Домакини 39/ в очакване на лятото

• 37 612
  • 737
  •   1
Отговори
# 180
  • при късмета
Моите уж вече спят.
Шефа е с някакъв обрив и съм луднала. Гърдите, корема и от едната страна на гърба. Много ситни пъпки. Водихме го до дежурните, ама тия смотаняци по-добре да ги няма, неадекватни са и двамата. Тая кокошка ми вика "ми прилича ми на скарлатина, ама не съм сигурна"  ooooh! нали е доктор и е там да слага диагнози. Ако скарлатина не може да определи със сигурност, да си скъса дипломата. Пъпките били като при скарлатина, но нямал Т и гърлото му било добре.
Утре ще ходим при педи.

Иначе и ние се излежавахме цял ден и гледахме анимация. Много силен и леден вятър имаше при нас

# 181
  • Fort Worth, TX
Щом няма т и гърлото му е ок със сигурност не е скарлатина.Ако беше досега да е вдигнал поне 38.Дишай спокойно. Mr. Green

# 182
  • при късмета
Да, няма Т, но хич не мога да й разчитам та тази, че гърлото му е ОК. С баща му ни боли гърло и двамата и той започна да подкашля и да преграква, но много малко.
А аз дребната шарка (нали тя беше скарлатината?  newsm78) съм я карала без Т. Не бях толкова малка и помня. Едрата карах с по-висока Т.
Хем знам, че сега по-добре да изкара шарка, хем се притеснявам, че той всичко кара много тежко.
Може и алергична реакция да е от нещо, че той откъм алергии само с кожата е зле. Но пък не е имал контакт с нищо необичайно. Яде ягоди в петък и то доста, но не вярвам, като досега не е имал реакция, сега да я направи. Не съм сменяла праха за пране, че да е от дрехите, не ги и облича за първи път.
И представа си нямам какво е. Откакто е легнал 100 пъти го пипах да не е топъл

# 183
Ма ко какво е ял ?Да не е от някоя храна.Спомни си какво си му давала.
Емо има само на бузите обрив .
Оплакаха се и други от Нивея слънчевия крем.А в градината ги мажат с такъв.
Утре ще му взема друг.

# 184
  • Germany
Ма ко, скарлатина може да е и без Т. Големият я кара само с обрив и леко зачервено гърло. За съжаление това е шарка, причинена от бактерии и задължително се пие антибиотик, както и няма имунитет, може да я кара след време пак. Стискам палци да не е това и утре вече да няма обрив детето!

# 185
Ма ко, много неприятно това с Шефа. Дано бързо да му минава, каквото и да е  Praynig
Крем, направо не ти завиждам за готвенето с толкова народ у вас  Mr. Green Аз днес цял ден се въртях около печката, накрая всичко се омете за 15 минути и за утре няма нищичко. И това при условие, че сутринта ядохме макарони, а на обяд - сандвичи, демек изобщо не съм се престаравала с менюто  ooooh! Ама беше весело де, не се оплаквам. Сега като свърши учебната година сигурно всеки ден ще сме така  Party
Марче, ма тоя Стивън Тайлър какво се е правил? Аз не знаех, че си е пуснал брада и мустак,  много му отива така. Разхубавил се е нещо на дърти години. Гледам тука разни клипчета от снощи в нета и направо не можах да го позная  Crazy

# 186
  • Fort Worth, TX
Ти нали знаеш, че скарлатина е от стрептококова инфекция.Не се гради имунитет към нея и се пие задължително аб.Като толкова се съмняваш отиваш и му пускаш гърлен секрет.

# 187
  • при късмета
Знам, че се пие АБ и това не ме притеснява, защото не може без него, ако е скарлатина. Педиатърката сигурно ще пусне секрет, утре ще ходим.
Като скарлатината може да те повтори, значи ли това, че варицелата е по-лошо да караш като възрастен?
Бъркам шарките и ако не бъркам за възрастните беше по-опасна тази, към коята се изграждаше имунитет, нали?
Ако някой знае, ще съм благодарна за отговор

И на мен ми омръзна това мислени всеки ден, какво да готвя

# 188
  • Germany
Варицелата е тази, която обикновенно се кара доста тежко, като възрастен.

# 189
  • при късмета
Мони, благодаря ти  Hug

# 190
Ма ко, не се вкарвай във филми. Миша нали и тя беше в сряда така. Има някакъв вирус такъв сега. А и може да е алергична реакция. Не е задължително да е първи контакт с определена храна, за да направи реакция. Идете утре при джипито да го види. И пиши.
Аз спах от два до шест, та тая нощ ще кукам.
Вио, хубаво е когато е пълна къщата с деца.
Люс, никакви диети не ти трябват, страхотна си!
Ели, браво на теб! Аз ако хукна, ще си изплюя дробовете на стотния метър.
Лейди, много е хубав храста. Потници облекли, казваш? Сега разхождах косматия с дебелото яке.Simple Smile
Марче, Марче, как ти завидях неблагородно...

# 191
Добра вечер!
След барбекюто от Лус е време за коняка

Ма ко обрива при скарлатината започва от вътрешната среда на бедрата, по сгъвкитеот там към корема, шията. Обрива е по меките части така да се каже, дори даняма температура, което е много рядко, езика е малиново червен, около носа и остата един триъгълник е с по-светъл цвят/триъгълника на Филатов/, та за обрив по гърба аз не знам при скарлатина, но те и вече болестите протичат и атипично. Варицелата е тази, която по принцип прави имунитет, но този вирус остава в организма и след доста години при спад на имунната система причинява херпес зостер. Варицелата се кара тежко от възрастни, защото обрива е със сърбеж, по цялото тяло, по главата и най-вече по гениталиите. Дано съм ти била полезна. Това което описваш на мен по ми прилича на пролазване от някоя гадинка, дето като се затопли времето плъзват. Утре си го заведи на лекар!
Хортензия стискам палци за тм.  fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
Лус и ти като Марче сте имали транспортни неволи  но то се забравя и остават само положителните емоции. Страхотни снимки!
Тити те в градината ги мажат със слънцезащитен, ама ти мажеш ли го като играе на вън? Защото това прилича на реакция на слънцето+вятъра.
Джейми плика ти е трепач! Много стилен!
Вио пълната къща е весела
Марче викай водопроводчик и стига се ядосва!
Мони, Креми   bouquet
Контеса как си ти? Как е майкати и дядо ти?
Днес цял ден в градина и съм изгоряла на потник  hahaha hahaha hahaha Ама се мажа със слънцезащита, а комшията е червен като рак  hahaha hahaha hahaha ужас! Разхожда се гол до кръста с една капела  hahaha

# 192
  • при късмета
ХортензияHug ще пиша
Калинка, и двамата с мъжо сме карали варичела, но имаме приятел, който не е. Може да се наложи да се видим тази седмица и затова питам. Благодаря и на теб  Hug
С Контеса, ще ме уморите с вашите комшии  hahaha. Ама хората, като си нямат слънце му се радват.
Шефа миналата седмица на село изгоря на втора лента на врата. От миналата година си има разлика на яката, която си е кафява. Обаче се разхождаше по едно време по потник и се появи червено по яката на потника  ooooh! Сега е като знаме кафяво, червено и бяло  hahaha
Добре, че е като баща си, и да изгори после става тен, а аз от червена ставам пак бяла и горя наново. Само лицето ми хваща тен.
Лека нощ от мен и успешна и прекрасна седмица, ако не успея сутринта да пиша  Hug

# 193
Лейди  надничаш ти в на съседа двора hahaha
Аз не го мажа с нищо все още.Само в градината го мажат.То от 3 дни е ок времето.Едва днес тук беше сериозна жега.Е съблякох се и аз най-после по тениска.Извадих и летните завивки.
Ма ко като възрастен е ужас варицелата.Ние я карахме семейно.Мм беше бетер гвазимодо.От глава до пети.Аз имах по-гърба ,някоя др по лицето и корема.Тези  на гърба ме побъркваха и ставах вечер да го будя да ме маже с ментолов спирт.Емо милия бебе на 9 мес.

# 194
  • София
Ееее, най-накрая и аз седнах, ама то станало вече сутринта.
Ма-ко, това не е скарлатина! Калинка ти е писала много обстойно. Същото щях да напиша и аз, но не ми стигна времето . Има си белези по-които се познава и не вярвам, че толкова лекарите не са преценили добри. Те, белезите са крайно характерни и най-вече около нослето и гърлото.  Заведи го на доктор утре за всеки случай. Стискам ви палци!
Калинка и Контеска направо ще ме уморят с тези техни съседи. Ама как я карат вие на този студ, пък и чак басейни сте разтворили. Като ми кажете "днес беше много топло.....19 градуса" и аз взема,  че си пусна веднага една духалка вкъщи. Студ е още, бре.
Прочетох в "24 часа" че лятото щяло да дойде м. август дотогава ще бъдат дъждове. Ега ти и лятото  което ще имаме , ако е истина това.
Калинке, изобщо не се ядосвам за пустата тераса. Станах историческа с моите си глупости. Ще викна една вишка и ще се оправи работа. Майната му. Дразня се само, че не ми е чиста, това ме кара да побеснявам и когато се разхождам по нея усещам пясък под сабото си. Това ме влудява.
Контеска, как сте??
Вио, ама нали пуснах един музикален клип с визията му, точно да го видите как изглежда, вярно че се е разхубавил на стари години. Тези мустаци и брада му Одят добре. Въпреки че е много болен от  Хепатит С е в пълна кондиция. Хайде догодина, заедно с Хортензийка да сте на стадиона да гледаме новите концерти.  Wink  Няма да ви оставя, сега си имате оправдание заради децата, ама догодина не приемам вече такива.  Simple Smile
Джейми, хубава картичка си направила.
Людка, това е рецептата която ми поиска. Валето ми я прати.
http://yoli-www.blogspot.com/2012/07/blog-post_23.html
При мен, както и при Валето стана разкошен. Но, имам една малка грешка, трябваше да намаля захарта защото аз го правих череши, а те бяха доста сладки. С вишни е най-добре. Това са ми последните замразени. Малко сладичък ми стана, но не им попречи на домашните да го хапнат.
Ето го...
Скрит текст:
[/spoiler]

Скрит текст:
[/spoiler]
Пробвай го, много е лесен, но аз спазвах много добре рецептата.
Това е. На всички ви...
   love001

Общи условия

Активация на акаунт