Домакини 39/ в очакване на лятото

• 37 614
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Добро утро, момичета!

Много е изнервящ този форум, вчера не можах да вляза, просто не ми се отваря!!!

Марче, благодаря за рецептата. Ще се пробва! Моля те намери друга прогноза за лятото Praynig

Ма ко, ще чакам какво ще каже доктора. Аз не знам признаците на скарлатина. Стискам палци!

Джейми, хубав плик ...

Тити, а защо ги мажат в градината с кремче, не ви ли казват да донесете?

Калинка и Контеска
... супер съседи Joy Joy Joy

Хортензия, стискам палци за ТМ

Вио
, весело е при вас!

Креми
, браво на теб, момиче. Всичко успяваш!

Мони
, Славче, Моренка, Нощни, Валенцето, Смърфи, Hug

# 196
  • София
Добро утро, прекрасни!
Събота и неделя не се включвах, защото имахме доста ангажименти, за радост приятни.
Ако софиянки не сте ходили на разходка из Локорско- препоръчвам. Аз не бях. От селото нагоре покрай рекичката върви много хубава пътека с три водопадчета, малки, но много приятни. Нагоре има едни поляни- красота.
Вчера пък малката беше на участие с балета в Пловдив и , признавам си, много съм горда с нея и усилията, които влага в танците. А, да ви се похваля, защото ще се пукна от гордост- Мария участва в един национален литературен конкурс на Сливенската библиотека "Сава Доброплодни" и вчера получи по пощата една хубава грамота за разказчето си на тема Историята на един търсач на вълшебства.

Ма ко, тоеа не е скарлатина . Няма начин, както са ти казали и другите, да няма някакви симптоми. И при моите деца се е случвало при вирус да се обриват, незнайно от какво. Заведи си го днес при лекаркта и дано бързо му минава. Скарлатината е гадна шарка, защото си ебактериална инфекция и може да повторва и потретва. Варицелата пък е добре да изкара като дете. Аз не искам да си спомням ужасът с варицелата на Бояна на 10г възраст. Не ми се описва, наистина беше нещо ужасяващо. Дано варицелата я изкарате рано.

Марче, радвам се, че ти е харесало пайчето. Изглежда перфектно. Аз нямам нерви да варя плодовете, да обезкостявам череши..затова ползвам готов конфитюр.

Хортензия, всичко да минава и отминава бързо при вас!

За всички-  bouquet!

# 197
Добро утро слънчеви момичета!
Лус благодаря за кафето   bouquet
Ма ко и малкия изгаря така, че е винаги на вън, и като почне да сваля дрехи става шарен  hahaha
Тити ама тя оградата е ниска и всичко се вижда  Joy Това, че не е горещо не означава, че слънцето не е силно и не изгаря - те и за това мажат откритите части на децата. Децата са с нежна кожа, а и Емо е беличък. Аз се мажа от миналия месец с фактор 30, че моето лице става на кафеви петна.
Марче хапнах си от пая ти! Страхотен. Още Валенце като го показа записах, но още не съм се наканила... Тук температурите наистина се усещат различно от бг - може и заради влажността да е. Аз преди също се чудех, но сег аго усещам на своя си гръб - 20г. се усещат като 30г в бг.
Лус тук за децата се грижат с особенна отговорност. Не знам до колко години и лекарствата за тях са безплатни. Ти не можеш да носиш никакви лекарства и мазила в училище, нито детето да носи - ако има изписани от лекар - ти отиваш в определения час в училище, те ти извеждат детето за да му ги дадеш. Малкия нали ще ходи за 4 дни на един вид "горско училище", само медицинската декларация дето се подписва е 6 страници - всичко те питат и ако детето е със специални нужди или на лекарства е техен проблем да си намерят придружител на детето със съответна квалификация, както и ти казват при болка и температура какво ще му дадат и ако си съгласен се подписваш. За това и в грдината те ги мажат със слънцезащита /тук децата са навън в по-голямата част от времето/, но преди това трябва да са те информирали и ти да си се подписал, че си съгласен. Много е различно от бг.
Вале както винаги страхотна разходка сте направили! Браво на Мария  smile3501 smile3501 smile3501 Артистично дете възпитаваш   bouquet
Сега гледах прогнозата за времето - е 7 дена дъжд  hahaha, че и бури и гръмотевици  hahaha
така че изкарахме двата дена лято  Joy Joy Joy Още не е заваляло и дано ни изчака да се върнем от училищната разходака...

# 198
Добро и слънчево утро, момичета!

И аз проблем с влизането имах снощи-докога ще ни мъчат така?

Люси, чудесна закуска си спретнала,  bouquet, най-вече за пейзажа! Искам вече лятооо!

Вале, поздравления за успехите на дъщеричката! Браво, все така да продължава! Чудесно правите, че всяка неделя сте някъде на разходка, много е разтоварващо и зареждащо с приятни емоции, особено сега пролетта всичко е така красиво!
Англичанките, открихте лятото щом и слънцезащитни кремове вече почнахте да ползвате, радвам се за вас, изпреварихте ни! Утре се изнасям аз към Сл и ще направя и аз някоя и друга слънчева баня, че мм е вече като цигане-снощи ми вика да съм му купела някакъв крем за избелване, че още лятото не е почнало, а той е чисто черен! Ама като си има и бани по рождение, пък аз съм много бяла-лятото докарвам тен като неговия зимен! Laughing
За шарки говорите, скарлатина не са карали моите и не зная какво е, но варицелата я изкараха и двамата един след друг. Единия беше 1клас, другия в детската градина и леко мина, но аз какъв страх брах, че не съм я карала. Обаче не се заразих, а имаше много родители, които боледуваха и много тежко протича при възрастните. Затова е по-добре докато са малки да минава варицелата-изгражда се имунитет и не повтаря после.
Днес се очертава хубав ден, дано не завали пак!
Желая ви приятна и слънчева седмица!

# 199
Добро утро! И при нас има слънчице. Дори в 8.30 разхождах кучо по потник на полето.
Ма ко, чакаме включване.

# 200
Добро утро.
Днес нещо не ми спори - цялата къща е нагоре с краката, а аз още се помотавам.
Близнаците са последно днес и утре на училище. После имат 3 дни ваканция, другата седмица са на зелено училище, предават учебниците, и..........ще има "довиждане, 4 - ти клас"  Flutter
Вале, браво на Мария   bouquet Моята Радина ходеше на балет (класически), обаче не издържа на натоварването и се отписа. Сега искала народни танци да играе, ама вече от следващата учебна година ще я запишем. Марти е на футбол и баскетбол. Изобщо мисля че е много хубаво да се занимават с нещо такова извън училище. Малките като пораснат и тях ще ги записвам - кой на балет, кой на авиомоделизъм  Mr. Green Кой накъдето го влече.
Ма ко, как сте?
Тук е слънчево засега, дано да се задържи така до следобед. Че от няколко дни насам сутрин е чудно, а следобед става мазало - гръмотевици, светкавици и прочее екстри.
Хубав ден на всички, аз подхващам къщната работа, че всичко мене чака   bouquet

# 201
  • Sofia
Здравейте, девойки!

Аз набързо и накратко само...

Контес, благодаря за комплиментите! Simple Smile

Калинка, на 26.05. в Шератон е балът. Роклята е... тип принцеска/ принцесешка (това малко като прасешка ми звучи Crazy )... ух... в смисъл като на принцеса.  Подобен модел, в тъмно синьо, с малко камъчета. Щерката е със сини очи и светла коса.
Вариантите ми за почерпката са окло 15, още не съм се спряла кои точно ще са от тях. И двете баби ще приготвят някои неща и така...
Люска, по принцип не знам да има някаква традиция относно празнуването, казвам ти как е у нас. Така беше и моят бал, и на сина.
Каним гостите малко преди да тръгне абитюрентката, за да я видят, поздравят. Изпращаме я, ММ ще я закара до у-щето, от където организирано отиват в ресторанта. Ние с гостите продължаваме  купона в къщи.
И сме в трепетно очакване, да я чуем по някое време.

След малко отивам за Гушкан, ще видим какво ще кажат относно почивните дни, нали е ОУ, няма матури, та се чудя...  Thinking
Иначе в някои у-ща  предучилищната вече свършват, нащите са до 30ти, когато им е тържеството и ще връчват удостоверенията.
   При нас е хубаво време днес, както и вчера. Слънчево е, тихо, няма изгледи да вали, както и е по прогноза.

Hug ви!

Последна редакция: пн, 19 май 2014, 11:52 от Morena

# 202
Има лист на вратата на градината с какво ги мажат.Пише ако някоя майка не иска да се обади.До тази година е мазан с това там и не  е имал проблем.За 1 път му става така.Днес ще му взема Гарниер 50.Емо е с чувствителна кожа.Имаше атопичен дерматит като бебе и за това се шашнах.

# 203
Хайде на второто кафенце!
Навън прижуря/а е едва 9ч./ точно като преди лятна буря  Joy но още не е заваляло, та пак ще излизам в градината докато дава времето  Joy
Елинор   bouquet
Хортензия ще те пишем и теб мома англичанка  hahaha
Вио спорна къщна работа ooooh! аз моята ще я остава като завали да я свърша  hahaha
Морена то не останало до събитието   bouquet А рокля за малката принцеса? Преди много години, въпреки, че съм от поколението със сини престилки и бели якички и моята рокля беше тъмно синя  Joy много го харесвам този цвят! Моята беше тип "малка черна рокля" /само дето аз не обичам черно/ и с перли - та много наподобява на тогавашните ни униформи  hahaha Последния бал на който бях беше на племенника ми миналата година, ама при нас са все мъжки и нямаме принцеса...Харесвам абитуриентите - толкова елегантни, такава тържественост...
Тити ние с малкия сме с проблемни кожи - само вятър да ни подуха и лицата ни се зачервяват и обриват, та целогодишно сме със слънцезащита по откритите части и с медицинска козметика за тяло. Първия ми досег със слънце още февруари - март, ако си навия ръкавите и не съм се намазала, завършва с обрив, все едно е жулено с коприва. Може и Емо да е като нас - наблюдавай го.
Изчезвам да допивам кафето в градината  Joy Усмихнат ден ви пожелавам   bouquet

# 204
Добър ден момичета!
Този форум ме изнерви-на два пъти почвах ад пиша и не става,блокира. #2gunfire
Днес вече е добре,поне за сега.
Морена-ще чакам снимки на принцесата,че догодина и на нас ни предстои бал,та от сега събирам идеи. Wink
Ма ко-дано не е скарлатина.
Вио-браво,видях много хубави снимки на децата. Heart Eyes
Калинка-наистина за нас тези температури -19* е студено.Днес и тук напича слънце.
Видях снимки и прочетох за концерта-браво на Марчева и Лус,страхотно сте си изкарали.А за проблемите с пътуването-ами иначе как щяхте да оцените този прекрасен концерт. Mr. Green
Мапчева-дано се реши проблема с тръбата и да я отпуши.
Вале-браво за разходката,видях снимки-само не разбрах,падна ли в крайна сметка.  Wink
Контеска-хайде ще чакам снимки от РД на малката сладурка.
Креми-станаха ли вече картофите дето ги сади синчето?
За всички които пропускам- Hug  bouquet
Пожелавам ви една успешна и не дъждовна седмица! Wink
  роза от моята градина.

# 205
  • при късмета
Привет, идваме от педиатърката.
Не е скарлатина, алергия е. От какво обаче, няма как да се разбере  #Cussing out
Благодаря ви, че сте ни мислили  Hug
Ставам да му сложа обяд

# 206
  • Бургас
Ма-ко,прилича ми на слънчева алергия.Криста и Иван се пъпчат така,особено Ванко.Все едно се шари.
Моренка,покажи снимки после.Честито завършване!  bouquet
Какво иска да учи детето ти после?
Марче,Луси,рокъджийки такива,благородно и не толкоз ви завидях! Embarassed
Моят голям батко и той ходеше много по концерти,а после нямаше глас диването. Grinning
Браво на вас!
Много се радвам,че няма да има лято.Мразя жегите и студът не ми пречи да ходя на плаж,аз съм като ония съседи.
Аз също се нервя с форума,не ме пуска,не мога да публикувам после,но ви следя.
ММ вчера пак донесе сума ти риба,ей не се наловува.Вмирисах се направо! Sick
Ще пиша после пак,че малката хленчи и дърпа компа.

# 207
  • Sofia
Калинуш, Гушкан не с нещо официално, че после нямам какво да ги правя такива.
Подобно, както е на бала на сина.

Писенце, Славче, ще покажа. Simple Smile
И аз не искам жеги, ама и много дъжд не ме кефи.

И утре е на у-ще Гушкан и после чак следващият вторник за последните четири дни.
Бяхме до библиотеката днес с нея и ви показвам какво си взех. Тя си взе "Франклин" , разбира се.  Simple Smile

Скрит текст:

# 208
Сядам да пия едно кафе преди поредната разходка  smile3546
Морена - разкошна снимка!!! Харесвам "смарт кежуъл"! Тези книги не съм ги чела...
Славка хвърли малко риба насам!!!
Ма ко не се притеснявай - ако не се разпростира и увеличава обрива - нещо е пролазило детенце - ще мине.
Писенце - кадифена красота!!! Браво - наистина си голяма цветарка   bouquet
Тук облаците вече дойдоха, един здрав вятър излезе, навсякъде стана пак в паднали листа...тъкмо бях изчистила градината  hahaha грабвам дъждобраните и отивам да прибирам детето  Joy

# 209
Добро утро и от мен! И при нас времето е едно никакво... Днес ММ заминава в командировка на тяхното море, няма да го има почти до края на седмицата, затова и няма да готвя. За мен все ще измисля нещо.
Свършиха и повечето сериали, дето гледам и мисля да се отдам на четене и картички тази седмица.
Поимено няма да споменавам, но с нетърпение ще чакам снимките от бала на голямата щерка на Моренка.
Калинка, пак правих крем карамел, с едно яйце повече, ама пак си стана на шупли. Хич не ми пука де, важното е, че е вкусен и пск се изяде за норматив.

Общи условия

Активация на акаунт