Любители на котки – Тема 85

• 42 140
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Аз моята принцеска я къпя с някакъв котешки шампоан с масло от макадамия Crazy обаче тя е гола порода и не знам как ще се отрази на косъм. Ако имаш възможност го заведи котето на лекар да му дадат препарат, че само с къпане не знам дали ще стане. То зависи и колко е зле.

# 181
Аз днес го изкъпах и пърхута сега го няма, но се сплъсти малко козина на гърба, сега разресвам Simple Smile  вече съм почти сигурна, че проблема е в шампоана. Иначе сме правили всякакви изследвания- здраво е котето, даже не отдавна правихме и годишния преглед. Явно е козметичен проблема, сега разглеждам за хубави четки, гребени и шампоани. А тези сухите шампоани хубави ли са, че знам за човешките сухи, че са голяма гадост.

# 182
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
 newsm78 Не съм гледала дългокосместо, за ресането ясно, че трябва да е редовно, но защо го къпеш? Котките сами почистват козината си. Мойто диване не помня от колко години не е къпано. Понеже е улична превъзходна го гальосвам с гребена по два пъти седмично, колкото да посваля малко козина и да му направя на него кефа. Нямам представа на какъв период се къпете, но колкото по-рядко толкова по-добре. Peace

# 183
  • София
И аз това щях да кажа Peace

# 184
И аз мисля, че няма нужда от къпане. Особено като си стои само у дома...а и да излиза навън, те и сами се почистват много добре Peace

# 185
B l a n k a, Малчо има поздрави от братчето си  Simple Smile А майка им, най-накрая се организирахме и днес /може би в момента/ я кастрират. Тя през януари роди три котета - пак две чисто бели и едно черно-бяло. Намериха им дом, а майката започна да се разгонва много често. Добре, че хората, които я приютиха за зимата, не я пуснаха навън и изчакаха кастрацията.
Скрит текст:

А това е любима поза напоследък. Заради топлото време често стои така разпльокана  Grinning
Скрит текст:

# 186
Здравейте.
Извинете за нахлуването в темичката ви, но току що намерих едно малко коте, изоставено в кашон на една полянка зад нас. От 1 час чувах, че коте пищи и като отидох, да видя, го намерих там. Самичко оставено, в най - голямото слънце.
Прибрах го и му дадох прясно мляко с биберон, хапна малко и сега само писука.
Дребно е, току що прогледнало, сигурно на около 20 дена. Давайте съвети, как да се грижа за него, че до сега котка съм гледала само 1 път, но бях малка и не помня. Моля, за мнения.  bouquet

# 187
Здравейте.
Извинете за нахлуването в темичката ви, но току що намерих едно малко коте, изоставено в кашон на една полянка зад нас. От 1 час чувах, че коте пищи и като отидох, да видя, го намерих там. Самичко оставено, в най - голямото слънце.
Дребно е, току що прогледнало, сигурно на около 20 дена. Давайте съвети, как да се грижа за него, че до сега котка съм гледала само 1 път, но бях малка и не помня. Моля, за мнения.  bouquet

Разтривай дупето с мокро памуче след всяко ядене докато се изпишка и/или изака , важно е почти колкото храненето , защото самичко не може да ги върши тези работи , иначе майката ги ближе. Вечер може да му слагаш бутилчица топла вода отгоре кърпа , мека и пухкава, отгоре котенцето , защото сами не могат да поддържат телесната си температура. Най-добре да се храни с адаптиран мляко , за котки или за бебета . Храни се на всеки 2-3 часа.

# 188
Здравейте.

Разтривай дупето с мокро памуче след всяко ядене докато се изпишка и/или изака , важно е почти колкото храненето , защото самичко не може да ги върши тези работи , иначе майката ги ближе. Вечер може да му слагаш бутилчица топла вода отгоре кърпа , мека и пухкава, отгоре котенцето , защото сами не могат да поддържат телесната си температура. Най-добре да се храни с адаптиран мляко , за котки или за бебета . Храни се на всеки 2-3 часа.
Изпишка се, но не е акало, хапна съвсем малко прясно мляко. Ще му купя адаптирано.
Притеснява ме, че е много мръсно и има много бълхи. Нямам идея, как да му ги махна, мога ли да го изкъпя набързо с топла вода, само тялото ?

# 189
  • София
По-добре го почисти с топла влажна кърпа. И непременно го стопли след това. А бълхите - само механично. Все пак телцето е малко и козината рехава.  Wink След това проверяваш ежедневно за новоизлюпени. Твърде малко е за по-сериозно обезпаразитяване.

Прясно мляко по-добре не давай. Има опасност да получи разтройство, което често е фатално за подобно мъниче. Казват, че киселото е по-добро, но най-добре купи котешко или бебешко мляко. Бебешкото е по-евтино.  Wink

# 190
Благодаря ви за мненията. Сега ще се пробвам механично, да махна гадните бълхи от мъничето.

# 191
Здравейте.

Изпишка се, но не е акало, хапна съвсем малко прясно мляко. Ще му купя адаптирано.
Притеснява ме, че е много мръсно и има много бълхи. Нямам идея, как да му ги махна, мога ли да го изкъпя набързо с топла вода, само тялото ?

Аз съм къпала , но е рисково , бълхите на ръка изчисти , никаква химия и препарати . Не акат всеки път , но редовно разтривай . На топличко , хапнало и изпикано , ще замърка  Wink Успех

# 192
сиси - Нещо много важно искам да допълня, не го храни като човешко бебе, а трябва
да е стъпило на 4 краченца, така е най-ествената поза в противен случай има риск да се задави.
  - Макар , че е големичко и съвсем скоро ( на 5 седмици) вече в менюто му ще присъства крехко месце и кашички .
 Heart Eyes Може ли снимка на мъника ?

# 193
Водих котето на ветеринар, защото не можех, да изчистя бълхите, бяха супер много. Оказа се, че е на около 25 дена, женско. Сложиха и нещо против бълхи и се прибрахме. Хапна, изпишка се и сега спи. Температурата и е ниска и съм я завила, сложих и бутилка с топла вода. Още не е акала.
Ето я:
Скрит текст:

Благодаря ви много за съветите!  Hug

# 194
  • София
Мишкаааааа  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт