Да се оплача от ММ

• 11 434
  • 134
  •   1
Отговори
Здравейте.
Не намерих тема, в която да се оплачем от половинките си и за това реших да създам (ако има, сори).
По принцип бях много доволна от ММ! Особено в първите месеци на бебето! Даже за пример го давах! Но бебчето ни беше спокойно, поспаливо, кротко и усмихнато (за което съм й много благодарна). Но като всяко дете, излезе от периода на кроткост и влезе в периода на растящи зъбки, нощно събуждане, нервничене и т.н.
Аз взех да се уморявам много и за това, може би, станах по-раздразнителна.

ММ не го занимавам много-много. Като цяло, през работните си дни, в най-добрите случаи, вижда детето по около 2-3 часа. Той има хоби, което аз подкрепям, и 2-3 вечера в седмицата, след работа се събира с приятели и си упражнява хобито. Аз даже го подкрепям за хобито му, защото съм на мнение, че като се роди дете не означава, че хората трябва да се отказват от любимите си дейности (е аз се отказах, но нямах избор  Peace).

Та да си дойда на думата. Вчера ММ почиваше. И след моята нощна смяна при детето, в 8 сутринта тя окончателно се разсъни, накърмих я и събудих спящия красавец за да я поеме и аз да подремна още малко. Той си погледна часовника и ми вика "8 часа, абсурд. Искам да си почина!" Аз му казах, че нямам почивка нито денем, нито нощем и че също имам нужда от почивка. И го попитах кога ще си почина аз. Той ми каза "Първо правило на егоиста: Първо ще си почина аз, после ще си починеш ти"  Shocked   Обърна се на другата страна и се зави през глава! Стана след един час, ни лук ял, ни лук мирисал! Аз обаче бях прекипяла  Close   
Знаете ли от какво беше уморен?! До 1 вечерта игра на PlayStation-а! Това не е ли все пак един вид почивка? Да беше работил, вършил нещо за общото благо и т.н. щях да го разбера  Naughty 
После ми вика, че бил се пошегувал с първото правило на егоиста... Аз му отговорих, че не ме засегна толкова това, което каза, колкото това, което направи (обърна се и заспа)!
Все пак, всяка майка ще ме разбере, че веднъж станеш ли от леглото и се заемеш с ежедневните си задължения, не можеш ей тъй да се върнеш в леглото и да заспиш.
Пробвах се да легна , като бях сготвила, измила, простряла... Първо, че не мога да заспя просто ей така, второ, че след 10 мин. ми я тупна на леглото, да съм си почивала с нея  Laughing

Извинявам се за дългия пост  Peace   Ама вече втори ден го играя сърдита  Tired   Пита ме кога ще ми мине. Казах му "Когато и аз мога да спазя Първото правило на егоиста. Когато детето тръгне на ДГ и мога да помисля първо за себе си"   Напълно съзнавам, че умората ме кара да съм заядлива, но не мога да го превъзмогна.
  Какво да го накарам да направи, за да си заслужи прошката?

# 1
За каква прошка говориш? Той искал ли ти е прошка? Чувства се виновен ли??

# 2
Защо го играеш сърдита? Няма място за сръдни тук. Просто твърдо и безпрекословно прилагаш Първото правило на егоиста.
Спираш да:
сготвила, измила, простряла...

... и се посвещаваш само на детето. Като спи то, спиш и ти. Като е будно, играеш си с него, ходите по разходки и т.н. Като се приберете, ама не било сготвено, изчистено, нямало чисти дрехи и съдове... Сори, ама ти си изморена от разходката и прилагаш Първото правило на егоиста.
Толкова. Без сръдни и без скандали. Пък може и да се усети, ако е достатъчно умен.

# 3
Да определено почувства вина. Особено като го "наказах" да си почива цял ден. Дори не го помолих да ми свали и после качи количката за разходката. И без това сама си я свалям когато е на работа. Реших да не го товаря, а да си почива. Днес ми се обади и ми каза, че ще се постарае да не се повтаря. Бих се съгласила на момента, но вече имам опит и знам, че всичко е за време и после старата песен се повтаря. За някои може да изглежда, че се лигавя, но за да съм адекватна с детето и аз трябва да си почивам от време на време  Peace

# 4
Разбира се, че трябва. Ти си човек.

# 5
  • София
Като гледам повечето българи имат едни добри съпруги Simple Smile чак и прошка ще му искаш ти ли, не разбрах....В една съседна тема, рекоха, че съм закантен под полата на жена си, че не съм излизал с приятели. Странно, не се чувствам така, защото тя просто никога не е ме е спирала.
Отделно, явно така съм възпитан, не знам, но няма такова чудо вкъщи като жената да е сготвила, изчистила, простряла, абсурд-никога не се е случвало. Та, за да не се разпростирам – правилно са те посъветвали, не чисти и не готви (бебето предполагам въобще не яде още готвена храна), докато не видиш обратна реакция.
Плейстешън……….саундс найс: )))
И само едно нещо – като почне да върши и той вкъщи каквото трябва, иразявай малко благодарност, а не почвай да мрънкаш : ))

# 6
Когато мъжът ти е вкъщи му оставяш детето без да питаш може ли. Слагаш си тапите и лягаш да спиш.
Вечер си казваш какво има за правене - върши само половината, другата той, така ще можеш да спиш повече. През деня не всеки успява да заспи за толкова кратко време, а и предполагам, че готвиш, простираш, чистиш...
Започваш си отново хобито, ако не това, друго и 3 вечери изчезваш като него.

Щом такива са правилата у вас, възползвай се  Peace

# 7
И аз нямам ограничения по принцип. Ако на някой му се излиза - излиза. Моите ограничения са от детето - кърмя.
Но не ми беше в това въпроса. А в това, че той може да ми обещае света, но дойде ли момента да изпълнява и се скатава  ooooh!   Особено ако му се спи  Rolling Eyes   
Лошото е, че нощно време не може да става да успокоява детето, защото то търси мен  Tired   Както казах, в най-добрия случай, ММ се вижда с детето за 2-3 часа. Като почива си е цял ден в къщи и излизам за по час  Simple Smile

Но най-много ме ядоса факта, че се фръцна и заспа! Честно да ви кажа, изяде един ритник отзадзе Embarassed   Много се ядосах!

Исках да си излея душата. Благодаря, че ме изчетохте.

Като гледам повечето българи имат едни добри съпруги Simple Smile чак и прошка ще му искаш ти ли, не разбрах....

Не, той от мен  Simple Smile
Той, по принцип е от помагащия тип. Или поне беше. Сега какво му стана  newsm78

# 8
  • София
Ще му става и занапред. Ти превъзмогни идилията на първородното - чист, светъл и ухаещ дом, изрядно пране, без чинии в мивката и къкреща манджа на котлона. Превъзмогни го и се тупни до него да се завиеш през глава Peace

# 9
След 48 часа, вече не ми се струва толкова страшно деянието му  Embarassed   Тази сутрин и закуска беше направил, преди да замине за работа  Grinning   Снощи отново се извини за n-ти път. Казва, че си е научил урока. Обвинява мен (!), че съм му отпуснала края  Joy   Не съм го била държала изкъсо!

# 10
Нормално е, да се чувстваш уморена и да искаш подкрепата му.
Виждам, че сте се сдобрили и всичко е наред, иначе аз също бих се ядосала на подобно "обръщане и заспиване".  Wink

Аз ще те посъветвам, да си почиваш повече, защото къщната работа може, да почака.
Аз въпреки, че нямам малко бебче, от работа много се уморявам в някои случаи и след това се хващах, да чистя, готвя, пера и прочие, без капчица почивка.
Доста време ми трябваше, да осъзная, че когато съм много уморена, може на другия ден, да пусна пералня или пък, да вечеряме нещо набързо, да си изпържим яйца, сандвичи или да поръчаме пица.
Така животът ти ще стане по - лесен.

# 11
# 12
Хехе и моя снощи отнесе един ритник по същата причина  Laughing Само,че така се беше опънал на леглото,че за мен нямаше място,а да го чакам да се събуди е мисия невъзможна.Добре,че спеше и не разбра какво му се случва,че щях да бягам с 200 с пижамата навън  Laughing

# 13
  • Куциндрел
Аз пък не мога да разбера каква е тая логика - като се роди детето да не се променя живота и навиците? и то най-вече за бащата?!? Майката не си ли променя навиците?
Малко по малко мъжа ти трябва да разбере, че нещата са се променили и че трябва да се пооткаже от това-онова. Има дете, това сега е важно, детето ще порасне и тогава пак можете да си изграждате навици и хобита. Ако не може, нека да осигури детегледачка, която да гледа детето, докато ти си почиваш. Crossing Arms

При нас това беше дълъг процес, но успях да приуча хората около мен, че не съм само аз тази, която може да тегли. Това стана с намеци, скандали, молби и с времето.
Къщата ми никога не е идеално почистена, повечето пъти има нещо набързо сготвено. Като има повече свободно време и се чисти основно, и се готви както трябва. По-важно е общуването с детето. Crossing Arms

Разберете се с мъжа ти кога и кой ще си почива. Всеки има нужда от сън и от дейност, различна от дете и домакинство. Peace

# 14
  • Tам през Атлантическия океан
Защо го играеш сърдита? Няма място за сръдни тук. Просто твърдо и безпрекословно прилагаш Първото правило на егоиста.
Спираш да:

... и се посвещаваш само на детето. Като спи то, спиш и ти. Като е будно, играеш си с него, ходите по разходки и т.н. Като се приберете, ама не било сготвено, изчистено, нямало чисти дрехи и съдове... Сори, ама ти си изморена от разходката и прилагаш Първото правило на егоиста.
Толкова. Без сръдни и без скандали. Пък може и да се усети, ако е достатъчно умен.

E , де  Laughing ама нали на себе си и детето трябва  да

Wink

Когато няма свита свекита-бекита , маинки е така  Crazy Whistling до около и малко след годинка на детето.

Обикновенно такива теми гледам се пускат от мамита които нямат прикачени помагачи  Wink
тези с шерпите пишат в темата за "Свекървите"  Mr. Green и оревават ортаЛЪка  Laughing че им купуват тъпи подаръци , че им гледат детето не така а иначе , че им дават акъли , че им идват на гости и се бъркат и т.н. и т.н

Последна редакция: нд, 01 юни 2014, 16:27 от Desss

Общи условия

Активация на акаунт