Русия 1

• 1 143 443
  • 23 566
  •   1
Отговори
# 9 060
Ние от Русия сме по-добре. В САЩ не съм ходил, икономически и по стандарт е ясно и без да е ходил човек, но и от САЩ сме по-добре, като ви чете човек вас, ако се абстрахираме от това, че там средния американец може да си купи повече пържоли, по-голяма и мощна кола и повече бензин от средния българин. Но първо, той работи много повече, и второ, нали там медиите лъжат повече и от тук, бандити стрелят на всеки ъгъл, няма никаква социална държава, лечението струва десетки хиляди долари, ако си беден - мреш, добрите университети са недостъпни за повечето хора, има много расови проблеми и т.н. и т.н. Така че и от САЩ сме по-добре Laughing
Е, а от Африка и Латинска Америка пък разбира се, че сме по-добре и без всякакви анализи и разсъждения, ми то дори и официалните статистики го показват.

Така че добре сме си все пак. По-добре от нас са само Западна и Централна Европа, Канада и Австралия.
То и в Дубай и Кувейт има много по-висок стандарт на живот, ама по-добре ли са от нас? Вие бихте ли живяли там, особено пък както сте жени. Аз дето съм мъж, не бих живял там, пък за вас не знам.

От Русия сме много по-добре. Никой българин, който е живял там за някакъв период, няма да го оспори това. То не е като на Кафето работата, била за 3 дни в Петербург и колко връхта било. Я да поживее годинка в Петербург, да видим каква песен ще пее; а да не говорим за местата извън Москва и Петербург. По-добре в последното село в България, отколкото в големи руски градове, да не говорим за малките им градове и селата.

Разни мъжаги тука кой от Испания, кой от нам къде си от Западна Европа ръсят мозък по темата, ама не отиват да живеят в Русия, няма и да отидат.

# 9 061
Е ,колко повече да работи един американец?

# 9 062
Мецан пак избухна!  Crazy Joy

# 9 063
Ти явно си представяш опозицията само в образа на бунтари, революционери и хора в затвора. Нямам въобще предвид това. Имам предвид, че има множество гледни точки и напълно различни политики или планове за такива, които се конкурират. Не е нужно да се стреляте по улиците, за да спорите един с друг. Или дори да се мразите - макар че това не е особено прието да се прави публично.
...
Не разбирам идеята ти с мейнстрийма и как отговаря на въпроса ми. Как Путин няма алтернатива, а Буш има (вкл. в собствената си партия)? Какъв е механизма на това? Никой друг не иска да управлява в Русия?

Понеже по житейски причини се оттеглям от спора, да уточня:
Скрит текст:
Не. Доста по-конвенциално си представям реалното зачитане на опозицията по отношение на политическата й тежест.  Например като механизъм за достъп на трета/четвърта партия до властта. Което в САЩ, например, не е формулирано като забрана, но на практика съществуват рой условности на гласоподавателната система и финансирането, които не допускат например президент да бъде човек извън двете партии на мейнстрийма, както има и механизми президент да стане този, който по някаква причина е по-удобен за статуквото и в двете партии.  Не казвам, че това е хубаво или лошо, просто системата им е така замислена. Може би даже е мъдро - сблъсъкът на мнения да става в рамките на самите две партии и различните им фракции. Достъпът до парламента им е по-свободен - дори са имали общо стотина представители на трети партии в едно или друго време.

Сега - в Русия също не всяка партия може да участва в изборите - трябва да има местни поделения в повече от половината субекти на РФ. Справка в гугъл показва, че към момента са 76. Може би не е мъдро. Във всички случаи сега в парламента им има 4.

Няма механизъм, според който Путин да е несменяем. Защо на практика е несменяем - вероятно защото успява да балансира между тамошния /де факто също разделен мейнстрийм/. Когато решат, ще се появи нов балансьор, може за цветност, да се появят и двама. Тогава личната популярност също няма да е без значение, както всъщност донякъде е и сега. И при двете системи.

Не знам защо смяташ, че в Русия системата не поощрява сблъсъка на гледни точки, позиции и вътрешнопартийни фракции, и вярваш, че там няма кой да те представи по въпросите, които си изброила, дори при наличието на вероятно решаващ глас на президента /какъвто беше и Медведев, между другото и мисля, че тогава въпреки мнението на външното си министерство, взе решение в Иран да не се доставят онези комплекси, които и сега се дъвчат/. Ако искаш сблъсък на множество гледни точки и различни политики и планове - виж, например, обсъжданията на икономическата концепция - това е само един пример.  Глазьев, между другото в едно или друго време беше конкурент на Путин за президент, ако се не лъжа.

С което не искам да кажа, че едното е по-добро от другото или по-лошо. Просто искам да кажа, че разликите, които виждам са по-скоро външни, отколкото същностни. Накратко- според мен - политическата система /елит/ мейнстрийм на САЩ вижда смисъл в това периодично да си сменя лицата. Политическата система /елит/мейнстрийм на Русия не вижда смисъл да си сменя лицата.  Сблъсъкът на мнения става в рамките на политическата система /елит/мейнстрийм, а не е плод на личните пристрастия на лицето/лицата й, както и да се казват. Достъпът до политическо участие  на  "антисистемни" партии - които по един или друг начин са опозиция на статуквото - теоретично е по-свободен в Русия, по-скоро подобно на европейските страни. На практика, мисля, че и в двете е еднакво ограничен. Тоест не виждам сериозна реална възможност и в двете страни във властта да влезе една лява/дясна/умна/глупава/популистка - в лошия смисъл/непопулистка  "Сириза", например.

Mama Nana, мисля, че просто си чешем езиците.

# 9 064
  • постоянно
Мецане, в колко Руски града и села си бил и кога?  Mr. Green

# 9 065
  • София
Аз, като никога, съм в общи линии съгласна с последния пост на Мецан.
Дори на фона на сегашните проблеми, по-убаво от Европа нема.  Simple Smile Дори в задния ѝ двор, в който се намираме.

# 9 066
Mama Nana, мисля, че просто си чешем езиците.
Hug

Скрит текст:
Твоите постове ги чета с удоволствие, защото има последователност и логика, написани са много разбираемо, дори за човек, който не следи събитията. Не винаги съм съгласна, но не съм на нивото ти, за да "ритам".

Така че добре сме си все пак. По-добре от нас са само Западна и Централна Европа, Канада и Австралия.
То и в Дубай и Кувейт има много по-висок стандарт на живот, ама по-добре ли са от нас? Вие бихте ли живяли там, особено пък както сте жени. Аз дето съм мъж, не бих живял там, пък за вас не знам.
Всъщност си прав. Стандарта на живот не е определящ, начина на живот също е фактор, както и други неща.

# 9 067
  • София - Рим и обратно
Мецане, споменах ли, че в Петербург е много чисто, по-чисто от Берлин в момента Mr. Green Mr. Green Mr. Green.

# 9 068
В момента съм в Петербург. Наистина е изунително чисто! Била съм в 30 държави, но по=чист град не съм виждала. Днес  в метрото ми направи впечатление,че  веднага се отстъпва място на мнайки с деца и възрастни. Нещо, което от години не съм виждала у нас . И до там. 
Вечерта в ресторанта сервитьорът ме пита откъде сме. Като му казвам,че от България, ми казва- Вие преди бяхте другарски и другари, ама вече не сте, вече на турски го казвате! Опитах се да обясня,че сме се върнали на обръщенията Господин и Гпоспожа от преди соца, но той беше категоричен- аа, не.. на турски, на турски се обръщате. От съседната маса се намесва жена- Защо вече не учире руски, а само американски ( не приема поправката английски, натъртва на "американски", видимо обидена, че 16тата република   се е отцепила и им е пбърнала гръб. Нямаше никакъв смисъл да хабя енергия и да започвам спорове...съжалих ги, клетите... промити мозъци до мозъка на костите!

# 9 069
Нали ,не са като в Бг,тук няма промити мозъци,тц,хич

# 9 070
Не знам, имам много приятели руснаци в БГ, никой не ми е говорил така и не ни е смятал,че му принадлежим или ,че с,е ги предали.

# 9 071
Не знам, имам много приятели руснаци в БГ, никой не ми е говорил така и не ни е смятал,че му принадлежим или ,че с,е ги предали.
Ами никъде не са ти казали ,че сме им длъжни с нещо,просто са ти казали истината
И на мен ми се е случвало да ми казват ,вие преди бяхте еди как си ,сега сте други

# 9 072
Не, казаха ми- вече не учите руски, учите само американски, защото си играят с вас...заяждаха се, А ние сме просто туристи, които по никакъв начин не сме  се държали лошо. Може би трябваше да им говоим на английски, а не на руски.
Аз проблеми нямам, просто ми стана мъчно за тях...колко са залрепостени. Колко не гледат своитв си проблеми , а са тръгнали нас да ни мислят.
Изобщо не им влязох в тона, което още повече ги озадачи . Бях пртиключила с вечерята,оставих бакшиш на сервитъора, пожелах им приятна вечер и си тръгнахме. Оставих ги да ни коментират, дано им стане по-добре.

# 9 073
И сърби и гърци и македонци,все едно и също ни казват и ни се подиграват,все в тоя дух .Но по прост народ от българския няма,лошото е ,че не се осъзнава.Така ще е и ще продължат да се отнасят така ,заслужили сме си подобно отношение

# 9 074
съжалих ги, клетите... промити мозъци до мозъка на костите!

Това болни промити мозъци, съчетано с тежък 300 годишен имперски комплекс, половината са едни Путиновци по душа,
отделно Щатите ги издухаха отвсякъде, та и това им тежи ... Откачена работа  ...

Общи условия

Активация на акаунт