Продължавам с 44 епизод.
Азер след като излезе от стаята на Дила, качи се в колата и посред нощ отиде на гроба на баща си. Между другото там е като че ли семейно гробищно имение. Там са всички от рода Баразоулу погребани. А за майка му никъде и нищо не казаха. След 30 години ще снимат нова продукция Дила ханъм и там вече ще дадат какво е станало с майка му и ние ще научим.
Азер - Здравей Сеит бей, това съм аз - твоят син Азер. Татко, колко много исках да ти се харесам, но не успях.Не можах да стана такъв, какъвто ти искаш.... Татко, аз не мога да стана такъв човек като моят
покоен брат Ихсан.
Дойдох при теб, защото ти сам ме застави да дойда.
Аз станах подъл, безхарактерен човек. Аз станах убиец на собствения си баща.
Татко, искам нещо да ти кажа. Слушай ме.
Действително в тази черна земя трябва да лежа аз. Тогава подлеците щяха да са
с един по-малко. Не съм очаквал това от теб. Аз станах насилник, изнасилвач....
Но аз колко пъти съм ти казвал, че обичам Фатма. Ти не ме чу. Без нея не мога
да живея. Татко, разбери го това най-после.
Обичам Фатма.....Обичам я....Обичам я така, както кучето обича стопанина си....
Татко, твоят луд син обича...силно обича Фатма....
Сеит бей, ти слушаш ли ме???За това аз съм нещастник, разбра ли....
Аз няма да трая Фатма да е жена на друг мъж!!!
Това е....Вече всичко ти казах за стотен път....Повече няма да повтарям....
В конака на Сеит бей дойде нотариуса. Каза, че идва по молба на Сеит бей.
Сеит бей дал писмено завещание на нотариуса преживе.
Написал го е в затвора и го даде на нотариуса, за да го впише в книгата.
В кабинета на Сеит бей са Дила, Азер и нотариуса.
Нотариуса - Събрали сме се, за да ви прочета завещанието на Сеит бей.
Влиза и Султан.
Султан - И аз искам да слушам. Аз въм също снаха на Сеит бей и при това съм бременна.
Нотариуса - Сеит бей преживе остави половината от имуществото на Дила ханъм.
В последствие, Сеит бей в затвора написа в завещанието си, че цялото имущество подарява на Дила ханъм.
Азер - Минутка, минутка, има някаква грешка...
Дила - Господине, аз знам, че половината от наследството Сеит бей преписа на мен - частта на Ихсан.
Друго не знам.
Нотариуса - Ситуацията се измени г-жа Дила.
През време на срещата с директора на затвора и по неговите убеждения измени решението си.
Азер - Нотариус, внимателно чети. Моят баща ми беше завещал половината от богатството.
Нотариуса - Азер, тук е написано. Половината от наследството ще бъде прехвърлена на вашето дете, когато навърши 18 години. Или така - когато вашето дете навърши 18 години г-жа Дила се задължава да му прехвърли на него половината от имуществото. До тогава г-жа Дила ще се разпорежда с имуществото.
Султан - Как така., докато детето ми навърши 18 години цялото имущество ще командва Дила ханъм. Така ли? Това е невъзможно!!! Това е грешка!!!
Азер към нотариуса - Слушай ме, ти лъжеш!!! Кой си ти??? Мислиш си, че можеш да ми
вземеш моето богатство! Каква е тази мръсотия??? Ти си решил и си
говорил с Дила да ми вземете имуществото.
Нотариуса - Азер, тези документи са подписани от Сеит бей в присъствието на свидетел - директора на затвора. Така че попитайте него защо баща Ви постъпил така с вас.
С ваше позволение аз си тръгвам. Ако имате въпроси, обърнете се към съда.
Нотариуса си отиде. Останаха сами Дила, Азер и Султан.
Срещо в един ресторант на Дила, Ръза и Джанан.
Ръза - Сеит бей ти е преписал и втората половина от имуществото си, а преди това беше преписал
първата половина, така ли? О, г-н Сеит??!!
Дила - Ръза, няма нищо неясно. Човека даде всичко на мен.
Ръза - Но какво ще правим ние??? Какво ще стане с нас??? С нашето бъдеще???
С нашия живот???...
Джанан, казвай какво да правим?
Джанан - Да, Дила, ти сега имаш цялото наследство, но ти не можеш да се откажеш от ръководството му. Намери един човек, който да ръководи стопанството...
Дила - Сеит бей се отнесе към мен като към собствена дъщеря. Аз се заклех да бъда начело
на ръководството. Сега как да се откажа от клетвата си??? Имам чувството, че няма да живея спокойно. Ръза, ти също беше там. Ти видя и чу какво каза. Как сега можем да постъпим с него?
Ръза - Мен ме беспокои само едно - това, че ти живееш под един покрив с Азер.
Този човек нещо ще ти направи, Дила.
Дила - Скъпи, спокойно.
Джанан - Ръза правилно говори. Ако нещо се случи с теб???
Дила - С мен няма да се случи нищо, понеже цялото имущество на Сеит бей е мое. Наследството на Сеит бей е моята застраховка.
Ръза, престани. Аз ще намеря професионален специалист - имуществото, имението, земята,полята, ливадите, животните и всичко останало той ще ги ръководи.
Когато станат 40 дни от смъртта му аз ще напусна този дом и ние с теб ще се оженим.
Ще бъдем много щастливи. Довери ми се на мен....
Ръза - Аз ти се доверявам.
Действието се мести в конака.
До тук. Всичко хубаво. Има още от 44 - та серия. До утре.

за един поздрав