Да се оплача от ММ

• 11 470
  • 134
  •   1
Отговори
# 15
100 пъти е по-добре да си върша всичко сама(както е в момента) отколкото да търпя една свита баби,които да ми пълнят главата с глупости,но като цяло е хубаво и таткото да се включва защото нали са семейство,това дете не е само нейно,общо е и не е честно той да си продължава живота по старому,а тя да се нагърби с всичко. Peace

# 16
  • Куциндрел
И аз така мислих за бабите, но сега да добре дошли, разбира се не всеки ден.
Има плюсове и минуси в това бабата да помага за бебето.
Понеже ми е близко минало, много добре помня как ходих полузаспала, изнервена и неадекватна.

# 17
  • Tам през Атлантическия океан
100 пъти е по-добре да си върша всичко сама(както е в момента) отколкото да търпя една свита баби,които да ми пълнят главата с глупости,

Абсолютно ,  ама ако си натоварен повече от 6 месеца / 24 ч , така почваш да свириш като чайник и и да пускаш пара  Laughing

но като цяло е хубаво и таткото да се включва защото нали са семейство,
Хубаво не хубаво , татковците  не винаги се включват или па не е достаъчно  Laughing факТ  Mr. Green

По бегли спомени мъжа ми почна да се вклюква и да помага като хората  Laughing чак след годинка и нещо , две  Grinning  Тогава детенцето е малко човече разбира , обслужва се само , може да си каже и т.н.
Според мен наистина на мъжете им е кьопаво като им се връчи да гледат бебе  Laughing Разбирам ги  Peace

# 18
  • Куциндрел
Най-малкото може да се праща таткото на разходка навън с бебето за по 2 часа, а майката да си поспива. Както и таткото да подюндюрка малко бебето, а майката да се изкъпе, да отиде до магазина или да направи нещо сама, без бебе до нея.
Така е, към 2-рата година вече околните започват да се включват повече в грижите за децата, пък и децата вече не искат по 24 часа само мама.

# 19
Моя за сега се включва,но напоследък забелязвам,че бяга от отговорност Laughing ама нещо са му криви сметките,няма да оставя нещата така  Twisted Evil

# 20
Най-малкото може да се праща таткото на разходка навън с бебето за по 2 часа, а майката да си поспива. Както и таткото да подюндюрка малко бебето, а майката да се изкъпе, да отиде до магазина или да направи нещо сама, без бебе до нея.

За болднатото Ок , за другото горе мммм  Rolling Eyes  Laughing не съм видяла мъже да разжождат бебе в количка по  2 часа  Laughing Ако спи ок , ама то като спи майката си е почти фрИ  Laughing

Виж мойте сега ,  по цял ден ги няма  Joy чак почвам да звъня да се прибират  Laughing

Всичко ще мине с времето  , просто го приемете като труден период и така  ......
 Не е лесно да.

# 21
  • Куциндрел

За болднатото Ок , за другото горе мммм  Rolling Eyes  Laughing не съм видяла мъже да разжождат бебе в количка по  2 часа  Laughing Ако спи ок , ама то като спи майката си е почти фрИ  Laughing

Аз говоря за малки бебета, докато спят в количката навън, майката вкъщи да спи.
Моето дете най-много спеше навън. Crazy

# 22
вЕ то като спи си е ок  Laughing
важното е като не спи  Mr. Green някой да те отмени  Wink

# 23
Има и друг вариант по принцип.Когато ми се наложи да изляза да свърша някаква работа за повече време изцеждам кърма и оставям малкия на баща му.Така нито аз се притеснявам,че бебето ще остане гладно,нито татко му.Това е само идея де...

# 24
Аз като излизам с количката срещам доста татковци, разхождащи малки бебчета. Даже имаше един с близначета  Mr. Green   Хранеха ги с шишенцата. Сладка картинка. Това е предимството на АМ, но предпочитам да си спестя това удобство и да си кърмя  Peace  
Когато бебка беше на 2-3 месеца чаках ММ да се прибере от работа, връчвах му бебето и излизах за 20-30 мин. Тъй като в 8h малко магазини работят, обикалях хранителните  Crazy   Само и само да остана на тишина.
И вечер е ставал (рядко, но е факт). Но тя вече е голяма и разбира, че не съм аз и надава рев. Само да ме види и млъква. За това и спрях да го будя вечер. Обаче явно наистина съм го олабила  Crazy

А иначе с бабите ще се изпокараме ако прекарваме повече време заедно. И то майка МУ не ме ядосва, а по-скоро майка МИ. Все едно има кашкавал в ушите и ако й кажа нещо я карам да повтаря като първокласничка, за да знам, че ме е чула. Иначе казва, че не е разбрала, като пренебрегне нещо казано от мен   ooooh!   И все едно имам гости и не мога да се отпусна ако има някой в къщи.

# 25
Има и друг вариант по принцип.Когато ми се наложи да изляза да свърша някаква работа за повече време изцеждам кърма и оставям малкия на баща му.Така нито аз се притеснявам,че бебето ще остане гладно,нито татко му.Това е само идея де...

От два месеца пие вода и то от отворена чаша. Купих й чаша с накрайник. Само си чеше венците и плюе водата. Пробвах и кърма да й давам така. От чашата с накрайник плюе, а от отворената чашата пие по няколко глътки, колкото водата и стиска уста  Tired   Как ще я отбивам??? Добре, че е още рано  Crazy

# 26
Mtve, щом ви е такава политиката за излизане, задължително го прави 3 дни поне, като него, и вечер като заспи детето (до следващото кърмене ще имаш поне 3 часа). През тези дни нека той поема готвене и т.н., за да ти е пълна почивката. Точно след 1 месец ще си нов човек.

За болднатото Ок , за другото горе мммм  Rolling Eyes  Laughing не съм видяла мъже да разжождат бебе в количка по  2 часа  Laughing Ако спи ок , ама то като спи майката си е почти фрИ  Laughing

Всичко ще мине с времето  , просто го приемете като труден период и така  ......
 Не е лесно да.

Събота и неделя аз бебе не съм гледала. Изцяло той.
Няма нужда от молби и даване само на леки отговорности от типа на разходка. Той е родител - поема го и каквото имаш за правене го правиш или просто лягаш да спиш и почиваш. През това време памперси, разходки, къпане, не се закача майката, дори да е при тях.
Не е труден период, когато си го поделят двамата. При налични родители намеса на баби е напълно излишна.

# 27
Големия ми син го отбих,когато беше на 9 месеца(по здравословни причини) и изобщо не беше страшно.Плака 2,3 дни и забрави.Пък като отбиеш детенце ще имаш много повече време за себе си.Между другото и аз съм като теб,но със свекърва ми,като дойде сутринта и няма мърдане до вечерта и естествено трябва да й обръщам внимание като на гост и не мога да си свърша нищо вкъщи.За това и написах,че предпочитам да съм си сама,но не му отпускай юздите на мъжът ти,кажи му,че и ти имаш нужда да поспиш,че и ти се уморяваш,да те смени за времето от едното до другото хранене пак е помощ. Hug

# 28
  • София
Щом човекът се извинва вече няколко пъти, че и постъпления за реванш прави, значи всичко си е наред.

А това, че се извинява с "олабването" - ми, прав си е. Не е луд този, който яде баницата, нали така беше...

# 29

Събота и неделя аз бебе не съм гледала. Изцяло той.
Няма нужда от молби и даване само на леки отговорности от типа на разходка. Той е родител - поема го и каквото имаш за правене го правиш или просто лягаш да спиш и почиваш. През това време памперси, разходки, къпане, не се закача майката, дори да е при тях.
Не е труден период, когато си го поделят двамата. При налични родители намеса на баби е напълно излишна.

Браво твоят е идеален , за него знаем   Wink

но ето има и не перфектни и т.н. 

Общи условия

Активация на акаунт