Любители на котки – Тема 85

• 42 229
  • 757
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Прекалено много обичам животните, няма да допусна тези мъничета да останат на улицата.  Simple Smile  Вече намерих дом за едно, има още време. Имам си вила, ако трябва там ще ги заведа, но няма да ги остава без приют.

Относно кастрацията - за мен не е добър вариант. На вас хубаво ли ще ви е да ви `кастрират` ?
Кастрирах предишната си котка - беше мъчение за животинчето след тази `операция`, на мен също не ми беше лесно да я гледам как се мъчи.
От време на време й давам хапчета, но разбрах, че са много вредни.
Не мисля да лишавам животинчето от каквото и да било Simple Smile))

# 271
  • Be realistic - plan for a miracle.

Относно кастрацията - за мен не е добър вариант. На вас хубаво ли ще ви е да ви `кастрират` ?
Кастрирах предишната си котка - беше мъчение за животинчето след тази `операция`, на мен също не ми беше лесно да я гледам как се мъчи.
От време на време й давам хапчета, но разбрах, че са много вредни.
Не мисля да лишавам животинчето от каквото и да било Simple Smile))

Абсурден е въпросът "на вас хубаво ли ще ви е..."

Явно сте поредната уверена, че котките и кучетата имат осъзнато желание да станат родители, а не се водят от животински инстинкти и нагони. Поредната уверена, че котка = човек. Ами не, не е. И го казвам като човек обожаващ котката си.

"Мъчението за животинчето" колко продължи? Ден? ЦЕЛИ два дни?
А колко ще се мъчи разгонена без да може да си скита и да си намира котараци колкото си иска?
О, извинете, забравих - Вие ще я оставяте да ражда по 2,3 пъти годишно, че и до 5 пъти стигат някои. И всеки път по 5-6 котенца. Не забравяйте да я заплождате всеки път като се  разгони, че иначе много ще страда... лишена...  ooooh!

# 272
 ooooh! ooooh! ooooh! Лишаване на животното...

# 273
След всяка операция боли, но още по-голямо мъчение са хапчетата и последствията от тях, както ти самата казваш. Дано нямаш предвид, че си попаднала на калпав ветеринар. Аз съм попадала на такива, затова и в предния ми пост писах, че трябва да се проучи добре ветеринаря, и тук във форума има хора от цяла България, които могат да споделят мнение за добри ветеринари в различните градове...защото е ужасно някой да си прави експерименти с животинката ти, за да ти вземе парите ooooh!
Дано да намериш дом на малките сладури Hug

# 274
Карто заговорихме за ветеринари - ние имаме нужда от информация за ветеринар в град Пловдив.
Моето коте не е още кастрирана - първо беше много малка,после излезе нещо друго и така.Тя живее само вкъщи.
Искам само някой,който наистина си разбира от работата - дори и да е скъпо.
Благодаря ви.

# 275
  • Пловдив
Ветеринарна лечебница д-р Карагьозов - ул. "Сергей Румянцев" 10 - срещу бензиностанцията на коматевския надлез.

# 276
Ветеринарна лечебница д-р Карагьозов - ул. "Сергей Румянцев" 10 - срещу бензиностанцията на коматевския надлез.
Благодаря!Значи добър лекар.

# 277
tartelette , писах ти на лични, но ще пиша и тук от кого аз съм доволна, сигурно има и други хора, които търсят добър ветеринар:
Д-р Николай Боянов (или по-известен като д-р Коко)
ул. Славееви гори № 18
тел. 032 69 35 78
GSM 0887415207

# 278
И аз да кажа по повод на кастрацията. ПРЕДИ ДА КАСТРИРАТЕ АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ИСКАЙТЕ ПЪЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА КОТКАТА. Аз не знаех че трябва. Преди да заведа моят да го кастрирах рових 5 дена из нета, за евентуални проблеми. Никаде не прочетох за такива, но това не е вярно. Макар и в редки случаи е възможно котето, въпреки че няма външни признаци, да има вродена болест, на сърцето, бъбреците или черният дроб, която още не се е проявила. В този случай слагането на упойка може да доведе до смърт.
При тези котета, ако се налага операция, вкл. и кастрация трябва да се търси кабинет където се прилага инхалационна упойка и трябва много да се внимава.
Моят сладур за малко да умре. Беше му спряло сърчицето, но слава Богу го спасиха с изкуствено дишане.

# 279
  • София
Благодаря!Значи добър лекар.

Брат ми води кучетата си при него от 15 години и е много доволен. Останала съм с впечатлението, че винаги има много хора и се чака доста.

tartelette , писах ти на лични, но ще пиша и тук от кого аз съм доволна, сигурно има и други хора, които търсят добър ветеринар:
Д-р Николай Боянов (или по-известен като д-р Коко)
ул. Славееви гори № 18
тел. 032 69 35 78
GSM 0887415207

И за д-р Коко съм чувала само хубави неща и като човек, и като специалист. Лекува и бездомни животинки. Единствен недостатък е липсата на по-сериозна апаратура. А понякога се налага и е по-удобно да е в същия кабинет, а не да те изпращат другаде.

Бланка също е доволна от нейния ветеринар. Той е в друг квартал (мисля, че е в Каршияка). В първи пост има 4 ветеринарни клиники/кабинета в Пловдив. За да са написани, някой от темата ги е похвалил.  Wink

# 280
Относно женските кучета знам, че трябва, да се кастрират, защото иначе е възможно, да се получат здравословни проблеми, като мнима бременност и заболявания на матката например.
При женските котки, така ли е?
Защото ако е, ще трябва и аз, да заведа Бюти на кастрация, когато и дойде времето.

Иначе кучето ми е мъжко и не е кастриран, защото живее в апартамент и няма как, да заплоди женска, без аз, да разреша, а аз естествено не искам.

# 281
Да, при д-р Коко мисля, че няма по-сериозна апартура - напр. ако трябва да се правят някакви специфични изследвания на животинчето, но дори само за мнение, пак бих го посетила. Но за операции като кастрация, прегледи, лекуване на разни инфекции ... го препоръчвам Peace
**Sisi** , чела съм, че при женските котки след всяко разгонване могат да се образуват тумори или всякакви такива гадости, не знаех и че при кучетата е така. На колко месеца е Бюти?

# 282
На един месец е, малка е още.

# 283
Не знам дали да се обаждам тъй като аз не съм от редовните, но ще похваля Ситивет - http://www.cityvet.bg/. Там лекуваме Господин Котка от стоматит и му почистихме зъбите, доволна съм много от тях, от професионализма и от отношението им.
Относно кастрацията ще спомена само, че много по-опасно за здравето на животното е да не се кастрира.

# 284
Ох и аз направо съм закъсняла с кастрацията на Багира - тя август прави 2 години.Но първо чакахме да порасне за първи ваксини,после за повторното им слагане.Тъкмо стана време за кастрация - тя почна да се разгонва.После заминахме на ваканция и тя беше на пансион на село.
И чак сега сколасахме ,а пък и за първи път ще я водим в България,защото нямаме избор и само самолетните билети са й 150 евро.А тук кастрацията е над 150 евро също.Затова в България поне ще ни е по -евтино ,а и ще сме там 2 месеца.
Тук не е толкова опасно да не е кастрирана котката - ние живеем високо аи много внимаваме с прозорците и тъй натакък.Бездомни котки няма,но има такива които се разхождат навън,но стопанин си имат.Обикновено и те са кастрирани.

Скрит текст:
Ето още една снимчица - озаглавена е ''Ох колко съм скромна''

Общи условия

Активация на акаунт