Да се оплача от ММ

• 11 460
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
  • Tам през Атлантическия океан
Мъжете които носят пари не дондуркат бебета защото , си скъсват гъза от бачкане и нямат време  , многото пари  някаде означава липса на свободно време  Wink

Има мъже, които носят пари, но не пипат от времето за семейството, защото осъзнават, че това е незаменимо и няма сума, която да го компенсира.

Aбсолютно споделям  Peace

казвала съм го ,  предпчитам това време да сме всички заедно и да отмараяме , забавляваме , почиваме  Wink а не да юркам да карам някой насила да прави някакви домашни задължения .
ГаТи и прекарването времето заедно ще е  Sunglasses

Връзката е свободното време. Да се върне в 5.30 от работа и да чучне в очакване да бъде обслужен е едно, да се връща в 21-22h и жена му да чака да измие чиниите и да сготви, при положение, че бебето спи от 2 часа, е друго Wink Не че е лошо, но на мястото на жената от втория случай ще съм измила чиниите и ще го чакам за друго. Flutter

При нас е така  Wink

аз работя по 4-5 часа на ден (така съм преценила и избрала).

Ако бъхтах над 8 ч  и повече питайте ме дали щях да имам сили да барна нещо след работа че и на детето време да отделя за тренировки , домашни и т.н.

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 14:55 от Desss

# 61
Може да преобуе, но не може да накърми и да успокои.

Бебето не плаче за майка си, защото е майка, а защото почти само с нея има контакт. И бащата може да успокои, ако е с това дете повече от 20 минути на ден. За кърменето - биологичните различия са безспорни.

# 62
Aбсолютно споделям  Peace

казвала съм го ,  предпчитам това време да сме всички заедно и да отмараяме , забавляваме , почиваме  Wink а не да юркам да карам някой насила да прави някакви домашни задължения .
ГаТи и прекарването времето заедно ще е  Sunglasses

Не насила. С човек, при когото това се налага насила, просто не бих живяла.
А под време за семейството разбирам - време за него и детето, време за мен и него, време за тримата, време за дома му. Ако сама ще си гледам къщата, то за какво ми е да се води на теория, че е нашият дом? Сама ще гледам дом, ако по някаква причина стана самотна майка. Дотогава не виждам причина да играя тази роля. С което съвсем не казвам, че е правилно и че всички трябва да са така, само коментирам, че не всичко в този живот опира до крайности - или носи пари и бива обслужван, или не, и се грижи за себе си, или-или.

Всъщност примерът на авторката много добре илюстрира точно онова, което казвам, просто малко мъже се осмеляват да го кажат на жените си. Избират други думи, за да оправдаят егоизма, защото може да загубят обслужването, което получават.

Това си е ваше решение  Peace с тази разлика, че мъжът ми не се прибира късно, другото при нас в момента е подобно като при вас, с малки изключения:
Скрит текст:
почиства нещата след вечеря и в петък, събота и неделя готви само той, но това не значи, че ако той си е е вкъщи и примерно съм пуснала пералня и заспя - ще ми прекъсне съня или ще остави дрехите да гният в машината. Или в събота и неделя ако има нещо за правене, ще седи и ще гледа как се бутам сама. Инцидентно се случва да има срещи до 21-22 ч. И тогава, разбира се, поемам абсолютно всичко. Както той го прави друг път, когато аз не съм на линия. Това са съвсем човешки неща...

Бебето не плаче за майка си, защото е майка, а защото почти само с нея има контакт. И бащата може да успокои, ако е с това дете повече от 20 минути на ден...

Това е вярно, ако общува пълноценно с баща си, той също ще може да го успокои. Контактът е изключително важен, и той не се изчерпва с малко гушкане и игра. Дете, което се гледа активно и от двамата родители няма проблем с успокояването и от двамата. Преди/след работа и в почивните дни спокойно може да се навакса. Но пак си е лично решение, разбира се. Много родители умишлено не го правят, защото така смятат за правилно  Peace

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 15:48 от Не се сърди, човече

# 63

Това е вярно, ако общува пълноценно с баща си, той също ще може да го успокои. Контактът е изключително важен, и той не се изчерпва с малко гушкане и игра. Дете, което се гледа активно и от двамата родители няма проблем с успокояването и от двамата. Преди/след работа и в почивните дни спокойно може да се навакса. Но пак си е лично решение, разбира се. Много родители умишлено не го правят, защото така смятат за правилно  Peace

Точно това имам предвид. При пълноценен контакт с бащата, детето/бебето няма да иска само майка си или пък само тя да бъде способна да го успокои. Ще могат и двамата.

# 64
  • Tам през Атлантическия океан

Това си е ваше решение  Peace с тази разлика, че мъжът ми не се прибира късно, другото при нас в момента е подобно като при вас, с малки изключения:
Скрит текст:
почиства нещата след вечеря и в петък, събота и неделя готви само той, но това не значи, че ако той си е е вкъщи и примерно съм пуснала пералня и заспя - ще ми прекъсне съня или ще остави дрехите да гният в машината. Или в събота и неделя ако има нещо за правене, ще седи и ще гледа как се бутам сама. Инцидентно се случва да има срещи до 21-22 ч. И тогава, разбира се, поемам абсолютно всичко. Както той го прави друг път, когато аз не съм на линия. Това са съвсем човешки неща...

Скрит текст:
При нас събота или неделята , по скоро неделята (работи и в събота )са си Почивни дни , излизаме ходим на кино , хапваме навън (не е задълже да се готви) , ходим на гости, пътуваме  и все таива нещица .  Домашни задължения твърдо ньЕ , ако ще и бомба да е паднала   Grinning

Ох  Joy  като надцакване става  Hug Joy

Последна редакция: вт, 03 юни 2014, 16:22 от Desss

# 65
Що да е надцакване, Desss, споделих просто, за да видиш, че нещата не са много по-различни и при другите хора Peace
При нас също почивните дни са почивни, затова написах - ако.
Скрит текст:
Готова храна или навън допускаме в много, ама в много краен случай (когато сме на път примерно), за детето пък съвсем. Но това пак е въпрос на разбирания. За работа го считам, ако готвя само аз, ако "почивам" приблизително половината седмица, т.е. другата половина от домакинството го прави, даже ми е приятно.
Ако се напълни пералня, не ми пречи за 10 мин. да простра, нито ми окапват ръцете, нито тези няколко мин. са фатални. Предпочитам пред складирането на мръсни дрехи без причина.
6 дневна работна седмица - това е пак в краен случай, и то за 1-2 часа. Има начини да се разпредели работата в другите дни, все пак има и други важни неща, освен работата му.

Но ние с теб сме ясни, устройва ни положението, в което се намираме, въпросът е какво да прави авторката според теб - мъжът носи пари - тя пък гледа бебе сама, той има достатъчно време да обикаля с приятели - тя няма никакво, но така му харесва, защото - както сам казва - е егоист.

Явно съм пропуснала нещо около Devorah  Shocked но конкретно за повода, за който е писала, това е 100% задължително в моите разбирания, не мисля, че е намек за гейове  Rolling Eyes

# 66
Пряко не, но косвено да - майка=баща, т.е. спокойно може детето да се отглежда от двама бащи примерно. И равенство на половете, което е обект на джендър движенията. Но да не развалям темата на авторката, спирам да засягам повече този въпрос  Peace

# 67
Явно понеже споделям тези виждания, затова не ми се струва нарочно. Но ако това е скрита цел във форума...
Като се замисля нашето бебе не е ревало за никой, освен за храна, и обичаше всеки, стига да носи бутилка с мляко  Twisted Evil

# 68
Пряко не, но косвено да - майка=баща, т.е. спокойно може детето да се отглежда от двама бащи примерно. И равенство на половете, което е обект на джендър движенията. Но да не развалям темата на авторката, спирам да засягам повече този въпрос  Peace

А, не, продължавай си. Не ми пречи да сигнализирам пак на модератор.

# 69
Знаеш ли колко ми пука  Peace

# 70
Когато е на работа, разбира се, не го карам да гледа детето. Той толкова е свикнал а моята помощ, че ако му кажа сам да си изглади ризата, ще закъснее за работа  Mr. Green   Всичко прави в последния момент  Grinning   Но в неговия почивен ден искам да ме отменя  Crossing Arms   Все пак аз ще му я дам нахранена и спокойна. Никога няма да му оставя ревящо дете  Naughty   Просто защото знам, че ще ми я върне след 10 мин  ooooh!   А и аз ще я чувам и няма да мога да си почивам.

При нас всеки разполага със свободното си време, което за мен е приспаното дете. Той предпочита да играе игри. Аз през деня чета някоя книжка (дигнала крака на високо), а нощно време си лягам до час след приспиването. Той ако иска и цяла нощ да не си ляга. Негов проблем. Но при условие, че съм нощна смяна при детето, на сутринта е негов ред. И той го знае. Обаче неможе да се отдели от заниманието. Случвало се е да го "забирам" по някое никое време за да си ляга. Че на сутринта да не става с ритници  Mr. Green   
Случвало се е  Embarassed   Сутрин съм като змей-горянин.

# 71
...А и аз ще я чувам и няма да мога да си почивам...

Това не е никаква почивка, щом те привиква за всяко нещо. В този случай излизай от вас - иди на една пейка с книжка или на кафе с приятелка. Иначе не мисля че почивката има ефект...

# 72
Но при условие, че съм нощна смяна при детето, на сутринта е негов ред.

Koлко е голямо това дете? Като спреш да кърмиш нощем, ще видиш и ти сън  Peace

# 73

Колко, колко.... 10 месеца. Да имам късмет още годинка ще си го кърмя (евентуално)  Laughing   Ама едва ли ще е по същия начин. Очаквам колкото повече расте, толкова по-рядко да се буди  Praynig

# 74

Колко, колко.... 10 месеца. Да имам късмет още годинка ще си го кърмя (евентуално)  Laughing   Ама едва ли ще е по същия начин. Очаквам колкото повече расте, толкова по-рядко да се буди  Praynig

И това ще стане, но след като спреш да кърмиш. Кърмата вечер не замества по-солидно хранене. Затова колкото повече растат и са все още на кърма ще се събуждат даже повече, защото ще са по-гладни през нощта.
Така че приготви се още за една година будене, ако смяташ да кърмиш още толкова.

Общи условия

Активация на акаунт