ЮЛИ вече наближава, мама тихо полудява. - Тема 21

• 29 590
  • 729
  •   1
Отговори
# 615
  • Телиш/Плевен
Добро утро и от мен и прекрасен ден на всички!!! Hug Hug Hug

За мен днес е малък празник - завърших 37 г.с. и се радвам, че малката ми хиена издържа дотук. Heart Eyes И ако досега бях спокойна и уверена за раждането, сега вече съм три пъти по-спокойна и уверена (и малко нетърпелива Blush) Другият ми повод за празнуване - днес започва Световното. newsm44

Време вече не остана – през Юли ще бъда  щастлива мама!

не знам дали не е късно ,дойде ми изведнъж за темата
Добавих го. Peace
Не е късно, всеки може да си променя вота по всяко време. Wink

# 616
 Лале в дъжда ,Благодаря ,аз гласувах Simple Smile

# 617

И аз успях да си намеря педиатър и то в дкц-то срещу нас  Peace

Кажи кой е този педиатър Simple Smile

В ДКЦ 5 - Тракия, д-р Дюлгерова ! Разбрахме се, че след като родя ще и се обадим и така. Тя ще дойде на първата визитация в къщи, а после ние ще ходим.

Сега открих, че knick_knack ми е комшийка-тракийка  Hug

Да ви попитам, къде четяхте за астро прогнозите на бебоците? Ще се спра на дата 11.07 и ме гризе любопитство какво пише?

Лале в дъжда, честити 37 г.с.  bouquet

# 618
  • София
Добро утро и от мен, момичета! Дръжте се, малко остана Simple Smile И повечко почивка в тия жеги.
Напомням на мамите от София за срещата днес, който може и иска - да заповяда.
Лаленце, честито, вече няма от какво да се страхуваш, ако тръгне да излиза малката хиена, значи е време. Стискам палци да мине всичко бързо и лесно, когато и да дойде големия момент  Hug

# 619
  • София
mama_angel, zlatoto_rusoto, знам, че има и на други фирми Simple Smile аз имам няколко такива кърпи вкъщи, но търсех тази, понеже 1905вв много я похвали, че мие прозорци идеално и лесно само с вода (а така пише и в описанието й)! Simple Smile Не съм сигурна дали обикновените микрофибърни ще вършат такава работа, а и тези, които аз имам са по-малки като размери...Ще проверя и за по-големи Wink

Последна редакция: чт, 12 юни 2014, 09:34 от Niya_

# 620
 Niya_, кърпата наистина е много добра, но ми е донесена много отдавна. Съжалявам, че не мога да помогна с инфо от къде може да се купи. 

# 621
Niya_ , моите кърпи стават за чистене само с вода, и то тези които са по дебелите и с различните лица. Поне при мен се получава. За съжаление не мога да ти кажа каква марка са, защото съм ги купувала твърде отдавна.... Weary
Много си права за размера... и на мен ми идват малки  smile3506, но.. все пак е много по-добре от обикновена кърпа  Simple Smile

# 622

И аз успях да си намеря педиатър и то в дкц-то срещу нас  Peace

Кажи кой е този педиатър Simple Smile

В ДКЦ 5 - Тракия, д-р Дюлгерова ! Разбрахме се, че след като родя ще и се обадим и така. Тя ще дойде на първата визитация в къщи, а после ние ще ходим.

Сега открих, че knick_knack ми е комшийка-тракийка  Hug

Да ви попитам, къде четяхте за астро прогнозите на бебоците? Ще се спра на дата 11.07 и ме гризе любопитство какво пише?

Лале в дъжда, честити 37 г.с.  bouquet

Така ли ?Simple Smile Много хубаво Simple Smile после ако искаш може да разхождаме бебоците заедно Simple Smile

# 623
Някоя от вас знае ли какво трябва да си приготви, като багаж и документи, бъдещата мама при нормално раждане в МБАЛ Надежда София?
Питам, тъй като ме убеждават, че трябва да се появя там само с четка за зъби... и малко се шокирам от това...
Извинявам с е предварително, ако вече сте обсъждали този въпрос...  Blush

# 624
някой питаше за датите и астрологията, ама не намерих поста Embarassed
http://www.umaybg.com/Numerology3.htmм този е за нумерология и има супер много неща
Допълвам:
http://www.umaybg.com/2012.htm, тук има за имената

# 625
Здравейте,момичета!
Може ли някой да ми даде съвет какво да правя?Вчера отказах да ни бият ваксина и педиатърката сега не иска да ми издаде документ за яслата.Иска да ме изпрати на комисия в Окръжна болница,за да им обясня защо отказвам ваксините.Познавате ли педиатърка,която може да издаде такъв документ без да са поставяни ваксини?Детето ми се роди недоносено в 32г.с.с диагноза дисплазия на бъбреците.Страхувам се,че ваксините допълнително вредят на бъбреците й.Не знам какво да правя?

# 626
knick_knack, ама разбира се! И сега, когато ти доскучее - свиркай. Аз съм в Герберите, до Хлебозавода  Grinning

Бебе2, благодаря за линковете, ще прочета после

Дребния ме вбесява в момента до краен предел - два часа виси над една филия и "май нещо не ми се яде"  #2gunfire С това ядене е направо отвратителен - нищо не кусва, не знае какво иска, а се налага три пъти дневно все пак да яде. Направи ми това, направи ми онова, аз цял ден му готвя на принца и като сервирам - плезене, мръщене, ама май не исках точно това.....Идва ми да го зашлевя, щото много ми е приятно в тая жега да вися на печката! Ама ще го оставя гладен вече, то не се издържа на претенции.

# 627
Добро ви утро   food010

Леле какви сте ми чистници чак срам ме хвана  Embarassed но аз до сега като си живея при майчето и не сми се е налагало съвсем сама да домакинствам, но ми предстои  Crazy
Някой говореше не знам дали тук или в ФБ че го сърбяло пъпчето. Е мен всичко ме сърби значи ръцете краката главата абе все някъде се почесвам мажа се с какво ли не. Даже като се къпя ползвам крем за под душа този на нивея който овлажнява кожата и по принцип след него може да не се мажеш ама аз се мажа с Mum Care по ваша препоръка само дето бъзро ми свършва а тука в Пловдив нямаше голямата опаковка, но ще юрна сестричката да ми купи от Сф като идва насам. Най много ме сърби корема. За щастие стрии нямам там точно което много ме учудва уж там най много се разтяга... както и да е. Утре отивам да си взема 45 дневния болничен  Shocked много си наближи... а като знам че на някои от вас им остава много по малко до раждането леле мале

Приятна ви софийска среща 

# 628
Здравейте,момичета!
Може ли някой да ми даде съвет какво да правя?Вчера отказах да ни бият ваксина и педиатърката сега не иска да ми издаде документ за яслата.Иска да ме изпрати на комисия в Окръжна болница,за да им обясня защо отказвам ваксините.Познавате ли педиатърка,която може да издаде такъв документ без да са поставяни ваксини?Детето ми се роди недоносено в 32г.с.с диагноза дисплазия на бъбреците.Страхувам се,че ваксините допълнително вредят на бъбреците й.Не знам какво да правя?

Във ФБ има група За и против задължителните ваксини. Влез и си постави въпроса, ще те посъветват. Принципно, за да ти влезне детето в ясла, няма как да стане без ваксини. Т.е имаш 2 варианта, или правиш втора консултация с педиатър, който да потвърди че поставянето на ваксини би било рисковано, или намираш такъв който "да го потвърди" след лека стимулация Wink от твоя страна. Питай в групата, все някой ще ти предложи педиатър. Плюс това този месец се сменят педиатри, така че се възползвай
Успех

# 629
  • София
Другото което е , че ме гледа на ехограф и малко кофти ми стана понеже миналата седмица на феталната морфология бебето излезе 2780 грама, а днес го измери 2769 грама,тоест по малко. И че е в 36 седмица,а преди вървях с седмица поне напред. Дано всичко да е наред де .. Simple Smile Тъй като виждам , че заговорихте за болнични.. На мен мъжа ми ме е писал в неговата фирма за да може да взимам майчинство. Имам въпрос. Ако "уж" заплатата ми е 600 лева,колко ще ми е болничния? Всъщтност аз абсолютно нищо не разбирам от тея работи. Простете за невежеството  newsm78

Фетална морфология не се прави в 35 или 36г.с., може би нещо бъркаш?! newsm78
За болничния - има поне две теми за болнични по време на бременност, потърси ги. Най-общо зависи от това колко общо трудов стаж имаш до момента, колко дълго са те осигурявали на 600лв(най-добре е да е 18м. до момента), колко ти е чистото възнаграждение по ведомост и т.н. Много непълни данни си дала, за да може да ти се отговори.

Общи условия

Активация на акаунт