Не намерих тема, в която да се оплачем от половинките си и за това реших да създам (ако има, сори).
По принцип бях много доволна от ММ! Особено в първите месеци на бебето! Даже за пример го давах! Но бебчето ни беше спокойно, поспаливо, кротко и усмихнато (за което съм й много благодарна). Но като всяко дете, излезе от периода на кроткост и влезе в периода на растящи зъбки, нощно събуждане, нервничене и т.н.
Аз взех да се уморявам много и за това, може би, станах по-раздразнителна.
ММ не го занимавам много-много. Като цяло, през работните си дни, в най-добрите случаи, вижда детето по около 2-3 часа. Той има хоби, което аз подкрепям, и 2-3 вечера в седмицата, след работа се събира с приятели и си упражнява хобито. Аз даже го подкрепям за хобито му, защото съм на мнение, че като се роди дете не означава, че хората трябва да се отказват от любимите си дейности (е аз се отказах, но нямах избор

Та да си дойда на думата. Вчера ММ почиваше. И след моята нощна смяна при детето, в 8 сутринта тя окончателно се разсъни, накърмих я и събудих спящия красавец за да я поеме и аз да подремна още малко. Той си погледна часовника и ми вика "8 часа, абсурд. Искам да си почина!" Аз му казах, че нямам почивка нито денем, нито нощем и че също имам нужда от почивка. И го попитах кога ще си почина аз. Той ми каза "Първо правило на егоиста: Първо ще си почина аз, после ще си починеш ти"

Знаете ли от какво беше уморен?! До 1 вечерта игра на PlayStation-а! Това не е ли все пак един вид почивка? Да беше работил, вършил нещо за общото благо и т.н. щях да го разбера

После ми вика, че бил се пошегувал с първото правило на егоиста... Аз му отговорих, че не ме засегна толкова това, което каза, колкото това, което направи (обърна се и заспа)!
Все пак, всяка майка ще ме разбере, че веднъж станеш ли от леглото и се заемеш с ежедневните си задължения, не можеш ей тъй да се върнеш в леглото и да заспиш.
Пробвах се да легна , като бях сготвила, измила, простряла... Първо, че не мога да заспя просто ей така, второ, че след 10 мин. ми я тупна на леглото, да съм си почивала с нея

Извинявам се за дългия пост

Какво да го накарам да направи, за да си заслужи прошката?