянки и чукари; или прекопай една нива, плеви арпаджик и събирай джанки; и нека да видим дали някакъв шеф някъде си може да ти каже каквото и да е като авторитет. Усещането за себе си е съвсем различно от това да прекарваш цял ден смушен в офис и събота и неделя да откачаш какво по-напред да изконсумираш, за да се почувстваш по-добре и не така смачкан.

# 606
Оле,с немския хич не се обичаме!  Laughing Някой ако го използва,моля в няколко изречения да каже за какво иде реч Hug

Фея Кръстница , 80% суровоядство звучи най-подходящо. Както и Raw-till-4(''Суров'' до 4 часа/16:00/) ,мисля че пълното суровоядство е твърде трудоемко..

Днес направих първите си тортили! Намазах ги с домашно приготвен хумус(който вчера изпробвах за пръв път),сложих моркови,резенчета маслини,лук,магданоз и стана наистина прекрасен веган обяд.

# 607
Dao, много вдъхновяваща история. Аз също видях подобен ''ефект'' - след като подобрих начина си на хранене и живот започнах да въздействам върху хората около мен. Никой не стана веган,но обезателно промениха храните,които консумират.
 Peace

# 608

anette1104, лекарите ти казаха да консумираш вит.Д чрез животиските храни или?

Не,тук никой не би посмял да даде такъв акъл,а и моя вит Д си е чудесен. Ядно ми е че вит Д е новото им обяснение за де що има проблем,и пак се работи в изолация и недоглеждане на голямата картина. Това е поголовен проблем,преди 15г мазнините бяха нарочени,сега е захарта и вит Д-то,хората се мятат от една крайност в друга в търсене на бързи решения ,имане има на какво ли не,а  с дни ставаме по-болни и по-заталчени емоционално и физически
*
Фейа, welcome тук! Гледай Фед ъп,от там е тази картинка..
*
С децата,здравословността си е работа,точно както им помагаме за домашни,така и трябва,според мен,да се говори и прави по темите със спорта,храната,навиците,съня,грижата за природата и пр.Евала на семейства ,в които всичко иде спонтанно и се само случва правилно и добре,аз лично полагам доста фоксуирани услия ,ежеднвени...

# 609
  • на острова на мечтите
Данилу,мисля че бях сложила филма със субтитри в първия пост.  newsm78
Именно, аз там го гледах със субтитри и всичко както си му е редът. Но понеже ми хареса много исках пак да си го видя Embarassed EmbarassedВ смисъл да го осъзная по-добре, да го анализирам за себе си, ама ми се отваря без субтитрите и ми вика-зареди,регистрирай се и т.н и т. н. все такива неща дето не успях да му се справя!Аdelinda , линка е на първа страница. Ей туй ме ядоса, че онзи ден ми се отвори, а вчера рече не и не си остана #2gunfire
Дао, много вярно и мъдро си го казала, само дето понякога ми се струва, че тази промяна няма да успее да вразуми и промени навреме света.Една моя"приятелка",или поне за такава я смятах, докато не разбра че съм станала веган. Не знам защо така й подейства като червено на бик. Веднъж, бяхме заедно на обяд с общи приятели, от които никой не ме коментира и тя като чу, че не ям дори и млечни ми вика:"Бедна си, но дори не го осъзнаваш"(ох не ми иде точният израз, това е само превод). Заболя ме, но не отговорих. Защо да развалям настроението на компанията в края на краищата. Сега, след около 3 месеца й откриха диабет, полипи и разни други богатства. Сега ще не ще трябва да се откаже да се тъпче с разни калорични храни и да приеме в голяма част моят начин на храненен Mr. Green. Защо го разказвам, може би защото, също като тази моя позната, светът ще започне да се променя, когато  види дебелият край. Но дали ще може да се спаси или ....Вчера в един док.филм видях, че света изчезва по един животински вид на всеки 18 минути. Ужас!
Вери ,важното е наистина да се изградят здравословни навици, които после ще са от истинска помощ когато дтето израстне.Семеиството е много важен фактор, но не и единствен-приятелите, общността, комуникациите, обстоятелствата и стресът, на които сме подложени, също ни влияят и променят
Ммммммммм, картофена каша! Това ми напомня тази, която правеше маминка! Толкова просто и толкова вкусно ястие! Трябва да направя тия дни!
Приятна вечер  bouquet

Последна редакция: вт, 08 юли 2014, 19:17 от danilu

# 610
Благодаря за гостоприемството!

Анет, Нетфликс имат Фед ъп. Ще го гледам.

Фея Кръстница , 80% суровоядство звучи най-подходящо. Както и Raw-till-4(''Суров'' до 4 часа/16:00/) ,мисля че пълното суровоядство е твърде трудоемко..

Аз пък намирам приготвянето на сурова вечеря за многократно по-лесно и бързо от готвената. Готвя много, много рядко, напр. сега, през лятната ваканция, когато фръцлите ми имат нужда от готов обяд, който детегледача да сервира бързо и лесно.

Правя също така домашен хляб. Тукашният е твърде сладък и му липсва плътност.

# 611
Благодаря за гостоприемството!

Аз пък намирам приготвянето на сурова вечеря за многократно по-лесно и бързо от готвената. Готвя много, много рядко.......................
Ами, споделяй идеи какви сурови неща "готвиш", че и аз още не съм съвсем в час с организацията.    Simple Smile   

# 612

Аз пък намирам приготвянето на сурова вечеря за многократно по-лесно и бързо от готвената. Готвя много, много рядко, напр. сега, през лятната ваканция, когато фръцлите ми имат нужда от готов обяд, който детегледача да сервира бързо и лесно.

Правя също така домашен хляб. Тукашният е твърде сладък и му липсва плътност.

Аз не си представям ястията без ориз или варени/печени картофи от едната страна..но вероятно е до свикване. Възхищавам се на хора като теб! И също бих се радвала да споделиш какви рецепти приготвяш Hug

# 613
  • на острова на мечтите
През лятото е много по-лесно да се сервират сурови ястия. Аз всяка вечер ям салата и не ми омръзва. Само тиквичките леко попарвам, зашото тази година от една слата от сурови тиквички ми стана лошо, та трябва да мине време преди да опитам отново. Хем ги купих от пазара, но явно са наблъскани с пестициди Sick
А и само диня за вечеря ми е достатъчна.

# 614
Аз пресни салати ям целогодишно, със зеленчуци според сезона.
Имам предвид приготвянето на сурови бургери в дехидратора, крекери, чипсове .....нещо не мога така да се организирам, че да имам за сервиране за довечера например.     Laughing
Мисля си, че трябва всеки ден да приготвям по нещо, за да имам постоянно такава храна под ръка, ама .....мисленето е едно, а пък изпълнението все куца.    Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт