Любители на котки – Тема 85

• 42 213
  • 757
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Черна перла! Абсолютна кралица!:love:
Ако котката не е кастрирана и стопанинът е отговорен, да не я среща другия пол, е похвално. Но тя така или иначе си го иска, преживява разгонвания, които не са удовлетворени. Crazy И организмът ѝ страда. Може да се стигне до заболявания. Да не говорим пък за отровните хапчета против разгонване!
Заради това кастрацията е препоръчителна.

За преглед и евентуално кръвни изследвания преди кастрация-би било добре. В рамките на деня става-приемат котката, пускат изследване и ако има нещо, ще се отложи кастрацията.
Особено с взета от улицата котка, особено ако е била видимо наранена някога, човек никога не знае точно какво е състоянието ѝ. В такъв случай, вече като по-опитна коткарка, бих направила и снимка на бял дроб.

# 286
Прекалено много обичам животните, няма да допусна тези мъничета да останат на улицата.  Simple Smile  Вече намерих дом за едно, има още време. Имам си вила, ако трябва там ще ги заведа, но няма да ги остава без приют.

Относно кастрацията - за мен не е добър вариант. На вас хубаво ли ще ви е да ви `кастрират` ?
Кастрирах предишната си котка - беше мъчение за животинчето след тази `операция`, на мен също не ми беше лесно да я гледам как се мъчи.
От време на време й давам хапчета, но разбрах, че са много вредни.
Не мисля да лишавам животинчето от каквото и да било Simple Smile))

Ела пред блока ми да видиш какъв "живот " си живеят, некастрираните че и бебетата. Да не говорим епидемиите в Пловдив и има много слепи , шанса им на улицата и "голям".

# 287
Прекалено много обичам животните, няма да допусна тези мъничета да останат на улицата.  Simple Smile  Вече намерих дом за едно, има още време. Имам си вила, ако трябва там ще ги заведа, но няма да ги остава без приют.

Относно кастрацията - за мен не е добър вариант. На вас хубаво ли ще ви е да ви `кастрират` ?
Кастрирах предишната си котка - беше мъчение за животинчето след тази `операция`, на мен също не ми беше лесно да я гледам как се мъчи.
От време на време й давам хапчета, но разбрах, че са много вредни.
Не мисля да лишавам животинчето от каквото и да било Simple Smile))

Ела пред блока ми да видиш какъв "живот " си живеят, некастрираните че и бебетата. Да не говорим епидемиите в Пловдив и има много слепи , шанса им на улицата и "голям".

В  Пловдив д-р Карагьозов, д-р Шишков , д-р Коко все са от тези които работят с улични за по-малко пари . Иначе за клиника с добра апаратура се сещам Провет на Марица към 80 лв. е кастрацията при тях . При другите без отстъпка е 60 мисля. При Коко ако се заведат 3 на един ден взема по 35 лв.

# 288
tartelette Голяма красавица!

# 289
И аз да кажа по повод на кастрацията. ПРЕДИ ДА КАСТРИРАТЕ АКО ИМАТЕ ВЪЗМОЖНОСТ ИСКАЙТЕ ПЪЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА КОТКАТА. Аз не знаех че трябва. Преди да заведа моят да го кастрирах рових 5 дена из нета, за евентуални проблеми. Никаде не прочетох за такива, но това не е вярно. Макар и в редки случаи е възможно котето, въпреки че няма външни признаци, да има вродена болест, на сърцето, бъбреците или черният дроб, която още не се е проявила. В този случай слагането на упойка може да доведе до смърт.
При тези котета, ако се налага операция, вкл. и кастрация трябва да се търси кабинет където се прилага инхалационна упойка и трябва много да се внимава.
Моят сладур за малко да умре. Беше му спряло сърчицето, но слава Богу го спасиха с изкуствено дишане.

Имали сме късмет с Фин- толкова трудно излезе от упойката. В последствие се оказа,че има проблеми със сърцето,които никой лекат/ 3бг/ в БГ не успя да види.
От д-р Коко и аз съм по-скоро доволна- щях да съм абсолютно доволна,ако беше видял шума в сърцето на Фин Peace

# 290
Благодаря,благодаря!И тя благодари - страшна кипра е Laughing
 Аз сега мазах половина с някакъв крем за мускулни болки и той после ми се развика да съм си миела ръцете бързо,че имало някакво олио в него,което било отровно ,както за нас ,така и за животните.Умих си 2 пъти ръцете,докато почне да ми скърца кожата...ама се шашкам.Котето го пипнах,защото се качи отгоре ми...Даже я поумих с вода горката  Embarassed ..

# 291
  • Варна
Здравейте и от нас Simple Smile

Намерихме се вчера сутринта и се прибрахме заедно когато аз се наработих.
От дете не съм гледала коте, много исках и с този мъник си беше любов от пръв поглед.
Мъжо е много против, а и аз се улавям, че ми е леко чоглаво от към хигиена ... но като видя малката запетайка и нищо няма значение Wink

# 292
Мира,няма да се притесняваш!Котетата са много чисти животинки и страшно много се пазят.Правят поразии(поне моето) само когато не му е чиста тоалетната според нея.
При нас проблемите са от това,че понякога бута разни неща,хапва местни неща ,ако не внимавам да ги оставя на плота..и драска.Затова трябва да му вземете така нареченото ''дърво за котки''. и принципно там си драска.
Кое ти е проблемното при хигиената? Simple Smile

# 293
хапва местни неща ,ако не внимавам да ги оставя на плота..
rotfImbo

Моето куче така някой път се е случвало, да си открадне нещичко от масата, когато не съм в стаята.
Сега от както имаме и коте се замислих, че дори и на високо, да ги сложа на плота, пак може, да скочи и да си вземе. Mr. Green

Мира, много е сладко.

# 294
Ох тя нашата е всеядно нещо - вчера беше едно чоризо - ама опапала половината.Веднъж дори огретен от карфиол,който бях оставила да изстива пробвала бая.
Сама си отваря и затвореното иначе гледа да го бутне на земята и да го яде там.
Иначе сме я хранили дори веднъж със спагети карбонара ,обаче нямаше нищо друго за ядене неделя вечер  и вариантът беше или тя гладна или да яде това.Еми яде го и нищо не намерих изхвърлено през предния изход  Laughing

# 295
tartelette
Мен ме притеснява също, дали ще прави бели.
Когато бях с бебе куче ми изгриза кабели, дивани, маси и прочие.
Дано сега нямам много щети.  Mr. Green

Мира Иванова И при мен ММ много не я иска котката, но като, че ли започва, да свиква и даже ме пита "Малката какво прави?". Wink

# 296
Сиси,абе то тежи 3 кила,Поне моята е толкова,какво може да свърши.Единствено трябва да й се следи чистотата в тоалетната,защото може да си върши нуждите демонстративно някъде.
И не гризе точно,ами си чеше ноктите.Можеш да я следиш да не го прави.
Аз цветя нямам,но съм чувала че обичат да ровят.Това е в общи линии или нашето е много послушно  Laughing което не вярвам изобщо  Mr. Green

# 297
Здравейте и от нас Simple Smile

Скрит текст:

Намерихме се вчера сутринта и се прибрахме заедно когато аз се наработих.
От дете не съм гледала коте, много исках и с този мъник си беше любов от пръв поглед.
Мъжо е много против, а и аз се улавям, че ми е леко чоглаво от към хигиена ... но като видя малката запетайка и нищо няма значение Wink
Това коте е много сладко, а като порасне ще стане красавец/красавица  Heart Eyes Така като го гледам ще е пухкаво и с по-дълга козина.

# 298
Мира, да ти е честито мъничето . С много любов да се гледате ти желая  Heart Eyes

# 299
Здравейте приятели (не знам къде е удачно да го публикувам, за това избрах тук също и в още една тема, защото ми е спешно, надявам се да не го приемете като спам) - Това е Шери Heart Eyes  Hug Тя е много мила, сладка, малко плашлива, но това е защото е преживяла много за краткото си животче. Вчера я намерихме в Парк Арпезос Север (Новият парк) в град Кърджали. Дойде при нас от любопитство.Точно тогава, обаче започнаха едни гръмотевици, в същото време тя се оказа, че стои под едно от кучетата ни (те бяха 3 общо с нас), което лежеше на пейката, в момента в който осъзна какво става много се изплаши, започна да "хъска" , както каза Иван.  Thinking Joy Решихме, че не можем да я оставим там, самичка и уплашена, взех я и я завих, за да я стопля и успокоя малко, нахранихме я и тя се почувства много комфортно.Успокои се и заспа в мен.После прекара една много "интересна" вечер с цялата компания, в края на която я занесох в нас, изкъпах я и я изсуших.Цяла нощ спа под леглото, явно там си й хареса, сутринта й оставих мляко, за да има какво да хапва през деня. За жалост няма как да остане в нас, то и сега нашите не знаят, че тя е там, за това моля ви, който иска да приюти и да си отгледа една сладка, малка, уплашена, но в същото време много любвеобилна душичка, моля да се свърже с мен   bouquet  bouquet Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт