Училищата в район Младост, София- IV част

• 107 668
  • 739
  •   1
Отговори
# 600
Въпрос към родителите от 10 СОУ - какви спортове има след обяд, в кои дни и часове?
Иска ми се малкия да ходи на някакъв спорт, а в неговото училище спортовете, които интересни, не са ми удобни като време.

# 601
Здравейте, можете ли да ми дадете съвет/препоръка къде има школи в Младост по математика. Дъщеря ми е 4 клас и сме се насочили към математическа паралелка, евентуално СМГ от 5 клас. Справя се добре с математиката, но ми се струва, че без допълнителна подготовка няма да стане.
Дано да не съм закъсняла.

# 602
  • София

СМГ прави курсове - но са започнали от доста отдавна... още в началото на септември нямаше места. Може да се обадиш и да пиаш, ако някой се е отказал след 1вия модул, но за 4ти клас... не е много вероятно май.

# 603

СМГ прави курсове - но са започнали от доста отдавна... още в началото на септември нямаше места. Може да се обадиш и да пиаш, ако някой се е отказал след 1вия модул, но за 4ти клас... не е много вероятно май.

В СМГ едва ли има отказали се, а и ни е далече за извънкласна форма. Намерих и в Междучасие такава школа, но и тя ни е далече. Искаше ми се да й спестя пътуването. Ще ходи сама с градски транспорт и идва в повече.
В краен случай обаче...

# 604
  • София
Доста деца ходят в 125 СУ на школа( сряда или събота).

# 605
Благодаря. Ще проверя още днес

# 606
Здравейте!
Искам да преместя детето си в 81СОУ ,сега е 2 клас.Ако имате информация за класните ръководители,за условията там-занималня,езици,спорт.....и т.н.ще съм благодарна да споделите!?
Благодаря предварително!

# 607
  • София
Здравейте,

Искам да попитам в някое училище в Младост преподават ли по Jump Math на първокласници?
Мерси

# 608
Да се запиша и аз. Дойде и нашия ред и през следващаа учебна година ще си имаме първокласничка. Сърцето ми притреперва, че няма да ни вземат в някои училища, с това райониране. Но каквото такова.

Избрала съм си няколко училища и търся и информация, ако някой може да даде за учителите, които ще водят първолаците през 2017г. Интересувам се за 10то, 81-во, 39-то и 145-то (обикновена паралелка). Естествено, ако препоръчате и още някое училище, няма да откажа мнения. Без 125-то.

# 609
145то имат 1 паралелка с прием по адрес (блоковете около училището), която в последствие става към сдружение Дикенс. Останалите са към сфружение Шилер, където масовия прием е в подготителен клас.

# 610
  • София
И ние ще сме първолаци догодина. За сега нищо не проверяваме, защото очакваме дали ще въведат електронно класиране ( ако трябва да съм точна, го очакваме с ужас). Затова ще напиша най-общо мнението си. Не бих предпочела 10-то и 145-то, защото там има паралелки на Луис Карол и Шилер и винаги ще има деление на Луискаролчета, Шилерчета и "другите" , очаквам  някои майки да "скочат, но това е мнението ми. За 81-во само съм чувала, че няма добра организация поради големия брой деца,  от тази година имат и нов директор. За 39-то не знам нищо. А Вие защо не искате 125-то?

# 611
И аз имам бъдеща първокласничка.
Насочила съм се към 39-то. Баткото ни е там, училището е спокойно, класовете са с нормални бройки деца. Всеки клас има занималня и тя е в неговата стая. Цялото училище е само първа смяна, следобед има само занимални и курсове по езици и спорт. Доколкото знам, едносменни са още 128-мо и 10-то.
Имат общообразователни паралелки и такива с изобразително изкуство.

# 612
  • София
10 СУ вече е на двусменен режим, считано от настоящата учебна година.

# 613
Мисля, че  в 145то няма "нормални паралелки". Една част са към Шилер, другата - към Чарлз Дикенс.
Преди година и половина се преместихме от друг квартал, дъщеря ми трябваше да започне четвърти клас на ново място. 145то ни е най-близкото училище, буквално на 150 метра, но поради тази причина не можахме да я запишем в него. За нейния випуск нямаше паралелка към Чарлз Дикенс, а всички бяха към Шилер. "Нормални" паралелки нямаше. Това е дискриминативна политика, според моите виждания, и затова не харесвам това училище.
Записахме я в 125то, доволни сме, но натоварването и изискванията са големи. Мога да го кажа сравнявайки с предишното училище, в което беше до 3ти клас.

# 614
  • Някъде там...
Ние сме в 39 от тази година. Училището е с една смяна, първият час започва в 8:15 за първи клас. В момента има 5 първи класа, с брой деца между 18 и 25. Първокласниците са на 1 етаж, в коридора им не се позволява преминаване на по-големи ученици. Като цяло е много спокойно училище, класовете са малко и персоналът си познава децата.
Всеки клас си има своя занималня, която се провежда в класната му стая. Занималнята е до 17:30, след този час децата чакат във фоайето при охраната и дежурните учители докъм 18,00. Има си диванчета. Паралелките са два вида - с английски или с рисуване. Има възможност за избор на учителка, ние бяхме посочили такава. Има стол за обяд, дават безплатна закуска в голямото междучасие. Директорката е много читава. След 16:30 има допълнителни занимания по желание - забавна математика, шах, балет, танци, баскетбол, футбол, волейбол и английски към London school /по същата програма като Британика са/.
Базата не е обновявана обаче - тоалетните са ремонтирани, но класните стаи (поне тези, които аз съм виждала) не са. Ремонтират се от родителите.
Като цяло за 1ви клас най-важна е учителката. Потърси препоръки, разпитай за учителките, които сега водят 4ти клас. За мен другото важно нещо е близостта на училището и дали са на смени. И дали има стол. 39то ми отговаряше на основните критерии и затова ги записах там.

Общи условия

Активация на акаунт