На море в Гърция 2014 - V

• 61 571
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Абе не е ли малко нагло да се таксува дете на 3 години 5.50 евро билет за ферибот?

Всяка друга компания, която съм гледала, дете до 5 г е безплатно.

Ето:
http://www.kefalonia-information.com/ferries/timetable/astakos-s … i.php?language=en

Освен ако аз нещо го тълкувам грешно  Thinking

# 106
Таис и аз така го схващам ....явно е до компания  newsm78  на другите линии Лефкада - Кефалония и Занте - Кефалония, например до 5г. е free, a дo 10г. e 4euro Wink

# 107
  • София
Здравейте момичета.  Grinning Ето ме и мен. не съм ви забравила, просто много работа, ангажименти...Но това не ми пречи да си мисля за море.  Laughing Времето се оправя и пак започвам да заглеждам. Кола още не сме си купила,така че дългите дестинации за сега отпадат за...септември, надявам се.  Mr. Green Вероятно пак ще сме по Халкидики но си мисля за Касандра. Там не сме били...ама пък този район е по населен... Онова спокойствие по Ситония направо всеки ден ме кара да се връщам натам. Heart Eyes Очертава се към 20 юни морето тази година.  Peace

# 108
Абе не е ли малко нагло да се таксува дете на 3 години 5.50 евро билет за ферибот?
...
Освен ако аз нещо го тълкувам грешно  Thinking
Да, защото това не е страницата на фериботната компания, а просто на някаква туристическа агенция.
Ето действителните условия:
For children from 4 to 10 years ticket costs 50% of normal price for all routes with Ionion Pelagos. (В случая 5.50 е)
Твоето на 3 г. си е безплатно.
Оттук - Ionion Pelagos

# 109
Изпуснах ви...Още съм на 40-та страница   на  предната  тема.
Параход, благодарности  за  прекрасно  оформената тема, за  пореден път !!!

# 110
  • София
Параход, ти си енциклопедия, бе  Wink Благодаря за пояснението   bouquet

# 111
E чак енциклопедия, просто съм го пътувала с такъв размер дете. Моето беше на 3 г. 11 месеца, в едната посока го таксуваха, в другата не Simple Smile (сигурно баща й е казал на касата, че е на 4 г. Simple Smile)

Иначе повечето фериботни компании наистина таксуват от 5, но тя това лято е на 5.5, с размери на 8-годишна, продължавам да я возя безплатно и никой не пита общо взето.

# 112
  • софия
Дали ще ми хареса на Тасос, към Потос посока  newsm78
Гледам близко юнско море, гледам Халкидики и не ми харесва без да съм била  ooooh!
Като чета темата все едно за Китен и Приморско става дума, то май и за Тасос важи това.
Вие сте виновни, с тези острови и пътеписи  Mr. Green

# 113
  • София
shhhh, повечето хора около мен ходят на Тасос и са много доволни...островът е зелен, с хубави плажове. Е, може да не е от ранга на Йонийските или Цикладите, но пък това не означава, че е като нашето чалгарско море.

На мен лично Ситония ми е голяма слабост..от години ходим там, и смятам, че има прекрасни местенца  Heart Eyes

# 114
  • софия
Май и къщичка си харесах  Thinking
В една маслинова горичка на края на Потос. Сега чакам да ми кажат цената.

# 115
  • Варна
Дали ще ми хареса на Тасос, към Потос посока  newsm78
Гледам близко юнско море, гледам Халкидики и не ми харесва без да съм била  ooooh!
Като чета темата все едно за Китен и Приморско става дума, то май и за Тасос важи това.
Вие сте виновни, с тези острови и пътеписи  Mr. Green

Нито Тасос нито Халкидики нито кой да е гръцки курорт имат нещо общо с българските.То и морето е съвсем различно Simple Smile
А и юни е доста спокойно в Гърция.От Александропулис до Волос има толкова стотици прекрасни места , че са достатъчни  за много пътувания и без островите. Simple Smile

# 116
Шш, там е малко голо, около Потос. Имало е големи пожари в недалечното минало и няма висока растителност; за разлика от други части на острова, които са с яки борови гори. Повече ми харесаха кръчмите в Лименария. В Потос са доста комерсиални огромната част, но има една в самото дъно на алеята, едни албанци я държаха - много прясна риба и ниски цени. Може да се е променило това през годините, обаче Simple Smile
В Тасос са много приятни планинските селца (но не точно комерсиалното Теологос, има седем-осем други, по-забутани). Къщичката ти мисля, че я знам коя е Simple Smile (не ме гледай, че острови, това-онова, аз и на Тасос съм ходила 2-3 пъти).
Столицата не става за плаж, но е приятна за разходки и има живец.

Обаче, не си права - Ситония по нищо не прилича на Китен и Приморско. Освен може би, че има българи, сърби и македонци. Също така в Тасос ги няма хубавите бийч барове, които са една от най-страхотните черти на Ситония (само 1-2 на Скала Потамия и Голдън бийч се сещам). Някак по-пенсионерско е. Аз не си падам по шума и навалицата, обаче пък и съвсем бабешката не върви.

Последна редакция: чт, 22 май 2014, 18:36 от Параход

# 117
  • софия
Ми аз толкова съм изтрещяла, че търся да няма хора и лудница  Crazy
Ако може да е като на Лефкада миналата година  Whistling Whistling, ни българи, ни хора въобще  Mr. Green
Не знам защо така съм се настроила за Ситония, със сигурност няма общо с циганията тук.

Аз преди време питах и май ми казахте, че спокойно мога да тръгна и без резервация в средата на юни и да търсим на място.

# 118
  • софия
По 30 евро ми обадиха за Хаус Елза, добре ли е? Параходче, същата ли е?
Ние не сме претенциозни. И при баба ти Катерина в Аспровалта ни хареса, и на Олимпиада още повече  Sunglasses
За Тасос го измислих, щото е остров все пак, ще се возим на ферито и ще си представяме, че кой знае къде отиваме  Laughing

# 119
Така..... за талоните на лизинговите автомобили.... проверихме през няколко достоверни източници на респектиращи позиции.
За сега проблема касае само превозвачите, което означава че спират и глобяват тях. Но нормативната уредба касае всички МПС-та и проблема може да се разпространи и към леките автомобили.
Единствения вариант е да носите: Заверено нотариално копие на големия талон,  превод на гръцки   от заклет преводач на големия талон след нотариалната му заверка, нотариално заверено пълномощно на български за управление на МПС-то и превод на пълномощното на гръцки от заклет преводач след нотариалната заверка.

Общи условия

Активация на акаунт