Училищата в район Младост, София- IV част

• 108 387
  • 739
  •   1
Отговори
# 255
Дами, изместихте темата. Моля, без офтопик!

# 256
maria_73, вашето дете в 1-ви клас ли ще го записвате или в гимназията? Защо задавате въпроси за след 7-ми клас, че и за 12-ти като какво завършват? Дайте едно по едно! Peace Да не размиваме темата - от конкретна за училищата се премина към много общи дискусии...
По първия въпрос се включвам - не е никак лошо 39-то за 1-ви клас, както и 128-мо. Не е вярно, че подготовката по БЕЛ и мат била на много ниско ниво. Нормални квартални училища са.

Ами мисля в переспектива и затова се интересувам и от 7 и от 12 клас. Ще кажете то дотогава я, камилата, я камиларя, но мен така са ме учили да се подготвям за бъдещето колкото може по-добре от по-рано, дори и да съм подигравана за това. И това Е по темата.

Като гледам например на сайта им 10 училище имат само една паралелка сега в 12. Сегашните първи клас са три паралелки, но ако всички бягат от едно училище през следващите години, то какво говори това за него?!

Последна редакция: пт, 29 май 2015, 11:09 от maria_73

# 257
  • София-Младост
 maria_73
С тези ви изисквания и частно училище няма да се справи.
Логично е да намаляват паралелките в горен клас...нали след 7-ми клас доста ученици отиват в езикови или профилирани гимназии.
Съмнявам се да намериш училище(поне в Младост) със занималня до 19 часа. ОТ опит, дори в 16 вече са уморени децата.

# 258
Важното е да не бягат панически от там ! Simple Smile

# 259
  • нейде там, където ....
Ако не ви се ходи никъде - няма проблем да останете в 10-то. Прилично квартално училище си е. От 1 до 4 клас има добри преподаватели. От 5 до 7 харесвам повечето учители, които познавам. Имат високи изисквания, не пишат подарени шестици, а и на отличните ученици пишат 2 и 3, ако знаят за толкова. На който му се учи - може да го прави успешно. След седми клас - обикновено се появяват предпочитания към един или друг предмет, професия или бъдещ университет. Доста деца сменят училището си (по принцип, не само от 10-то). Тогава има голяма миграция и едва ли има училище, в което да се запазват същите класове. Нямам наблюдения върху обучението в гимназиалния етап в квартала.

# 260
Чак панически да бягат учениците ...

Чисто и просто след седми и осми клас децата отиват в професионални гимназии, в езикови гимназии, в някакви профилирани други училища. В България не всички училища са СОУ - има много гимназии, които започват от определен клас нагоре, за тях също трябва да има ученици, нали?

По темата - проверете учителите, а не училищата.

По въпроса с ПИГ-овете - защото това са полуинтернатни групи (ПИГ) за самоподготовка, където децата трябва да си напишат домашните и да си научат уроците, а не занималня, където просто се отглеждат и занимават някакви деца - винаги можете да запишете детето си в училище, което е близо до работата Ви и да го прибирате навреме, а не да си чупите краката през половин София. Просто давам идея от личен опит.

# 261
Мария, бас ловя, че още в началото на трети клас ще имате план къде да учи детето след четвърти.  Peace

# 262
Имате ли информация кога са класиранията и записванията за 10то училище, 1ви клас?

# 263
И ще го спечелиш! Не се шегувам. Аз не съм свръхамбициозна, но смятам, че ми се е паднало дете, което за езици и математика има някакви данни. Аз просто искам да му дам най-добрата възможност да ги развие. Искам някой ден да е по-преуспял в живота от нас - да получи добро образование, което ще му даде повече шансове в живота, да може да си избере добре платена професия, а не да събира трохите от другите, да пие в кварталната кръчма и да псува целия свят. Това мисля всички родители искат. Днес ме накарахте да се замисля - Моцарт щеше да остане никому неизвестен ако баща му след като е открил дарбата му не го е карал да свири с часове на пианото за да овладее перфектно теорията и практиката на музиката. Поне така пишат в биографията му.

Благодаря ти за съветите Касита. Както винаги са много точни! Simple Smile

Secret girl РИО - София е спуснала на училищата в София единни срокове:

На 03 юни СЛЕД 17.00 да изнесат списъците на класираните ученици на вратата на училището и май който има свестен сайт и на сайта

На 04 и 05 юни е самото записване с оригиналното свидетелство за завършена подготвителна група - за да не се запишеш в две училища едновременно затова записването става само с ОРИГИНАЛА на документа.

Последна редакция: сб, 30 май 2015, 04:58 от maria_73

# 264
Луис Карол ни одобриха.  Simple Smile

# 265
Мария, какво го мислиш тогава? Давайте смело. Няма да съжалявате. Ще се виждаме тогава по- често. 😉

# 266
Мария, за първи клас или за предучилищната?

# 267
  • София
Момичета моето дете сега завърши първи клас и искам да ви попитам дали можете да ми препоръчате учители за частни занимания от есента,т.е. 2 клас - по бел и мат. Защото искам доп.подготовка,но не и предлаганата занималня. Искам доп.частен учител.

# 268
Secret girl и за двете.  newsm78

Мисис Джоунс, кажи моля, на дамите  в кое училище сте били първи клас за да си направят извод защо в 2 клас ще им трябва частен учител... Simple Smile Като оставим настрана опита ми за хумористичен поглед над ситуацията проблемът е сериозен явно с подготовката на детето или вие искате да се подготвяте от сега за елитните училища?

# 269
Касита учителките в 128 подготвителна група ми харесаха. Сериозни и искащи да работят с тях.  Simple Smile Не се засягай, ама и има и такива между вас дето работят като нас "обикновените" хора - ден да мине, друг да дойде и така до пенсия... Wink Въобще не ги интересува по някаква си тяхна причина, че работят с деца, а не с круши за компот.

Изпратих ти на лични нещо странично.

Общи условия

Активация на акаунт