Да се оплача от ММ

• 11 434
  • 134
  •   1
Отговори
# 45
  • Tам през Атлантическия океан
Ориенталщината прозира и в мъжкото и в женското мислене, слава богу не на всички, но на прекалено много.
Човек като чете, ще си каже че масово е пълно с инвалиди: eдиния сакат и не може да измие една вилица, другия се сецнал в кръсна и не може да отиде до печката да си стопли ядене, третия пък супер кьопав и не може с едно бебе да се справи. Къде ги намерихте тия инвалиди, та се и оженихте  за тях? Нямаше ли здрави, прави некьопави мъже?
Ти семейство , дете/деца имаш ли ?

Като твоя е не кьопав , шО си му изневерила  Whistling

# 46
  • София
Дес, дарлинг, секса с мръсните чинии общо нямат! Важното е посудата да блести, пък кой оправя домакинята -все тая Laughing

# 47
Ориенталщината прозира и в мъжкото и в женското мислене, слава богу не на всички, но на прекалено много.
Човек като чете, ще си каже че масово е пълно с инвалиди: eдиния сакат и не може да измие една вилица, другия се сецнал в кръсна и не може да отиде до печката да си стопли ядене, третия пък супер кьопав и не може с едно бебе да се справи. Къде ги намерихте тия инвалиди, та се и оженихте  за тях? Нямаше ли здрави, прави некьопави мъже?
Ти семейство , дете/деца имаш ли ?

Като твоя е не кьопав , шО си му изневерила  Whistling

Бъркаш се с някой друг. Не съм му изневерила Laughing Laughing Laughing И естествено, че не е кьопав. Не ми обяснявай, че някой който не иска да се занимава със собственото си бебе, не е мързелив.
Предприемчивите и немързеливи мъже не са такива само в работата си, но и вкъщи.

# 48
  • София
Иииии, аз се оказвам кьопав и мързелив мъж Laughing

# 49

Що, да не би да не ти се занимава с твоето собствено бебе и да си го тропнала само мъжа си да го гледа?

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 00:41 от kitarista

# 50
  • София

Що, да не би да не ти се занимава с твоето собствено бебе и да си го тропнала само мъжа си да го гледа?
Мда, случвало се е нееднократно. Ще ми е интересно да чуя неговата версия Thinking

# 51

Мда, случвало се е нееднократно. Ще ми е интересно да чуя неговата версия Thinking

Е то това е нормално. Така си го гледате двамата, не само той или само ти.
Питах да не си му го изтропала да го гледа с месеци и години. Както на Desss мъжът и е оставил само тя да гледа бебето му за повече от година на 100 %.

# 52
  • София
А, това няма как да стане. То, не че няма, но ще съм или разведена или вдовица  Mr. Green
Сега да ти кажа, децата са вече по-големи и ми е все тая.
 Обсебването от бебешките работи мътят мозъка на не една и две благоразумни женици. Аз като чист нихилист не се впечатлявам особено, дори и тогава, както и сега. Ама ето на, едно завиване през глава е повод за тема в БГ Мамма и гръмко заглавие " Да се оплача от ММ"
Аз колко пъти съм се завивала, що бълвоч съм избълвала и колко сприхава съм била - ама не съм гузна, де Mr. Green

# 53
То няма и такива случаи, въпросът ми не очакваше отговор. Майките не абдикират толкова лесно, колкото мъжете от бащинството си.
Или поне не ги изоставят при мъжете си, а при баби. При дядовци не съм чувала.

Всъщност понякога се случва майка да изостави децата си при мъжа и и да отиде да живее някъде другаде. И какво се получава тогава - обикновено бащата ги прехвърля на майка си.

Имам няколко познати семейства с по едно дете, мъжете врънкат жените си за второ, а те не искат. Защо ли? Защото мъжът не си е помръднал задника да се включи в грижите за първото бебе. Жените си знаят, че и сега ще е така, защо да си го причиняват. Все пак друго е да знаеш, че си имал и пак ще имаш подкрепа. Да гледаш бебе сама на 100 процента, без мъж, без баби и много трудно и стресиращо. Така че в техния случай се получава, каквото повикало, такова се обадило, или кой каквото прави, на себе си го прави или още цял куп подобни. Директно са ми казвали: Стигат ми 2 деца (детето + мъжа), за които да се грижа, не ми трябва и трето.
Всичко е навързано, излиза че ориенталщината ни допринася и за ниската раждаемост Laughing

# 54
  • Tам през Атлантическия океан
kitarista  Hug
извинения  Peace сега погледнах , наистина съм те объркала с една друга потребителка  Crazy (имате еднакви аватари)

# 55
Мъжете които носят пари не дондуркат бебета защото , си скъсват гъза от бачкане и нямат време  , многото пари  някаде означава липса на свободно време  Wink

Има мъже, които носят пари, но не пипат от времето за семейството, защото осъзнават, че това е незаменимо и няма сума, която да го компенсира.

Има и кариеристи, без значение мъже или жени, които смятат, че е достатъчно да извадят банкнотата и ролята им е изпълнена. Да не говорим, че много от тях просто си киснат в офиса, защото след като са изкарали достатъчно пари, винаги могат да кажат, че имат мноооого работа. Само и само да не идат вкъщи...

А съвсем често срещано е да се прибират заедно с жена си, че и по-рано и да чакат като малки пиленца да ги нахранят.

Няма никаква връзка м/у това дали един мъж изкарва пари и останалото. Това са абсолютно различни роли и не се заместват (освен ако той не смята, че парите могат да заместят бащата за едно дете).

# 56
Няма никаква връзка м/у това дали един мъж изкарва пари и останалото. Това са абсолютно различни роли и не се заместват (освен ако той не смята, че парите могат да заместят бащата за едно дете).

Връзката е свободното време. Да се върне в 5.30 от работа и да чучне в очакване да бъде обслужен е едно, да се връща в 21-22h и жена му да чака да измие чиниите и да сготви, при положение, че бебето спи от 2 часа, е друго Wink Не че е лошо, но на мястото на жената от втория случай ще съм измила чиниите и ще го чакам за друго. Flutter

# 57
За случая с авторката - не мисля, че е такъв, той има дори прекалено много време.

За другото - човек може и въобще да не се прибира, но ако не съумее да осигури достатъчно време за семейството си, просто мен не ме устройва такова семейство. Разбира се, има професии, лекар, примерно, при които има смени - естествено, че когато е след смяна няма да се очаква от него друго, освен да легне да се наспи. Но като стане не виждам причина да чака да му сменят памперса, освен ако съпругата му няма такива разбирания, тогава да  Peace но темата е за другите, които не смятат така

# 58
wild poppy,аз съм жената от втория случай  Grinning Включвам се да уточня,че тогава беше отишъл на работа в 10:00 и се беше прибрал в 14:00 Wink
Като цяло вече сме се нагодили отдавна по тези въпроси.Понеже и двамата минахме на различен режим на хранене,отдавна всеки готви за себе си.Чиниите аз ги мия,независимо кой  се е вихрил в кухнята,поради простата причина,че той е способен да остави мивката пълна цял ден и може би на следващият да ги измие,а аз не търпя това,когато ми беше направил забележка за неизмитите съдове,бях съвсем скоро родила и все още се нагаждах към режима на бебето,като си беше само временно явление да зарязвам разни неща за вършене из къщи.Предпочитах докато бебето спи да спя и аз,вместо да мия чинии и подобни за което той спокойно имаше време.С детето също аз се занимавам изцяло,като много често таткото го забавялва,играят в градината или са на разходка ... За бебето в началото проярвяваше голям мерак да помага,но истината е ,че аз го отказах,понеже действаше много бавно и нямах нерви да  гледам как детето се дере,докато той се мотка.

# 59
Щом има жени, които искат да притичват при всяко изреваване на детето, въпреки че в този момент то е при баща си, що пък да няма мъже, които лежат и си почиват.

Това е природа и инстинкт, така сме създадени жените - да ни безпокои бебешкият плач. А и бебето плаче за майка си, не за баща си, каквото и да напишете, в първата година не може бащата да замени майката, просто тя е много по-важна. Може да преобуе, но не може да накърми и да успокои. Също така не е рядкост бащите въобще да не чуват, че бебето плаче през нощта, докато майката се буди само от леко проскърцване.
пп: като ви чета, ако някоя от вас ми беше мъж, отдавна да съм я изгонила от вкъщи. Не знам как сами се търпите, че и мъжете ви търпят. Това да се върна уморена и някой да ми задудне как има да се върши това и това и че половината е за мен, не мога да понеса. Ще му метна ключовете и чао.

Общи условия

Активация на акаунт