Отговори
# 210
Успех с количката Simple Smile
Ната честита годишнина:) Аз имам въпрос към дамите със сгъваема кошара. Край мен съветници много и настояват да взема дървена, защото в тая сгъваемата ще му става "течение" на детето понеже не можело да се сложи нищо отстрани на мрежите ( като например обиколника на дървеното легло). На мен ми се струва, че малко издиша тая теория, защото на моето легло си нямам прегради и не стоя на течение Simple Smile . Но все пак да попитам слагате ли им нещо на тия кошари и нужно ли е въобще. С една дума не ви се простудяват децата като спят в тия кошари без нищо отстрани Simple Smile Ох чак вече ми е смешно какви глупости пиша, ама като е първо дете и съветници много, постоянно ми влизат някакви мухи в главата Simple Smile

# 211
  • have faith and be patient ..
момичета , споделете от къде си купувате евтинки памучни бодинца с копчета отпред , от тези дето са с копченца по цялата дължина ,които ги водят за новородено .. гледам в HM има ,ама 2 за 19 лева .. де да знам , те са 2 педи , моето боди струва 10 лева  #Crazy в джорж гледам има само за недоносени бебчета от този сорт .. имаче там офертите им за другите бодита са супер , но искам да имам няколко от новороденките  Hug

# 212
Да, наистина, детските дрехи по- скъпи от на възрастните. Една позната ми каза, че намерила евтин магазин за бебшко и детско бельо. Пратих майка ми да провери, и ако са хубави и изгодни, може да напазаря.

# 213
искам бебче, аз ще си купя сгъваема кошара, предишният път имах дървена, но я продадох. Сега ще си купя сгъваема, защото може да се ползва при пътуване и да я местя от стая в стая без проблем. Малко ми стана смешно как на бебето ще му духа, защото няма твърди прегради,които да го пазят от течение. Аз при предишното ми дете също бях обградена от такива доброжелатели, които всеки ден ме вкарваха в различни филми, в резултат на което бях супер уплашена, че не се справям добре, изнервена и в резултат на което кърма така не ми и дойде. За това според мен не бива да допускаш да ти говорят само глупости. Обаче както ти е първо дете и е нормално да си несигурна, поне аз бях така. От сега обаче съм предупредила, че нямам нужда нито от помощ нито от съвет. При мен най-големият дразнител е майка ми, която понеже няма личен живот постоянно ми се обажда за да ме съветва нещо. Последният път настоичиво ме молеше да си купя рокля, защото дънките за бременни ми притискат корема.
А ти не се притеснявай, това бебе трябва да оцелее в нашият свят пълен с вируси, бактерии, радиация, излъчване от телефони, безжичен интернет, лекарства, химии, течение, бури, насилие и т.н. Колкото повече пазим и протектираме, толкова повече създаваме деца с алергии, астми и неспособни да оцелеят сами, което не ни е целта нали.

# 214
Много ми хареса отговора ти и аз се опитвам да мисля така, но и без това съм несигурна и като ми вкара някой муха в главата и съвсем вече не знам на кой свят съм Simple Smile. Та Благодаря, че ме успокоявате Simple Smile

# 215
Добрютру,
Искам бебче - офф и аз нали съм първескиня току се вкарам в някой филм, добре, че майка ми ме слага на земята и само ми обяснява, че не е ядрена физика гледането на бебе  Joy. Иначе съвети непоискани валят винаги. Аз кимам умно и си правя каквото искам.
Ната, честита годишнина.
Маци - добре звучиш след един ден почивка  Hug
За евтините стоки - чувала съм за една борса в Хаджи Димитър, още не ми е останало време да я посетя - боденцата били по 3-4 лева едното. Учудващо не скъпи са цените и на ейнджъл бейби - за 14 лева е гащеризона, ританките бяха по 4-5 лева.

# 216
Здравейте,
отдавна не съм се разписвала, все още ходя на работа и не остава време Simple Smile
по последните теми:
имам сушилня 2 в 1, не съм доволна, на електролукс е. Колкото пъти съм я ползвала с двете функции пране/сушене толкова пъти е имало проблем. Няколко пъти се е задръствала, тъй като мъхчетата няма къде се събират. Отделно дрехите много се мачкат, варианта е да се вади част от прането, но не е удобно. Сега сме в къща и имам отделно сушилня, но все пак простирам бельо и чорапки на малката и мои, че много се свиват. Ползвам програма за деликатно сушене, но все същото.
Мисля да гладя в началото бебешките дрешки, приятно ми е.
Кошарата от дъщеря ми е на Дибо, здрава е, има люлеещ механизъм, който ми беше много удобен. Сега търсим някаква преносима люлка, харесахме тази , но по-нататък като изляза в болничен ще преценим дали да е такава или от плат.
Някой пита за схваща на врата, аз преди години не можех да мърдам след изтиване на климатик. Оправих се за 1 ден с лед, стоях през цялото време с него.
Търся и аз евтино бебешко бельо.
Почнах да сънувам вече раждане и усещам че не е чак толкова далече момента, както си мисля. Претеснявам се как се гледа момченце заради пишлето, но се надявам, че ще се нагодим бързо.
Много неща ми изписаха на последния преглед - магнезий, витамини с антиоксиданти, малтофер. Магнезия ми е разтворим и трудно го понася стомаха ми. Май пак ще ходя при АГ да го сменяме евнтуално.
За помощта от роднини - имам две баби кандидатки, но с дъщеря ми много ме изнервяха, колкото помагаха, толкова и пречеха. Мисля, че ще огранича посещенията им за къпане и носене на бебето, по-скоро ако ми помагат с каката ще ми е по-леко. Всекидневните посещения някак много ме натоварваха с дъщеря ми. Иначе спящо бебе всеки може да носи.
Мамите с още 1-2 деца: Как мислите да спите в началото? Моята дъщеря не иска баща си, все иска с мен да спи, има си стая, но се страхува. А и той трябва да се включва с бебето или с каката. Някак не ми се иска да поемам всичко. Мисля стаята, която да е за бебо да си има кошарката от каката и ако много плаче понякога там да се успокояваме с бебо. Но все пак мисля да спим с бащата или той с каката. Давайте идеи хем таткото да се включва, хем каката да не ревнува:-)

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 11:44 от .:Siqnie:.

# 217
  • София
Lovebug, тая борса в Хаджи Димитър съм ходила в нея. Тогава търсех гащи за малкото доста бройки като му махах памперса. Имаше много сладурски неща и съвсем не скъпи. Нахвърляно си е като борса, но пък има избор.
.:Siqnie:. , аз пък се притеснявам как се гледа момиченце  Mr. Green
Ние ще местим баткото в отделна стая и в началото евентуално и баща му ще спи при него. Това са ни плановете, но не се знае с течение на събитията дали няма да иска да спи при нас с бебето.
За бабите и помощта съм на твоето мнение. Помощ ще искам евентуално за баткото.
Първескините, не се вкарвайте във филми, защото е много много лошо. правете това, което ви идва отвътре. на мен никой не ми е казвал какво легло да купувам за малкия, купих дървено, защото аз така исках и не съжалявам, защото се използва активно и до ден днешен (не искаше да спи в подвижна кошара или количката навън). За повечето неща никой не ми се е месил и ми е било супер спокойно. Пък ей го отгледахме го до момента и без чужди съвети.  Peace Родителите си знаят най-добре и най-вече майката.

# 218
Маци, искам бебче, lovebug - благодаря ви, момичета!  Hug

И аз се филмирам понякога, но както ММ каза, когато го попитах няма ли да прочете нещо и да се информира как се гледа бебе, той ми отговори - това да не е ракета я   Joy   

А, пък и момичетата с опит тук няма да ни оставят я   Hug

Офф, аз след малко се отправям на йога, ама така ме мързи в тази жега  Crazy

# 219
  • ул. "Мечтание"
Привет, дами!  Embarassed

Няколко дни не мога да смогна да се добера до компа.  Crazy Луда работа.

Елвиса, приятна почивка!  Hug Наслади се.

savistoikova, впечатления имам само от X-Lander и определено много ми допадат!  Peace

Алекс, нали от Варна беше? Огледай по Колохозния, в началото, като идваш откъм Димчо Дебелянов има едни гаражчета. Там има няколко магазинчета с бебешки неща. Често съм пазарувала от там. Доволна съм от качеството, а цените им са супер като цяло. Също харесва бодитата от Джъмбо. Но като цени не се сещам сега как бяха.  Thinking

iskambebche, слабо вероятно е да се простуди в сгъваемата.  Laughing Те дървените пък да не са като кутия, затворени отвсякъде... Направо си издиша тая теория!  Peace Ако те кефи сгаваема вземи си.
На мен лично не ми допадат, намирам ги за неудобни и нефункционални.

Сияние, когато малкия ми син се роди баткото спеше при нас, в легло допряно до нашето. Добавихме само легло  за бебето и така си спяхме четеримата дълго време, докато и двамата не бяха готови да се преместят в отделна стая.  Peace

Бягам! Супата "пищи", че е готова за застройка!  hahaha Joy

# 220
Здравейте и от мен, в днешния хубав, за сега, ден  Sunglasses
Lovebug, Тази борса съм купувала толкова неща за племенниците, докато бяха бебенца. Както е казала matsutka, не е подредено кой знае колко, но намираш всичко и то на евтина цена. Най-вече си заслужава заради бодитата, на много достъпни цени са, а и има размери Simple Smile За бебенца има голям избор, но за по-големи деца, не ми харесват нещата.
На мен ми е много близко, нали съм в Сухата река и ми е екстра Simple Smile

Момичета, днес свърших работа, която оставях за по-натам Simple Smile Върнах задграничните паспорти на мен и мм и ходих до НАП. Е както ми дължаха пари, вече не ми дължат  newsm78  hahaha Даже по някое време ми били начислили лихва, не знам си кво, поне аз не съм им дължа нищо, нито те на мен, вече  newsm44 Йееееееееееееее  smile3521

# 221
Lovebug, забравих да ти кажа, че имат и сайт. Давам ти линк, ако искаш ти или другите мами, да разгледате Simple Smile http://dianainicky.com/ Приятно гледане Simple Smile
Даже имат и от бодитата с предно закопчаване, някой се интересуваше, ама забравих кой, сори, от ЕГН-то е  hahaha

# 222
Цвети, мерси за линка  newsm51

# 223
Цвети, мерси за инфото  smile3525 и браво за победата..тези в НАП са  #2gunfire

# 224
  • Пазарджик
Но все пак мисля да спим с бащата или той с каката. Давайте идеи хем таткото да се включва, хем каката да не ревнува:-)
Ох, болната ми тема.  ooooh!
Мисля в началото да продължим да спим с дъщеря ми и с бебето в една стая, докато тя сама не реши, че е по-добре да не се буди през нощта \пък може и да не се буди, да се спи спокойно, не знам още\. Тя, Калина не плачеше през нощта, а само се събуждаше да суче и аз се будех по същото време и така без плач само се кърмехме и пак заспивахме и ако това не буди Калина и може да спи в една стая с бебето, аз нямам нищо против. Баща й отдавна й говори, че тя трябва да спи с него в друга стая, да си гледат филмчета, а аз да спя с бебето, за да не й пречи да се наспива добре през нощта и да ходи през деня на детска градина, в резултат на което тя промени стаята, кара ме да ходим в другата стая, нали там вече трябва да спи, свикна да заспива без филмчетата, но не и без мен. Така че мисля, че ако я разделя от мен, ще страда много. Досега е заспивала само два пъти с баща си, когато мен ме е нямало през нощта. Затова оставям това да се нагласи от само себе си. Може пък тя сама да реши, че не й е интересно и да отиде при баща си.
Искамбебче, Калина беше в преносима кошара и мъжа ми слагаше отдолу едно олекотено одеало, което в двата края отстрани навиваше на руло да стане нещо като обиколник и да й е по-топличко, по същата причина, която изтъкват и твоите роднини, но това за мен е престараване, все пак нашите бебета няма да са зимни и да е толкова студено, а и нали ще се следи температурата в стаята, няма да ги държим на студено я, ще да облечени, завити .... Така че не се притеснявай въобще за това нещо, няма как да е на течение. На мен неудобството от кошарата ми е на-вече, че след 9-тия месец горното ниво стана като корито, не стоеше вече изправено дъното и трябваще да търся друг вариант за спане, направих си матрак за долното ниво да спи там, но ми се стори много ниско и се отказах. Но за първите месеци и идеално и сега пак ще го пробвам, пък после - бебето при мен, така и аз се наспивам. Калина на една година започна да се премята от всички възможни легла, които пробвахме, ставаше през нощта и се премяташе и се принудих да я оставя при мен, за да не може да пада и така да се наспя и аз. Ситуацията с деца е "Очаквай неочакваното". Сега въобще не знам какво ще ми е детето - спокойно ли, ревливо ли, ще иска ли да суче, имам някакви предположение и опити да проява интуиция, с Калина ми се оказаха верни, дано и сега се окаже така, мисля, че ще е по-спокойно дете. Така че, първо или второ, това си е нов човек с негов характер и желания и сега се чувствам притеснена, честно казано, но при всеки случай майката има най-силен инстинкт какво иска детето й и затова си вярвай, че ще се справиш.
На мен много ми се караха, че кърмех на поискване без режим, но не поддадох на натиска, много ми помогнаха форумите и съветите на майки, кърмели успешно децата си. Съвети приемам от хора с опит, без значение възрастта им. Не е казано, че по-големите знаят повече, както си мислят нашите майки, с цялото ми уважение и почит към тях.
Сушилня нямам, гладих дрехите на Калина докато навърши 1 година, заради настояването на майка ми, така се дезинфекцирало ...., сега го отчитам като загубено време, айде 3-4 месеца, но година е много.
Вчера извадихме шезлонга на Калина и тя като седна в него и не иска да стане, явно изпитва много смесени чувства в момента, после като й казах, че е за бебето, тя сложи там една кукла и ме караше навсякъде на местим шезлонга и куклата с нас, за да не "оставим бебето само".
Цвети, браво, че си си взела паричките!
Хубав и спокоен ден на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт