Русия 1

• 1 135 188
  • 23 588
  •   1
Отговори
# 195
Интересно, как реши, че ВВП е най-влиятелният човек в света?
Един Обама, колкото и да е оплюван, пък и Си Дзинпин, имат доста повече тежест и като политическо и като икономическо влияние!

# 196
Интересно, как реши, че ВВП е най-влиятелният човек в света?
Един Обама, колкото и да е оплюван, пък и Си Дзинпин, имат доста повече тежест и като политическо и като икономическо влияние!

http://www.forbes.com/powerful-people/list/

# 197
от списание Тайм имат друго мнение по въпроса...  Mr. Green
http://poy.time.com/2013/12/11/person-of-the-year-pope-francis-the-peoples-pope/

пп няма да влизам в анализи на думичката powerfull  Laughing

# 198
Към авторката и който го интересува: Много хубаво е интервюто  за руската политика ( Путин)  на професора от Йейл в Капитал. Мисля, че е задължително да се прочете. Извинете, ако сте я споменали досега, но просто нивото на разговора е толкова посредствено и махленско, че нямам нерви да чета всичко, нито да влизам в дискусията ви.
Поздрави на Куркума от мен за неговия постинг ( както винаги) мисля еднакво с него.

# 199
от списание Тайм имат друго мнение по въпроса...  Mr. Green
http://poy.time.com/2013/12/11/person-of-the-year-pope-francis-the-peoples-pope/

пп няма да влизам в анализи на думичката powerfull  Laughing

И аз няма да анализирам какво значи person of the year, но специално за powerful тук много точно е обяснено какво се има предвид.http://www.forbes.com/sites/carolinehoward/2013/10/30/ranking-th … rful-people-2013/ . Накратко   "annual snapshot of the heads of state, financiers, philanthropists and entrepreneurs who truly run the world". Ако думата има по-удачен превод на български, който да обхваща и политици, и бизнесмени и редактори на вестници, и духовни лица - ще се радвам да го науча.

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 13:27 от Vapor

# 200
Чудесно,
но пък като сме почнали с махленското ниво.  Mr. Green

Това е класация за 2013, мислиш ли, че ВВП и тази година ще #1 за Форбс? Особено след Украйна?

(издигането му в класацията през 2013 до #1, не се дължи на неустоимият чар на ВВП и на перфектните му дипломатически умения, а на нещата които Обама направи във вътрешната политика (Обамаcare, гей-бракове и т.н.) и чисто субективния фактор на на хроничната нетърпимост на Стив Форбс към либералните демократи).

за 14-те си години в Кремъл Государь-Император-а колко пъти е бил #1 на Форбс, а другарят Обама за 7-те си години в Белия дом? Един бърз поглед показва, че, май Форбс има слабост най-вече към колегите-милиардери от братски Китай Simple Smile

http://en.wikipedia.org/wiki/Forbes_Magazine%27s_List_of_The_Wor … t_Powerful_People

# 201
Чудесно,
но пък като сме почнали с махленското ниво.  Mr. Green

Това е класация за 2013, мислиш ли, че ВВП и тази година ще #1 за Форбс? Особено след Украйна?

Не мога да гадая. за 2014. В линка с обяснението на думата, обаче пише за методологията. "We make sure that the candidates actively use their power. Russian autocrat Vladimir Putin scores the highest points in 2013 because he so frequently shows his strength at home and on the global stage — consider NSA whistleblower Edward Snowden and the recent chess match over Syria."

Излишен е спорът обаче. Не съм Форбс и ничия позиция не защитавам. Имаше въпрос "Защо смяташ, че е най-влиятелен?" - аз допуснах, че това е причината.

ПП. Ако все пак трябва да гадая и съдейки по методологията, безогледният начин на Обама да налага американските интереси догодина би трябвало да му върне първото място. С Украина определено надмина Путин.

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 13:36 от Vapor

# 202
Точно по субективни критерии са го избрали, да. Laughing

First, we ask whether the candidate has power over lots of people.
Next we assess the financial resources controlled by each person.
Then we determine if the candidate is powerful in multiple spheres.
Lastly, we make sure that the candidates actively use their power.

А, значи три години Форбс са били обективни, като са избирали Обама, сега не са.

# 203
А, значи три години Форбс са били обективни, като са избирали Обама, сега не са.

Къде пък съм го написала това  newsm78
би ли ме цитирала, че явно недовиждам  Shocked

Не смятам, че класацията е обективна, а че е субективна всяка година.
Затова класацията не се брои.

Тайм са ми доста по интересни като критерии...
Пък са избирали и Хитлер и Сталин за човек на годината,
Форбс могат само да им дишат праха  Laughing

Последна редакция: пн, 09 юни 2014, 13:56 от Sinn.Sage

# 204
И какво като Путин е избран за най-влиятелния човек в света  Laughing Някаква корона на Галактически Император ли е това? Who cares?

# 205

Тайм са ми доста по интересни като критерии...

Те, доколкото разбирам, определят само топ сто най-влиятелни. Не правят между тях класация. Но то пък трудно може да класираш Меркел пред Бионсе и обратното.http://time.com/time100-2014/

# 206
И какво като Путин е избран за най-влиятелния човек в света  Laughing Някаква корона на Галактически Император ли е това? Who cares?
Laughing
Като няма други аргументи и само списанията му останаха на Владимир Владимирович.
А-и добре подплатените наши, а и западни клакьори.
Нещо за ботокса, конкурси за красота, млади любовници и снимки по мускули, както и с големи риби няма ли да напишете?

# 207
Забавно е да четеш мненията на бг мамите за най-влиятелния човек на света.
Тук не става въпрос за харесване и одобряване, а за факти.

Като няма други аргументи и само списанията му останаха на Владимир Владимирович.

Нещо за ботокса, конкурси за красота, млади любовници и снимки по мускули, както и с големи риби няма ли да напишете?
Пожалуйста.  Laughing

superuu

# 208
Вижте нека си имаме уважението,
Алина Маратовна вече не е любовница,
а законна съпруга, ето даже халката си показа пред милиард зрители  Mr. Green

# 209
За и против политиката на Путин.
Россия Путина?
Справя ли се.

Против Путия (т.е. "Русия на Путин") да се натрапва като модел за каквото и да е в Европа, част от която сме ние.
Не се справя, разбира се. Най-богатата на природни ресурси страна държи прекалено много мрачни първенства, а би трябвало да е поне Катар.
Най-богатата на природни ресурси страна трябваше да е желан и търсен партньор, нейните индустрия, лайфстайл, битова продукция и популярна култура щяха спонтанно да се разпространяват по Европа/света, а не както сега, по контролирана формула, срещу заплащане (напр. досадния, сълзлив и скучен филм "Ванга").
Путия се справя единствено с това да ни пречи да се концентрираме по пътя към посткомунистическа култивация, но и далеч не само на нас. И както се видя, с готовност и за война, и за инвазия, и за глобална дестабилизация (ама иначе уж били различни от американците).
Съюз с Таджикистан, Узбекистан, Казахстан, Туркменистан и Киргизстан би бил огромна крачка назад за нас. Направо хилядолетна, защото ние там сме били преди 2000 години. На мен лично не ми се връща, още по-малко пък под крилото на една все още дива империя. Те не са видели и 10 години свободно съществуване през цялата си история. Дори ние под турско робство сме имали повече свободи от руския народ допреди стотина години. До 1917-та година крепостничество, т.е. феодализъм с роби, после комунизъм с канибализъм, лагери, военщина и пак колосална дивотия, сего отново реставрация на някакъв патерналистичен модел - цар Путин и олигарсите, цар Путин и патриарсите - все безбожно отживели, тягостни клишета, отново зле прикрита дивотия.
Впрочем, и украинците са на същото дередже, със същия манталитет.
И това изобщо не са нашите чаши чай. Нека си добруват, нека са върхът, но ако може - по-далеч от нас.

Общи условия

Активация на акаунт