За бебета и деца от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 43

• 40 193
  • 764
  •   1
Отговори
# 75
  • Русе
Момичета, изправена съм пред следния проблем. Синът ми винаги си е бил лакомо бебе. След захранването също си хапваше добре.Но от 4 дни насам отказва всякаква твърда храна, караме само на мляко. Никога до сега не се е случвало. Това нормално ли е?
Когато ни никнеха първите зъби обикновено спирахме да се храним. Ядяхме само пасирана храна, пюрета и мляко. Разбира се с голям зор. Наскоро обаче промени стратегията и като го мъчат зъби пак отказва всякаква храна, но яде хляб.
Така че ако детето няма други симптоми, които да навеждат мисли за болест (а то не вярвам да прояви, щом казваш, че вече 4 ден е така), то ви мъчат зъбки и трябва да се въоръжиш с търпение. Това е само период и ще отмине.

# 76
  • в огледалото на живота
И аз предполагам,че е възможно отказа на храна да е от зъбоникнене  Peace
Не го насилвай,давай си млякото и възможно по гладни храни и течности за да тушират малко болката.

# 77

Няма признаци да е болен. А и вече има 7 зъба и до сега е нямало такъв период, затова бях изключила да е от зъби, но все пак знам ли...

# 78
Не бих се притеснявала. Ако  детето е здраво, може причината да е никнене на зъби. Peace

# 79
Здравейте мами,
може ли някой да ми каже 2 неща Simple Smile))
1. каква е разликата между ръчната помпа на Авент и на Чико? Едната е с ръчка, а другата с бабунче с въздух за натискане като на стар апарат за кръвно - кое е по-функционално?
2. Може ли нагревател на 4ико  да нагрява шишета на Авент - в смисъл имат ли съвместимост различните марки? Simple Smile
Благодаря предварително на отзовалите се !

# 80
Възможно ли е на дете на 1г.  да му никнат задни зъби?

# 81
Може, всякакви случаи има, както има деца на 3-4м с първи зъбки а други на годинка без, така има и неправилен ред на изникване на зъбите. Какво имате изникнало до сега, и защо предполагаш че никнат задни? На приятелка детето на 2г имаше пълен комплект зъбки.

# 82
Сега има 8 зъба. Но постоянно бута едното пръстче навътре в устата и плаче, а и както бях писала преди няколко дни вече седмица отказва всякаква твърда храна.Затова почвам да мисля , че може да е тръгнал някой заден зъб.

# 83
  • Шумен
Напълно е възможно да е тръгнал кътник. Те и по-бавно растат мисля. И двете ми госпожици изкараха кътниците и кучешките почти едновременно след 6 месечни мъки - мрънкане, чесане и капризи с храната на моменти с отказ, не се приемаше нищо по-топло от стайна Т. Дни преди 2-рия си РД бяха с пълни комплекти като само в рамките на 2-3 месеца от по 12-13 зъба ги направиха.

# 84
  • в огледалото на живота
Сега има 8 зъба. Но постоянно бута едното пръстче навътре в устата и плаче, а и както бях писала преди няколко дни вече седмица отказва всякаква твърда храна.Затова почвам да мисля , че може да е тръгнал някой заден зъб.
Не е задължително да са непременно зъби..
Възможно е и да има афти в устата,или гъбички щом отказва храна?
Огледа ли добре?

# 85
Огледах до колкото ми позволи, но не се вижда нищо.

# 86
  • Burgas, Bulgaria
Как мислите завишени левкоцити - 15,5 ,при норма до 10  и утайка 30 ,при норма 12 , възможно ли е от вирус ???
Бях ви писала преди около седмица с молба ,как да разгранича кашлица от гърло и от дробовете . Е водих го ,отново тогава казаха ,че всичко е ОК . Кашлицата остана много влажна , къртеща , но се поуспокои . Вчера детето вдигна Т - 37, 5 , стана 38 Т  и понеже беше на гости ,им казах ,вместо да го мисля да му дадат Нурофен ,защото той винаги вдига над 39градуса . Прибра се , малко след това и повърна два пъти доста обилно , като подчертавам ,че не е ям много през деня . Свали Т , цяла нощ нищо и мен взе да ме гложди ,какъв е този вирус(щото това си помислих ,че е ) , а без Т 39 ,както обикновено (  той от 2г , не е вдигал Т) . Сутринта меря 37,4 ....
Заведох го за кръв , излезе това , звъннах на ЛЛ , той каза ,че има нещо и е направо за АБ , но е добре да направим снимка . Направих снимка , каръка си е карък ,излезе някаква некачествена,много не се виждало ( и как да им вярвам ми кажете)  ,но дежурния педиатър каза ,че според нея не е пневмония, но имало нещо си , на слушалка обаче хрипове няма.  ЕСТЕСТВЕНО ни предложи да влезем в отделение ,но аз съм предупредена ,че това ще стане от моите лекари и отказах категорично ...
Сега отново вдигна Т - 38,5 , дали пък наистина не е някой вирус , знам ли , те тези бронхити са си чиста диагноза според рентгенолога . Изписан  му е Клацид и инхалации с някакво непознато за мен лекарство (не е Вентолин) ...
Иначе той е ОК, играе , дивее, апетита му липсва ,но това май си е нормално за дете с Т , не кашля толкова много , даже доста рядко го прави ....
 newsm78 newsm78 newsm78 странна история

# 87
  • UK
Моят син е със силно възпалено гърло, бели точки, начало на налепи, и втъзпалени две уши. Цялден е на температуропонижаващи. Водих го при дежурен педиатър, изписа АБ, който той отказва и отказва да пие. Преди половин година пак му изписаха един, те май всички са еднакви - прахообразни, разтваряш във вода и държиш в хладилник. Скъса се да повръща и заради това отказа да го пие тогава, сега пак. Опита съвсем малко, повърна и отказа повече, цяла вечер рева, как ли не му се молихме, сладолед разтапяхме и го смесвахме със сиропа, не и не. Утре сутрин пак ще го водя да го погледнат и да ми кажат какви са алтернативите. И пак случихме на дежурен. Представям си каква нощ ще бъде и как утре сутрин няма да може да преглъща от налепи в гърлото.  Sad Как ли не му обяснявах,уж разбира вече, само повтаряше, че вече нищо му няма и не го боли гърлото. Идеи имате ли какво следва оттук нататък, ако откаже твърдо сиропите,  инжекциите ли са следващия вариант? А малката не знам как ще опазим. Тъкмо овладяхме една хрема, която точи три седмици.
Дотук с яслата, чак септември на градина.

# 88
  • Русе
dejie, не виждам друг вариант освен инжекции. Щом детето не може да приеме антибиотика през устата и постоянно го повръща - то и ефектът от него е нулев. Веднага ли след приема повръща? Защото ако например повръща след час-час и нещо, то има вероятност част от лекарството да се е усвоило. Друг е въпроса колко ще се излекува с половин доза от антибиотика. Не са много алтернативите, наистина. И при все, че имаш и друго дете - не се бави, да може да пощадиш него поне.
Разбира се консултирай се първо с лекар за инжекциите, аз не съм медицинско лице и споделям само от опит. Бързо възстановяване Ви желая!  Hug

# 89
  • UK
Благодаря el, повръща в момента, в който преглътне, явно от самия вкус. Бяхме отново на лекар сутринта, обясниха ни, че инжекции вече както едно време не се изписват. Или си пие сиропа или постъпва в болница и там инжекциите ги слагат през система.
Днес беше друг доктор, не вижда никакви налепи и точици и няма ангина.  Rolling Eyes Как един вижда едно, друг друго, не мога да си обясня. Гърлото е червено и подуто, но дотам. Ушите не ги прегледа, защото нямала инструменти, каза да го водя на дежурен УНГ да ги видят, дотогава да не го насилвам с АБ. А той от уши не е ревал от вчера насам. Цяла нощ беше с температура, на 39.2 дадох Хексалгин, 10 капки, смъкна до 38.2 и така изкара цялата нощ, но не е плакал, само будува и си шепнахме до сутринта. Когато го болят уши не може място да си намери в леглото и само плаче.
Сутринта дадох Нурофен, защото отказа и Хексалгина вече, през нощта го излъгах, че е вода и успя да го глътне, докато се усети. Те и те имат един вкус.  Sick
Сега пак има температура, не я смъкна изцяло, но ниска и е на разходка навън, тича, жизнен е, изяде един сандвич на закуска, не го боли като преглъща. Няма да му давам вече нищо и ще видим колко ще вдигне и дали ще се оплаче от уши и ще преценя дали довечера да го заведем на УНГ или утре при заместничката на педиатъра и УНГ в медцентъра при него. Дано му се размине, да е просто някакъв гаден вирус и да го пребори сам. А между другото днес дежурната ми издаде направление за хоспитализация.  Shocked За червено гърло и уши, които не е прегледала, аз си мислех, че ми дава направление за УНГ и не попитах какво е, после видях и се удивих.

Скрит текст:
Относно другото дете - преди няколко месеца педиатърът се опита да ни даде АБ за червено гърло и уши, "Знам, че той има силен имунитет и ще мине и без АБ, но заради бебето (на 1 месец) ви съветвам да почнете АБ, да го предпазите него." 3 дни го мъчих с един друг АБ, повръща го, разби си стомаха, спря да яде, започна да повръща ои храната и водата, след 2 дни го заведиохме да го видят пак и да сменят АБ, ако се налага, оказа се, че има голямо подобрение и мина без него. Бебето също не се разболя, само се изтормозихме всички. Той още помни "лошото сиропче" и този път отказа категорично да го опита повече от веднъж. Разтворих го в 20 мл сок, изпи точно една малка глътка и още на момента си повърна вечерята. Повече няма да тъпча с лекарства едното за да предпазя другото, каквото стане, не е задължително едното да се разболее заради другото.

Общи условия

Активация на акаунт