Седмокласникът се стяга финални метри да пробяга- тема №44

• 33 445
  • 729
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Гласувам за математиката в НПМГ. Ако е подготвен добре за НВО по математика, няма да му е проблем да изкара хубава оценка и на този в НПМ. Достатъчно е да изрешава задачите от предишните 2-3 години и е готов. За момче математиката ми се вижда по-добър вариант, а и както НГДЕК е в проблемна ситуация със сградата... Подайте документи и на двете места, пък дето се вика, вечерта преди изпита ще решите кой трамвай да хванете. За неориентиран тийн дори бих препоръчала да запишете всички изпити в НПМГ, пък да се явява на които иска.

# 136
Аз пак да кажа за тестовете за седмокласници в списание Математика. Във всеки брой има по един превъзходен тест с формата на НВО. Според две независими мнения на учители по математика твърде възможно е да включат към матурите задачи от тези тестове. Случвало се е в годините.
Ние днес бяхме на тема математика, утре сутринта започва с преразказ. Допреди малко направи първия модул на Регалия от 10. 05, за втория не му стигнаха силите. Аз направих 23 и 24 - видяха ми се леки и приятни. Прочетох кометарите ви за последния пробен в Междучасие , определено събудиха интереса ми. Утре ще  го включим в подготовката. Тези дни направо Господ ни ги изпрати. По-добър шанс за децата ни от това, здраве му кажи.

# 137
  • София
Един глас и от мен за НПМГ. Страхотно училище е НГДЕК, но според мен там  не е мястото  за неориентирано дете. Трябва си според мен осъзнат интерес в посока история, древни езици..  Докато НПМГ повече се доближава, въпреки профилирането си, до идеята за общообразователно училище.

# 138
Аз съм за НГДЕК. Защо? Защото в НПМГ може да се кандидатства и с друг предмет, който не съвпада с изпита по история. Напр. физика или щом детето не е ориентирано, химия или биология, евент. за презастраховане и география. В СМГ с английски има достатъчно място за второ класиране примерно. Т.е. до НПМГ като добро училище има няколко пътеки, до математиката - местата в СМГ са много. Алтернативата е НГДЕК, където на второ класиране влизат доста резерви, хайде да не кажа всичките. От друга страна, в предишните две години в НПМГ математика с немски имаше свободни места и след второ класиране. Мисля, че е влак, който може да се хване дори ако детето не е кандидатствало с математика, а с друг предмет (май след трето класиране имаше такава възможност, ако не бъркам). 

# 139
  • София
Да де, ама ако не му стигне за СМГ? Оценката от математиката в НПМГ се утроява, така че дори да има лека издънка за СМГ и най-желаните езикови, пак остава мегдан за НПМГ. За свободните места не помня да са били заемани от деца с други изпити. останаха свободни места по физика, защото двойките бяха твърде много. Не съм чула за математика да са приемали с оценки от други изпити. За физиката тръгна слух, ама не знам дали е вярно. За НГДЕК съм на мнеението на Русалката - ако детето не го влече ученето на древни езици, а е неориентирано (и ако съм аз родителят и се съмнявам да му е толкова близко до сърцето писане на много есета на тема древна литература), по-добре нещо по-близо до общообразователните. Където и да влезе в НПМГ, ще може да си кандидатства съвсем успешно всякакви точни науки и медицина.

# 140
 Hug HugБагодаря ви момичета. Определено не му се отдават есетата по литература или пък история. Това явно наклонява везната за  нпмг, а и седмокласника това иска. Можем да си мечтаем за СМГ, това ни повтаря от 4 клас но УВИ, определено е с математическа насоченост а не хуманитарна но допуска елементарни грешки от невнимание. Не може да се разчита, че ще направи всичко каквото знае и ще приложи наученото досега.

PraynigДо 4 юни ще се моля на Господ да му помогне, да намери своето местенце за продължаващото му обучение защото полага изключително много усилия.

Но какво ще стане....

Благодаря за съветите, определено винаги сте ми били в помощ момичета Hug

# 141
Аз пак да кажа за тестовете за седмокласници в списание Математика. Във всеки брой има по един превъзходен тест с формата на НВО. Според две независими мнения на учители по математика твърде възможно е да включат към матурите задачи от тези тестове. Случвало се е в годините.

Публикуват ли се някъде тези тестове в нета или ако имаш възможност да сканираш и качиш в пощата...  newsm78
Добре ни дойдоха и на нас тези "почивни" дни.
..............................
Търся отговорите от пробния изпит на Междучасие от 1.05.14г.

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 09:57 от zazo

# 142
Да попитам за сп.Математика- кои дни излиза?

# 143
За съжаление не зная нито кога излиза, нито от къде може да се сдобие човек . На времето се списваше от Петър Бойваленков и колектив. Имах комуникация с този човек когато големия се готвеше за кандидатстване след 4 клас. После съм му загубила дирите.
Синът ми решава задачи от там като е на курс. Госпожата му ги дава. Тази година сменихме две госпожи, и двете му подаваха задачи за работа по време на курса основно от списанието. На него му е направило впечатление и ми сподели. Питах дали не е по-добре да работи от сборници, но госпожата ме увери, че задачите , особено от тазгодишните броеве са най-актуални. Списанието излиза веднъж месечно. Открих у нас броеве от 2008. Издателството е Педагог 6, редакцията се намира  на ул Чехов 58А. 

# 144
Здравейте, някой има ли решенията от третия пробен по МАТ от март 2014 на Междучасие?

# 145

На 1 юни е приемния изпит по математика в НПМГ и по история в НГДЕК...в
Hug

Есланчице, аз също бих заложила на НПМГ (и ние ще се явяваме). Съгласявам се с Андариел, че щом има интерес и към историята, си оставете време за размисъл до 1 юни. Подайте документи и на двете места в края на последния ден на приема й. Така ще знаете гору-долу броя на кандидатите и ще може да сметнете шансовете. На 1 юни сутринта ще изберете посоката.

Успех

# 146
  • София
Списание "Математика" не се купува свободно. Човек трябва да е абониран за него или може да си го купи от книжарницата на СМГ (стига да има изостанали стари броеве). Когато голямата ми учеше в СМГ, беше абонирана и го получавахме. От три години не съм го разглеждала  Embarassed

# 147
  • София
Да попитам за сп.Математика- кои дни излиза?

Излиза веднъж месечно и то до първата половина на годината. Общо за годината книжките са 6.

# 148
след упорито търсене изнамерих последния тест за седмокласници на сп. Матемтика, в пощата е.  Разгледайте го, ако ви харесват задачите ще намеря и други правени от сина ми. За глямо съжаление нямам отговори, а и не е зачистен теста. Моля да ме извините за което.
Някой питаше за отговорите на Междучасие - мисля, че в начлото на темата Ганис ги беше пуснала. Само да не греша.

# 149
Здравейте, може ли да ми помогнете с решението на тази задача за 7 клас: Даден е четириъгълник АBCD , AB=8см,  BC=16 см, CD=4см и AD=6 см.Намерете диагонала BD, ако дължината му е цяло число.
 newsm78

Общи условия

Активация на акаунт