Коментар на резултати

• 1 399
  • 2
  •   1
Отговори
Моля за компетентно мнение за едни изследвания. Имам две неуспешни бременности, а за съжаление вероятно и трета (тъй като бременността ми в момента не се развива добре). Имам резултати от изследвания, направени непосредствено преди настоящата ми бременност.
Хомоцистеин 9,4 umol/l (реф. граници 5,00-12,00)
Свободен S протеин 0,70 U/L (реф. граници 0,50-1,50)
Протеин C 1,07 U/L (реф. граници 0,63-1,22)
DRVV Screen ratio 0.92 (0,00-1,20)
DRVV Confirmation ratio 1,02 (0,00-1,20)
Според коментара лупусен коагулант се потвърждава само при стойности на последния само >=1,20.

Това вероятно означава, че такъв не е потвърден? Правилно ли разбирам резултатите?

# 1
Здравейте,

Да, не е потвърден!
При две или повече неуспешни бременности са необходими допълнителни по-разширени изследвания, при които да се потърси причина за неуспехите.
Добре е да се консултирате със специалист по Фетална медицина и акушер гинеколог, за да се назначат допълнителни изследвания.

Поздрави,
Д-р Мариета Искилиева
Медицински комплекс "Д-р Щерев"

# 2
Благодаря ви за отговора, д-р Искилиева. Изгубихме и това бебе  Sad. Аз също смятам, че са необходими изследвания, но живея в Канада и тук нещата се случват по доста по-различен начин отколкото в България. Ще видя къде да намеря добър специалист, особено като се има предвид, че повечето гинеколози не разполагат дори с ехограф в кабинетите си и бременността не се следи изобщо до 15-та седмица. Не смея да се надявам на адекватно планиране на следваща бременност  Tired

Общи условия

Активация на акаунт