Последна ваканция преди голямото начало (набор 2007) - 4

• 33 571
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
Много се колебаех за малкия, но се отказах и не съжалявам, в новото училище се чувства отлично.

Последна редакция: ср, 28 май 2014, 14:24 от Анонимен

# 76
Аз пуснах миналата година щерката на изпита. Вече се бяхме записали в сегашното училище и бяхме платили таксата. Исках да я пробвам за тренинг. Не я приеха, но резултатът беше близо до чертата, а и беше година по-малка от останалите.  Мен също не ми допада училището по ред причини. Първо италиански не ми върши работа, второ е много далеко от нас (дете от квартала пътува по 1 час с буса им), има униформи, носят тежки чанти всеки ден и т.н.
Наше познато дете тази година кандидатства и не е прието. Беше в предучилищната на НУКК и доколкото разбрах е ходело на уроци или курс при преподавателка там.

# 77
  • София
Днес бяхме в бъдещото ни училище. Уф, аз така се вълнувах, че съм будна от 6.30 ч. (то бебето ме събуди, де, ама после не можах да заспя).

Довечера е открития урок в ДГ. Платихме си таксата з амай и вече имаме удостоверение.

# 78
  • Варна
Кати, хареса ли ви училището?  А че ние се вълнуваме повече от децата, мисля е нормално... Все пак ние осъзнаваме важността на избора си, а за тях е нещо доста абстрактно.
А да ви питам, тези които сте си взели вече удостоверението, има ли като на първокласниците място за атестация или не?
Ние усилено учим думи за тържеството. Засега ги учи бързо, но много ме дразни онзи заучен рецитаторски тон, който вкарва след всяка репетиция в училище. Аз я уча да казва текста с разбиране, да прави паузи, където трябва според смисъла, обаче всяка вечер се връща с ново стихче и го чете с тоз тон... Ама каквото-такова - важното е да ги каже всичките Simple Smile))

# 79
  • София
В удостоверението няма място за атестация.

Ами училището,което сме избрали, е малко, начално е. Базата не е нова, но учителите са се постарали да направят мястото приветливо. Учителите са млади, децата ги наричат по име - г-жо Ани, например. На децата им хареса. Уф, не знам дали е правилния избор, но...

# 80
  • Sofia
Нашето тържество се оказа утре вместо в петък. 
За НУКК мислех да идем пробно...преди време де. Четох темите и категорично се отказах.

# 81
  • София
На нашето удостоверение има атестация на гърба - 6-7 изречения. Предполагам, че са еднакви за всички деца от класа Simple Smile
Алекс имаше входящ номер за НУКК, но като я приеха в Музикалното, не искаше да ходи на изпит. Миналата година изкара над 70 точки - без подготовка, само за проба.
Пътуването е проблем, ако си далеч. Има транспорт, но за мен не е оправдано малко дете да губи толкова време. Иначе по принцип харесвам училището - даже много. Но си лично отношение, де Simple Smile

# 82
И при нас на гърба с думи беше написано какво умее детето.
Мислех, че на всички е така.
Те оценки иначе нямат, така че как ще стане ясно тази готовност за 1ви клас

# 83
  • В светлината на слънцето
Има транспорт, но за мен не е оправдано малко дете да губи толкова време.

Именно.  Peace Това за мен е един от важните моменти при избора на училище за начален курс. Да лашкаш толкова малко дете по един час на отиване и още един час на връщане, само за да учи в "елитно" училище със спорни качества - не, благодаря. Stop Та това са си два откраднати от детството на детето часове, само защото си решил да начешеш собственото его. Отделно, като италиански възпитаник, да кажа, че този език почти няма приложение и си е направо загуба на време изучаването му. Като един от допълнителните езици - да, но основен или единствен - не.  Naughty

# 84
Истерията е голяма за всички "елитни училища" - за 32 СОУ чух за такава цифра желаещи, че свят ми се изви, на една позната детето й кандидатства за прием.

# 85
  • Sofia
Истерията е голяма за всички "елитни училища" - за 32 СОУ чух за такава цифра желаещи, че свят ми се изви, на една позната детето й кандидатства за прием.
Аз съм чепата нещо, Щот' бегам от "елитните".  Laughing  
Искам малко и спокойно у-ще, особенно за начален етап, пък дори и за среден.   Simple Smile

# 86
Да, за НУКК сте абсолютно прави, че пътуването е неоправдано, и ние само за проба и тест на нивото отиде, да види как минава изпит преди този в еврейското. Но и в 134-то сигурно няма да я приемат, тъй като едното подусловие на едната задача не е успяла  да го направи, т.е. не й е стигнало времето, нали и там бързат-бързат, а моето дете обича да прави нещата бавно и без зор.
Иначе в удостоверението за училищна готовност има текст на гърба, пише как се справя детето, не знам дали на всички е еднакъв.
Жасмин, за 32-ро кандидатите са повече от тези за НУКК, адски тъпо, а дори не е ясно извън критериите как ще пресеят останалите. Ние също сме кандидати, но по една единствена причина - това ни е най-близкото училище. Онзи ден на срещата, която беше в някаква зала на последния етаж на училището, ами виждам си покрива на моята кооперация оттам. Въпреки това, обаче, не вярвам да ни вземат с този наплив, защото сме им извън "микрорайона", който включва нашата улица, но не и нашия номер. Иначе не разбирам тези родители, които заради това пренатоварено с ученици училище,дето уж се води елитно, ще пътуват през половината град и ще влачат детето, ама въпрос на избор. В класа на братовчедката ни, която е там, има деца и от Банкя, и от селата около София, откъде ли не. Така че напълно подкрепям Лулумба, че това е открадното време от детето и от съня му, особено като почват рано сутрин.
Морена, и аз така, ама няма подобно наблизо.
Кати, благородно завиждам, че вече имате училище, ние ще се печем на "огъня на напрежението" още почти седмица.

# 87
  • Sofia
Мира, "таковата" (малко и спокойно), в което е сега ПГ и сме подали заявление за 1ви клас и на нас не ни е много близо, но все пак не е и далече. С автобуса, който спира пред нас пътуваме 20мин. и ходим 8-10мин. до у-щето. А, мисля че и първокласниците започват в 8.30ч... ще видим де.  Thinking
И ние ще потръпнем до 3-4.06. да видим 3та и последна точка дали ще ни гарантира приемането... и при желаната учителка.

# 88
И за мен пътуване над половин час не е оправдано на тази възраст. Като гледам за Шилер също е голяма истерията. Споделиха, че има деца от Люлин,които пътуват по час.
До нас има основно училище, което е спокойно. Вчера разбрах,че са 19деца след първи клас. Това е супер, но средата е кофти.

# 89
  • Варна
Девойки, аз си признавам откровено, че ще си влача детето да пътува до училище. Живеем на сто метра от кварталното, но там няма да я пусна... Не че това, в което е сега е елитно много, но просто кварталното е ужас! И като успехи по състезанията, и като среда. Изобщо не търся най-доброто и най-прехваленото, но за съжаление ще се наложи да се пътува до най-близкото нормално. Надявам се като стане втори клас да се прибира и сама, но това само времето ще покаже. Странното е че и за това училище наплива е голям, въпреки, че не е от "първия ешалон". Преди седмица имаше подадени над 220 заявления за 120 места, а срокът още тече. Ама така ще докато има зле управлявани училища...

Общи условия

Активация на акаунт